Żele pod oczy

Yves Rocher Elixir Jeunesse, Reparation + Anti-pollution, Roll-on Defatigant Rewitalizujący roll-on pod oczy niwelujący oznaki zmęczenia

• 27 marca 2025 o 23:34
    To mój ostatni kosmetyk Yves Rocher
    Duża tubka, białawy krem/emulsja, trzy metalowe wypustki, które nie kręcą się przy aplikacji. Produkt nie robi nic dobrego, nie widzę poprawy wyglądu, napięcia skóry, nie służy mi w żaden sposób. Co więcej, po raz pierwszy przy tym produkcie mialam do czynienia z przesuszeniem i łuszczeniem się skóry na powiekach ! Odstawiłam go i na szczęście po zmianie produktu dość szybko nastąpiła poprawa, a do roll-ona boję się wrócić. Na domiar złego zmienił się jego zapach, jest nieprzyjemny, mimo że nie minęło dużo czasu od otwarcia, a data ważności do przyszłego roku ???? dlatego produkt jest już bezużyteczny, pieniądze wyrzucone w błoto.
    Wady:
    • Brak działania
    • Wysusza zamiast nawilżać
    • Zepsuł się
  • 27 maja 2021 o 11:16
    Odprężenie
    Cenię sobie ten krem za jego żelową konsystencje i te metalowe kuleczki do masażu. Super odświeża i odpręża okolice oczu. Kupiłam go w promocji dla klubowiczów. Trzeba uważać, żeby nie nałożyć go zbyt dużo, bo wtedy okolica oczu staje się klejąca. Dla mnie duży plus za odświeżenie. Regularna cena rzeczywiście wysoka, ale Yves Rocher ma mnóstwo promocji i często można dostać go za dużo mniejsze pieniądze.
    Zalety:
    • Lekkość
    • Odświeżenie
    • Regeneracja
    • Odprężenie
    • Konsystencja
    • Metalowe kuleczki do masazu
    Wady:
    • Wysoka regularna cena
  • 13 czerwca 2020 o 17:29
    Kompletna klapa!
    Słyszałam gdzieś o tym kremie,że jest świetny więc po mimo wysokiej ceny postanowiłam się skusić. Konsystencja jest żelowa ,za bardzo nie jest to moja bajka,ale dałam szanse. Gdy nałożyłam od razu makijaż to było spoko,natomiast gdy miałam dzień bez makijażu niestety czułam bardzo duże wysuszenie pod okiem,musiałam podchodzić do łazienki i nawilżać strefę pod oczami 2-3 razy dziennie.Później było wszystko w miarę ok,choć czegoś mi brakowało. Jeśli chodzi o roller to każdy metalowy roller daje uczucie chłodzenia i tyle. Zapach przeciętny jak na krem. Zdecydowanie odradzam,można mieć lepszy krem za mniejsze pieniądze.
    coma08
    16 kwietnia 2020 o 15:23
    They see me rollin...
    MOJA OKOLICA OCZU skóra jest normalna w kierunku suchej, pojawiają się pierwsze zmarszczki mimiczne, które są dość płytkie, gdy się nie wysypiam powstają mi worki pod oczami i wybijają się ciemniejsze żyłki OGÓLNIE Wybrałam ten produkt w ramach wymiany punktów na produkt i cieszę się, że nie zapłaciłam za niego 70 zł, bo była bym nieco zawiedziona. Oczekiwałam, że roll-on będzie fajnie chłodził mi oczy rano, ale kuleczki ekspresowo się "nagrzewają" i przy drugim oku, efektu już nie ma. Ponadto, palcem szybko wpracowałam sobie produkt i mogłam dalej działać. Natomiast używając tylko roll-on'a zajmowało mi to parę cennych rannych minut więcej i krem się brzydko rozmieszczał, co powodowało, że i tak używałam dłoni do wklepania produktu. DZIAŁANIE Nic szczególnego nie zauważyłam. Nawilżał, ale czasem się wałkował. Nie zauważyłam wpływu na zmarszczki, nawet te płytkie. Czy był, czy go nie było - jeden pies, nie zmieniało to zupełnie nic. KREM A MAKIJAŻ Z reguły dobrze zgrywał się z podkładem i korektorem, ale czasem zdarzał się dzień, gdzie w moje małe jeszcze zmarszczki wszystko mi powchodziło i po kilku godzinach makijaż wyglądał źle. Biorę tu pod uwagę podkład i korektor, które zazwyczaj używałam. PODSUMOWANIE Jedno wielkie meh... nie polecam dla młodych osób (ok. 25 roku życia), u mnie on się zupełnie nie sprawdził. Mama o dwie dekady starsza powiedziała, że go lubi i z chęcią zużyje opakowanie. Kwestia gustu, dla mnie niewypał. :/
  • 15 kwietnia 2020 o 11:15
    Niweluje oznaki zmęczenia
    Ten krem pod oczy naprawdę się u mnie sprawdził. Ma przyjemną, żelową konsystencję, która świetnie się wchłania oraz nawilża skórę pod oczami. Aplikator daje meega przyjemne uczucie chłodzenia, które dodatkowo neutralizuje opuchliznę, zasinienia i oznaki zmęczenia. Stosowany regularnie naprawdę daje efekty.
    Zalety:
    • Aplikator