Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

AA Help, Żel seboregulujący do mycia twarzy

• 1 czerwca 2022 o 13:37
    Jest ok
    Od żelu do mycia twarzy nie wymagam AŻ tak wiele.Stosuję kilkuetapowy demakijaż i na koniec myję twarz wodą z żelem.Tak samo po przebudzeniu zaczynam dzień od umycia buzi wodą i żelem,żeby zmyć resztki kremów na noc i pod oczy.Trudno jest mi obiektywnie powiedzieć czy żel faktycznie reguluje wydzielanie łoju.Z pewnością jest delikatny oraz skuteczny.Nie przesusza skóry i nie jest ona ściągnięta po użyciu.Nie podrażnia wrażliwych okolic oczu.Nic nie piecze,nie szczypie ani nie podrażnia.Uważam go za bardzo bezpieczną alternatywę kiedy skończy mi się wszystko z apteki tzn dermokosmetyki.
    • działanie
    • szata graficzna
  • 7 grudnia 2019 o 20:04
    I tak i nie
    Na produkt AA zdecydowałam się się ze względu na opinie - bo produkty hipoalergiczne, delikatne, do wrażliwych cer. Zachęciła mnie również niewygórowana cena oraz poręczna tuba. Samo działanie produktu - bardzo przeciętne. Żel bardzo słabo oczyszcza i ani trochę nie reguluje wydzielania sebum. Cery tłuste i mieszane nie znajdą tu należytego oczyszczenia ani ukojenia. Działanie podobne jest do wody w żelu - znikome. Sam żel wydajny, ładnie się pieni, bez zapachu. Nie zakupię ponownie.
  • 6 lipca 2019 o 17:12
    Taki o
    Niestety mnie podrążnia mocno, ten alkoholowy zapach kompletnie mi nie pasuje, Twarz mam po tym całą czerwoną. Ściągnięcie jest mocne, wysusza skorę. Ale dobrze chociaż oczyszcza.
    Zalety:
    • oczyszczenie
    • podrażnia
    • skład
    • ściąga
  • 30 listopada 2018 o 15:30
    Żele do mycia twarzy? Tylko od AA
    Ostatnimi czasy muszę przyznać, że pozbywam się kosmetyków z Bielendy na rzecz firmy AA. Kiedyś potrafiłam zgromadzić cały zestaw pielęgnacyjny z Bielendy, teraz mogłabym to samo zrobić z AA. Pierwszym zaskoczeniem był dla mnie żel z serii Vegan, moja skóra wyglądała na matową, ale nie wysuszoną- spełniał dwa skrajne, tak przynajmniej mi się wydawało zadania, nawilżał i matowił. Jestem z nim kurczowo związana, a na żel AA Help trafiłam przypadkiem- nie było wersji Vegan, chodziłam chora i już nie miałam siły iść do kolejnej drogerii po swojego ulubieńca, więc władowałam do koszyka zamiennik z tej samej firmy. I jest tak samo dobry, jak poprzednik, więc będę mogła korzystać zamiennie, żeby mi się nie znudziło :)
    Zalety:
    • Moja skóra wygląda na matową, ale nie suchą, co jest dosyć dziwne, ponieważ z natury mam przetłuszczającą się strefę T i przesuszone policzki.
    • Delikatnie nawilża, ale nie wzmaga produkcji sebum w strefie na to narażonej.
    • Nie podrażnia, nie uczula, nie zatyka porów.
    • Łagodzi stany zapalne, likwiduje drobne krostki.
    • Hamuje powstawanie nowych wyprysków.
    • Przyjemna konsystencja, nie za rzadka, nie za gęsta.
    • Niska cena.
    Wady:
    • Niezbyt wydajny.
  • 27 listopada 2018 o 0:21
    Przyjemny, może nawet ideał?
    Zalety: - bardzo dobrze się pieni, przez co jest wydajny, - łatwe dozowanie produktu, nie wylewa się za dużo, - delikatny, słabo wyczuwalny zapach, co dla mnie jest plusem, - dokładnie zmywa makijaż i zanieczyszczenia Wady: - mógłby być trochę tańszy