Szampony do włosów

Jantar Szampon z wyciągiem z bursztynu i węglem aktywnym

Nasi użytkownicy zostawili 15 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 3 maja 2023 o 23:07
    Czarny Bursztyn
    To mój pierwszy produkt tej marki i na pewno nke ostatni. Bardzo lubię ten szampon ponieważ sprawdzą się on idealnie na moich długich włosach z tendencją do przetłuszczania się u nasady . Dokładnie myje skórę głowy i pozostawia włosy delikatne. Pięknie pachnie, a jego zapach utrzymuje się dość długo na włosach. Lekka Konsystencja nie obciąża włosów. Dobrze się pieni. Jest bardzo wydajny. Jest w moim ulubionym czarnym kolorze. Ma fajne opakowanie oraz łatwy w użyciu dozownik.
    • Kolor
    • Struktura
    • Nawilża włosy
    • Dobrze myje skórę głowy
    • Dobrze się pieni
    Drogeria Natura
  • 11 grudnia 2022 o 13:18
    Przy włosach przetłuszczających się, sprawdza się całkiem dobrze.
    Szampon o gęstej, czarnej konsystencji i lekko ziołowym zapachu, który nie jest jakoś szczególnie wadzący. Dobrze się pieni na włosach. Oczyszcza skórę głowy i pozostawia ją świeżą na dłużej. Moim zdaniem, jak za taką cenę, można być zadowolonym z efektu. Włosy są świeże przez półtora dnia, potem skóra głowy zaczyna się przetłuszczać. Wydajność średnia, jak u przeciętnego szamponu. Stosuję go na zmianę z innymi szamponami i zauważyłam, że ten jest porównywalny z utrzymywaniem świeżości włosów z droższymi produktami. Wiadomo, że właściwości odżywcze ma gorsze, ale od czego są odżywki i wcierki do włosów. Zdecydowanie wart uwagi.
    Zalety:
    • gęstą konsystencja
    • dobrze się pieni
    • dobrze oczyszcza skórę głowy
    • przedłuża świeżość włosów
    • tani
    Wady:
    • średnio wydajny
    • można się przyczepić do zapachu
  • 17 maja 2022 o 23:01
    Oczekiwałam lepszych efektów
    Lubię produkty Jantara. Miałam już kiedyś szampon z bursztynem, który miał piękny zapach, kojarzący się z męskimi kosmetykami. Ten również przywołuje mi takie skojarzenia, co dla mnie jest jak najbardziej na plus. Sam szampon jest koloru czarnego, z uwagi na węgiel. Producent jednak zapomniał dopisać jednej rzeczy- produkt trzeba WSTRZĄSNĄĆ przed użyciem, inaczej z czasem węgiel opadnie na dno i będzie wylewać się szampon o kolorze przybrudzonego śniegu. A to też wpływa na gorsze działanie szamponu. A jak już o działaniu mowa... no nie ukrywam, oczekiwałam czegoś lepszego. Moja skóra głowy dość mocno i śmiesznie łatwo się przetłuszcza. Jeszcze nie znalazłam produktu, który by skutecznie poskromił. Ten szampon również do tej grupy nie należy. Faktem jest, że świeżo po umyciu, włosy wyglądają lepiej w porównaniu do innych szamponów, jednak w ciągu dnia przetłuszczają się tak samo- może minimalnie wolniej, jednak trudno powiedzieć na ile to faktyczny stan, a na ile siła sugestii. Daję 3 gwiazdki, bo choć w moim przypadku okazał się zwykłym szamponem, to jednak nie spowodował ani podrażnienia, ani pogorszenia stanu. Do tego ma piękny zapach, który mnie urzeka. Też nie jest jakoś mocno drogi, więc brak działania nie budzi we mnie frustracji.
  • 15 stycznia 2022 o 13:41
    Tłustym włosom powiedz stop
    Szampon poleciła mi koleżanka. I teraz z czystym sumieniem mogę go polecać dalej osobom, które mają problem z przetłuszczającymi się włosami. Szampon ma czarny kolor, ale bez obaw nie barwi. Po nałożeniu na mokre włosy, ma się wrażenie, że są jakby szorstkie. Nie polecam do codziennego stosowania bo może za bardzo wysuszyć skórę głowy. Ogólnie jestem pozytywnie zaskoczona bo faktycznie włosy się po nim mniej przetłuszczają. Cena produktu jest przystępna. Szampon można kupić w zestawie z maską, ale ja akurat na pierwszy raz kupiłam sam szampon ba próbę. Myślę że kolejne opakowanie kupię już w zestawie.
    Zalety:
    • włosy mniej się przetłuszczają
    • dobra cena
  • 6 maja 2021 o 10:30
    Dobrze domywa
    Lubię go używać co kilka myć - formuła z węglem bardzo dobrze radzi sobie z przetłuszczającą się skórą głowy. Włosy są sypkie i dość długo zachowują świeżość, a mimo dokładnego domycia skóra głowy nie jest wysuszona ani podrażniona. Dobrze się pieni i ma przyjemny, lekko cytrusowy zapach. Jest wydajny, a cena zachęca do zakupu.
    Zalety:
    • działanie, łatwość stosowania, cena, zapach, konsystencja
    Wady: