Maseczki w płachcie

Conny Ujędrniająca maska do twarzy ze złotem

• 27 grudnia 2024 o 22:28
    Dobry zabieg nawilżający
    Byłam niedawno w drogerii Natura bo szukałam ciekawych kosmetyków i maseczek w korzystnych i promocyjnych cenach i natrafiłam na tą która nie była tania bo zapłaciłam za nią około 10 złotych jak za jednorazowy i krótkotrwały zabieg na skórę ale uważam że był to dobry zakup który warto powtórzyć i zrobiłam to już kilka razy i będąc w drogerii kupiłam od razu kilka na zapas ze względu na bogaty skład ale i bogactwo w postaci złota i złotych drobin które umilają zabieg, składniki nawilżające zawarte w substancji są wchłaniane przez skórę w ekspresowym tempie dzięki czemu cera jest miękka, odżywiona zdrowsza i jaśniejsza i dogłębnie nawilżona oraz ukojona, składniki są prawie w stu procentach pochodzenia naturalnego więc wiem że skóra jest wzbogacona i odżywiona ale oczywiście należy ją stosować regularnie aby uzyskać jeszcze lepsze rezultaty ale po prostu polecam ją bo to kolejny bardzo dobry kosmetyk który chcę polecić bo koreańskie maski są w ostatnim czasie bardzo popularne i cenione a jedną z nich można kupić w Naturze i cieszyć się dobrą jakością i świetną pielęgnacją.
    Zalety:
    • Bardzo dobra jakościowo maska o bogatym składzie, świetnie nawilża i pomaga dostarczać skórze cennych składników
    Wady:
    • Nie wymienię
    Iwona_C
    11 marca 2024 o 13:54
    Działanie świetne a skład do kitu.
    Maseczki w płacie pojawiają się u mnie teraz częściej choć nie ukrywam że zdecydowanie wolę te kremowe. X maseczkami w tej firmie miałam już styczność, stosowałam maskę ze śluzem ślimaka i spisała się u mnie świetnie, więc przy okazji zakupów wybrałam inną wersję i padło na złoto. Maseczka standardowo ulokowana została w niewielkiej saszetce z nacięciami dzięki którym można bezproblemowo otworzyć opakowanie. Bardzo ładna grafika w biało - złotym kolorze z wyszczególnieniem zawartości 95% substancji naturalnych oraz szczegółowym składem i sposobem stosowania, wyłącznie ze schematem graficznym. Płachta jest zanurzoną w dużej ilości wodnistego serum o przyjemnym delikatnie perfumowanym zapachu. Jest ona dobrze skrojona, łatwa dopasować ją do twarzy, jest nieco grubsza niż większość płatów, bardziej mięsista, ale miękka i przyjemna dla skóry. Jest komfortowa w noszeniu i aplikacji nie odkleja się nie przesuwa. Producent maseczka zaleca trzymać na skórze 20 minut, Podczas tego czasu czuć przyjemne chłodzenie i początkowo delikatne mrowienie skóry. Po ściągnięciu płata pozostaje delikatnie lepka warstwa która bardzo szybko się wchłania i nie pomaga zmycia. Esencję która została w opakowaniu a było jej sporo wmasowałam w szyję i w dekolt. Moja skóra po użyciu maseczki była schłodzona, ukojona i dobrze wygładzona. Miała być elastyczność i blask i faktycznie to działanie było mocno widoczne. Skóra była ładnie napięta i pięknie rozpromieniona. Cera była odświeżona i wyglądała zdrowo. Dodatkowym atutem maseczki jest fakt że bardzo dobrze nawilża skórę i i wykazuje również działanie odżywiające. Kolejnym plusem jest długotrwałe działanie, które nie znika po godzinie czy dwóch ale nawet następnego dnia widzę tą promienność i elastycznej to mojej twarzy. Maska jest delikatnym działaniu nie wywołuje żadnych podrażnień, przy trzymaniu na twarzy nie ma żadnego nieprzyjemnego uczucia pieczenia. Skład jest dzieci 95% naturalny natomiast trochę mnie rozczarował, bo oprócz tych fajnych substancji aktywnych wysoko na początku listy mamy zaraz fenoksyetanol oraz edte, paraben, dodatkowo gliceryna, beta glukan, sok aloesowy, panthenol, witamina E, ekstrakt z portulaki pospolitej.ekstrakt z korzenia Konjac ekstrakt z kwiatów malwy, wyciąg z korzenia lilii wodnej, wyciąg z grejpfruta, wyciąg z kwiatu wiciokrzewu japońskiego,wyciąg z opuncji, zapach i ostatnim składnikiem na liście jest złoto w ilości 0, 01%. Podsumowując maska ma bardzo dobre działanie i spełnia wszelkie obietnice producenta. Jedynie czego mogę się doczepić to nie do końca przyjaznego składu i za to odejmuje gwiazdkę. Czy zakupie ponownie ? Myślę że kiedyś tak bo bardzo podobał mi się efekt działania. Od czasu do czasu nie zaszkodzi.
    Zalety:
    • dobrze nasączona i skrojona płachta
    • duża ilość przyjemnie pachnącego serum w opakowaniu
    • łatwo się aplikuje i komfortowo nosi, nie zsuwa się i nie odkleja
    • nie pozostawia lepkiej warstwy, nie wymaga zmycia
    • uelastycznia i rozpromienia cerę
    • dobrze nawilża i odżywia
    • wygładza skórę, nadaje jej aksamitności w dotyku
    • dużo aktywnych substancji w składzie
    • nie uczula i nie podrażnia
    • proste, ładne opakowanie
    Wady:
    • skład napakowany agresywnymi dodatkami
  • 31 lipca 2023 o 13:07
    Maska z drogocennym kruszczem zdecydowanie dobrze wpływa na cerę, jednak niestety skład pozostawia trochę do życzenia.
    Używa od:próbka
    Maseczkę tę kupiłam w internetowej wersji drogerii Natura, płacąc za nią niespełna 4 złote. Kwota bardzo przyjazna dla naszego budżetu, nie powiem. Ogółem marka Conny produkuje kosmetyki raczej z niższej półki cenowej, ale zadowalające mnie jakością, dlatego sięgam po nie nad wyraz chętnie :) Napomknę jeszcze tylko, iż jestem posiadaczką cery mieszanej, ze skłonnością do zmian zapalnych, wrażliwej, czasem przesuszonej i już 30-letniej, więc profilaktyka zmarszczek jest dla mnie istotna. Stąd też sięgnięcie po maseczkę z tymże drogocennym kruszcem :D Maska zamknięta jest w solidnie wykonanej saszetce bezproblemowej w otwieraniu i wydobyciu ze środka płachty. Szata graficzna jest estetyczna, z motywem przewodnim w postaci złota. Sama płachta jest zrobiona z przyjemnego dla skóry twarzy materiału. Wielkość płata jest optymalna, dobrze dopasował się do mojej buzi i doskonale na niej trzymał przez cały okres aplikacji. W saszetce znajdowało się również sporo esencji, więc płat był nią porządnie nasączony. Zapach również przypadł mi do gustu dzięki swej delikatności. Sama esencja jest lekka i po zdjęciu materiału z buzi całkiem szybko się wchłonęła, nie powodując uczucia dyskomfortu z powodu nadmiernej lepkości. Co zaś do otrzymanych rezultatów, cera była lepiej nawilżona, wygładzona, miękka i delikatnie napięta, dzięki czemu drobne zmarszczki mimiczne na moim czole były właściwie niewidoczne. Kosmetyk nie spowodował nieproszonych gości w postaci zmian zapalnych, za co również spory plus. Jeśli zaś mowa o składzie, mamy tutaj sporo ciekawych substancji, m.in.: * nawilżającą glicerynę * kojący i przeciwzapalny sok z liści aloesu * łagodzący podrażnienia pantenol * będąca antyoksydantem witamina E * łagodzący zaczerwienienie i przyspieszający gojenie drobnych ran wyciąg z portulaki pospolitej * głęboko nawilżający skórę ekstrakt z Konjac * zmiękczający i wygładzający ekstrakt z kwiatów malwy różowej * wyciąg z korzenia grzybienia białego działający odżywczo * wykazujący działanie tonizujące i ściągające ekstrakt z grejpfruta * antybakteryjny wyciąg z kwiatów wiciokrzewu japońskiego * przeciwzmarszczkowy wyciąg z kwiatów opuncji * gwiazda programu, czyli pobudzające do produkcji kolagenu i elastyny złoto. Szkoda tylko, że większość z tych substancji aktywnych znajduje się w składzie poniżej phenoxyethanolu, którego udział w preparacie nie może być wyższy niż 1%. Oznacza to zatem, iż znajdujące się niżej na liście składniki nie przekraczają 1% w całości składu. No trochę słabo. Zwłaszcza, że mamy tutaj i inne kontrowersyjne substancje, jak disodium EDTA czy parabeny. Przechodząc do podsumowania. Nie licząc składu, nie mam się do czego przyczepić odnośnie tej maseczki. Co najbardziej dla mnie kluczowe: działa i nie powoduje wysypu niedoskonałości na mej kapryśnej cerze. Do tego jest tania. Ja mimo wszystko produkt polecam!
    Zalety:
    • płachta wykonana z przyjemnego materiału, dobrze przylegająca do skóry i bogato nasączona esencją
    • delikatny zapach
    • nie piecze ani nie szczypie podczas użytkowania
    • nie pozostawia lepkiej warstwy
    • nawilża, wygładza drobne zmarszczki, łagodzi podrażnienia i zmiękcza skórę, przy tym nie szkodząc cerze skłonnej do trądziku
    • sporo wartościowych substancji w składzie
    • niska cena
    • estetycznie wykonane i komfortowe w użytkowaniu opakowanie
    Wady:
    • kilka kontrowersyjnych substancji w INCI, na dodatek wyżej niż pielęgnacja
  • 4 czerwca 2022 o 15:32
    Złota moc!
    Kupiłam tą maseczkę podczas zakupów w Naturze za około 4 zł. Maska jest dobrze nasączona i spokojnie starczy esencji potem na wykorzystanie jako serum pod krem. Ma przyjemny zapach a tkanina przylega do skóry nie odstaje nigdzie. Po 15 minutach ściągam maseczkę i wklepuję esencję. Skóra po niej nie jest podrażniona ani zaczerwieniona, Co najważniejsze nie lepi się a esencja szybko się wchłania pozostawiając skórę przyjemnie odżywioną i nawilżoną. Co do obiecanego przez producenta ujędrnienia niestety nie zauważyłam w tym kontekście poprawy stanu skóry. Jest to całkiem fajna maseczka nawilżająca/odżywcza a nie ujędrniająca.
    • dużo esencji
    • tkanina przylega do skóry
    • nie lepi się
    • nie podrażnia
    • skóra jest nawilżona
    Wady:
    • brak efektu ujędrnienia
  • 10 listopada 2021 o 21:18
    Super nawilżenie!
    Używa od:próbka
    Tkanina jest dobrze docięta, ma idealnie rozmieszczone otwory i nacięcia po bokach, ułatwiające dopasowanie do twarzy. Dobrze się wchłania i intensywnie nawilża skórę , co jest odczuwalne jeszcze przez kilka godzin po aplikacji. Lekko wygładza i daje efekt rozświetlonej, świeżej, wypoczętej skóry. Nie szczypie w oczy, nie odkleja sie, cena jest przystępna, działa nawilżająco - czego chcieć więcej.
    Drogeria Natura

Zobacz także inne Maseczki w płachcie