Kremy pod oczy

Biotaniqe Terapia Śluzem Ślimaka, Liftingujący krem pod oczy 50+

aska68
    14 września 2024 o 20:37
    Jeden z najlepszych
    Uwielbiam ten krem liftingujący, dlatego w tym tygodniu zaczęłam stosować już trzecie opakowanie . Dlaczego uważam ,że krem jest rewelacyjny? Przede wszystkim , działanie . Krem wygładza, napina , nawilża oraz regeneruje dojrzałą skórę wokół oczu. Cienie pod oczami są mniej widoczne. Szybko się wchłania , nie szczypie, nie podrażnia . Po drugie, jest wydajny , ponieważ krem łatwo się rozprowadza dzięki bogatej konsystencji. Kolejna zaleta składniki takie jak podwójna esencja Filtrowanego Śluzu Ślimaka ,kolagen i elastyna, enzymy, alantoina, witaminy A, C i E itd. Tak dobry krem pod oczy zachęca do zakupu kolejnego kremu z tej linii liftingującej do cery dojrzałej.
    Zalety:
    • redukuje cienie pod oczami
    • napina, wygładza, nawilża i regeneruję skórę pod oczami
    • rozsądna cena
    • składniki
  • 26 kwietnia 2024 o 20:55
    Niepozorny ulubieniec
    Jak przeczytałam skład i zobaczyłam wąkrotę azjatycką i śluz ślimaka wrzuciłam produkt do koszyka. Absolutnie nie był to błąd i krem całkowicie mnie zaskoczył. Kremik ma lekką, wodnistą konsystencję, która nie jest obciążająca dla delikatnej okolicy oka. Produkt też fajnie wychodzi z tubki, która jest przystosowana do bezpośredniego nakładania pod oczy. Jest dosyć wydajny. Stosowałam go zarówno na dzień, jak i na noc i wystarczał na około 2 msc. Pomimo wodnistej konsystencji produkt świetnie radzi sobie z wysuszoną okolicą po oczami. Jego lekkość bardzo ładnie łagodzi okolicę oka. Pięknie otula drobne zmarszczki, daje odbicie światła i delikatny glass skin. Super komponuje się z makijażem - nie waży się z korektorem i dobrze nawilża, dzięki czemu skóra nie wygląda jak skorupka. Dla mnie rewelacyjny produkt, który zasługuje na hit. W tej cenie nie znalazłam lepszego. Kupiłam go w promocji w Rossmanie za 19,99 zł i gdy go użyłam poleciałam po 2 tubkę na zapas.
    Zalety:
    • najlepszy drogeryjny krem pod oczy
    • w tej cenie nie ma lepszego
  • 10 marca 2023 o 12:41
    Ślimak daje radę:)
    Chociaż mam dopiero 34 lata, to jeśli chodzi o kremy pod oczy, to ja od dawna lubię właśnie takie przeznaczone dla dojrzalszej cery, a że kosmetyki ze śluzem ślimaka bardzo lubię, to musiałam koniecznie sprawdzić ten krem :) Krem zamknięty jest w małej wąskiej tubce z cienkim aplikatorem, ale naprawdę wystarczył mi na baaardzo długo, bo wystarczy go odrobina, a ja wklepywałam ten krem nie tylko pod oczy, ale także na powieki, chociaż fakt, że stosowałam go zawsze na noc, a na dzień sporadycznie - wchłania się dość szybko, ale nie jakoś ekspresowo, więc z makijażem trzeba chwilę odczekać. Krem jest lekko perfumowany, ale mimo tego nie szczypał w powieki ani nie podrażniał skóry :) Krem ładnie nawilża skórę i faktycznie lekko liftinguje i napina, więc jak na stan mojej skóry w tym wieku zupełnie wystarcza. i jestem z niego bardzo zadowolona, jednak pewnie po tej 50-tce to jednak będzie trochę za mało.
    Zalety:
    • bardzo wydajny
    • nawilża
    • napina skórę
    • nie uczula, nie podrażnia mimo perfumowanego zapachu
  • 6 stycznia 2022 o 10:37
    Bardzo lubię ten krem
    Krem pod oczy, mała tubeczka z cienkim aplikatorem. Wewnątrz produkt o zapachu lekkim i przyjemnym jak powiew wiosny. Niech nie zmyli Was pojemność 15ml, produkt jest szalenie wydajny. Na jedną aplikację potrzeba porcję wielkości ziarna ryżu. Również ładnie się wchłania, ma konsystencję miękkiego masła, a skórę pozostawia miękką, gładką i nawilżoną. Po użyciu czuje się że mimo iż aplikacja dobiegła końca, krem wciąż "pracuje". Najbardziej lubię stosować go na noc, niech spokojnie działa gdy ja smacznie śpię. Jest delikatny dla oczu, można nakładać go także na powieki - nie piecze, nie szczypie, oczy niw robią się czerwone. Można spokojnie po aplikacji w dzień wyjść do ludzi. Skóra wokół oczu nie świeci się, za to jest nawilżona i natłuszczona - taki pełny efekt pielęgnacyjny, który lubię. Cała linia ogromnie przypadła mi do gustu. Po wieczornej pełnej pielęgnacji, rano widać że skóra odżyła. Powieki nie są opuchnięte, cienie pod oczami zniknęły, delikatne przebarwienia na twarzy zniwelowane, cera błyszczy zdrowo, jest miękka i gładka, nawilżenie idealne. I mimo, że daleko mi do 50tki, ta seria jest tak odżywcza i bogata, że spokojnie mogą po nią sięgać młodsze osoby. No i, co też istotne, wspieramy polski biznes, ponieważ Biotaniqe jest naszą rodzimą marką.
  • 13 listopada 2020 o 17:57
    świetny krem pod oczy
    Kremy pod oczy tej marki bardzo lubię. Ten to mój ulubieniec. Znakomicie nawilża. Używam na dzień i noc. Pod makijaż i na makijaż, bo moja skóra (60 plus) lubi powtórną, popołudniową aplikację kremu. Noszę w kosmetyczce. Niezastąpiony na długie loty samolotowe (mam nadzieję, że jeszcze kiedyś będziemy latać nad oceanem). Często używam razem z koreańskim żelowym serum pod oczy.
    Zalety:
    • nawilżenie
    • pod makijaż
    • na makijaż
    • brak zapachu