Szampony do włosów

Palmolive Naturals, Milk & Honey Shampoo Szampon do włosów 'Mleko i Miód'

• 1 marca 2019 o 17:58
    Lubię
    Palmolive,szampon z miodem i mlekiem. Ten kosmetyk upolowałam w drogerii Laboo za 5,50 zł. Lubię szampony tej marki,bo są tanie i u mnie naprawdę świetnie się sprawdzają. Szampon jest zamknięty w wygodnej butelce o pojemności 400 ml. Zapach jest dla mnie lekkim rozczarowaniem. Spodziewałam się miodowego aromatu,ale niestety ten kosmetyk tak nie pachnie. Fakt,że zapach jest przyjemny,ale pachnie identycznie jak inne szampony tej marki. Kosmetyk ma przyjemną konsystencje,dzięki czemu łatwo się nakłada i dobrze pieni. Szampon bardzo dobrze oczyszcza włosy,nie wysusza ich oraz nie podrażnia skóry głowy. Kosmyki są miękkie i lśniące. Łatwo się rozczesują,nie są oklapnięte oraz ładnie się błyszczą.
  • 18 grudnia 2017 o 13:18
    Znajdzie swoich zwolenników.
    (moje włosy-gęste, grube, niczym nie niszczone, zdrowe na długości(gładkie, błyszczące, miękkie), przetłuszczające się u nasady. Myję codziennie, ale nie stosuję odżywek po każdym myciu(wychodzi tak ze dwa razy w tygodniu), co tydzień maska na kilkadziesiąt minut po myciu. Nie wymagają większej pielęgnacji.) Lubię mieć w łazience jakiś kremowy szampon z gatunku (teoretycznie) pielęgnujących, bo fajnie jest czasami umyć głowę czymś perłowo-kremowym co pieni się obficie, ciekawie pachnie i ma obchodzić się z włosami lepiej niż mój ulubiony rzepowy szampon Polleny. Palmolive stosowałam kiedyś, więc z sentymentu kupiłam nową wersję szamponu Mleko i Miód-używałam go w gimnazjum i pamiętam, że na moje włosy(wtedy suche i zniszczone na końcach) działał dobrze, a wtedy odżywki i maski były mi obce. To co się nie zmieniło to konsystencja i zapach szamponu-perłowy, gęsty i lepki płyn, który obficie się pieni i trudno wypłukuje, a pachnie charakterystycznie dla szamponów tej marki, czyli słodko i jakby owocowo. Włosy myje przyzwoicie, są świeże i czyste, ale pod warunkiem, że nie były mocno zanieczyszczone przed myciem-ten szampon nie daje sobie rady z silnymi zabrudzeniami, ale to rozumiem, bo to szampon dla włosów suchych, a nie tłustych. Stosuję go naprzemiennie z czymś stricte oczyszczającym, bo przy codziennym stosowaniu takich formuł moja skóra głowy by oszalała. Czasami po myciu włosy są świeże przez taki sam czas jak zwykle, czyli do kolejnego wieczora, a czasami już za dnia smętnie klapną i będą wyglądać nieświeżo. Nie mam na to reguły. Tak samo jak na zachowanie długości po tym szamponie(bez odżywki)-rozczesują się łatwo(rozczesuję włosy wilgotne, zwykłym grzebieniem), ale to jakie będą po naturalnym wyschnięciu to zagadka-raz są mięsiste, miękkie, nie elektryzują się, zaś za innym razem radośnie latają na wszystkie strony, są lekkie i zwichrzone, jakby nieco suche. Tu muszę też obwiniać siebie, a nie szampon, bo moje włosy nie przepadają za proteinami mlecznymi, a w tym szamponie są. W ogóle to ten produkt ma sporo ciekawych rzeczy w składzie, wprawdzie po substancji zapachowej, ale jednak są-pamiętam proteiny mleczne i jedwabne, miód, sporo wyciągów ziołowych(choćby z mięty) i owocowych. Może są tylko dla bajeru, ale są :) Nie podrażnia skóry głowy, nie ma swędzenia i zwiększonego wypadania. Zmiana opakowania zdecydowanie wyszła na plus-tę wersję otwiera się szybciej i łatwiej, butelka ma lepszy kształt i nie wyślizguje się z mokrej dłoni, jest z miękkiego plastiku i można postawić na głowie. Ogólnie rzecz biorąc-to naprawdę fajny szampon, choć nie dla moich włosów. Jednak uważam, że szampony Palmolive są bardzo niedocenione, warte uwagi i na pewno sięgnę po inne wersje, które składowo będą bardziej odpowiadać moim potrzebom :)