Płyny do higieny intymnej

Femina Intimea, Kremowy płyn do higieny intymnej z kwasem mlekowym, prebiotykami i betainą

• 25 lipca 2022 o 11:32
    Dla mnie bardzo dobry
    Płyn do higieny intymnej do kupienia za mniej niż 5 zł. Opakowanie niby dość zwyczajne, ale podoba mi się, mimo że zazwyczaj wolę przezroczyste by widzieć zużycie kosmetyków. Konsystencja za rzadka. Zapach delikatny i przyjemny. Dobrze się pieni, jest wydajny i daje poczucie świeżości. Ogólnie bardzo lubię ten płyn i polecam go. W tej cenie najlepszy jaki miałam okazję testować.
    • Dobrze się pieni
    • Daje świeżość
    Wady:
    • Konsystencja mogłaby być trochę gęstsza
    pines93
    13 kwietnia 2021 o 19:59
    Zamiast delikatnego szamponu
    Widziałam poniżej recenzję, w której dziewczyna kupiła to w Biedronce i była nie zadowolona. W Biedronce jest wersja pomarańczowa tego produktu z SLES (sprawdzałam skład), stąd to podrażnienie. Nie powinno się myć czymś takim miejac intymnych. Wystarczy jednak udać się do Rossmana i znajdziemy tam produkt z delikatnymi środkami myjącymy. Teraz mam rozową wersję z tym samym składem. Ja swojego używam zarów jako szamponu, jak i płynu do higeny intymnej. Jako szampon wiadomo, bardzo delikatny, dla takich tłustych włosów jak moje na początku włosy szybciej sie przetłuszczały. Po kilku myciach włosy zacaynają akceptować. Jako żel cieżko mi stwierdzić. Nie mam jako specjalnych potrzeb w tej dziedzinie.
  • 30 grudnia 2020 o 16:35
    przyjemnny
    Od lat jestem wierna płynom do higieny intymnej z Ziaij. Jednak po ostatnich przejściach chciałam wypróbować coś prebiotycznego i przy okazji zakupów w Biedronce ten płyn wpadł mi w oko. Z racji jego niskiej ceny pomyślałam, że go wypróbuję. Nie ukrywam, że jak wróciłam do domu i przeczytałam niezbyt pochlebne recenzje na jego temat trochę się zniechęciłam do niego ale na szczęście niepotrzebnie. Płyn zamknięty jest w poręcznej butelce o pojemności 400 ml. Posiadam opakowanie bez pompki ale nie jest ono wcale mniej wygodne od tych z pompką. Dozuje odpowiednią ilość produktu i dobrze leży w dłoni. Konsystencja płynu jest dość wodnista i jak dla mnie, nie jest kremowa. Jest czymś pomiędzy kremem a żelem. Jednak nie przeszkadza mi to bardzo. Wolę taką konsystencję niż taką jak w płynie lactacyd, czyli gęstą i ciężką do spłukiwania. Ten płyn nie sprawia mi żadnych problemów podczas spłukiwania. Jednak myślę, że przez to, że jest bardziej wodnisty może mieć gorszą wydajność. Bardzo dobrze oczyszcza miejsca intymne pozostawiając uczucie czystości i świeżości. Nie podrażnia okolic intymnych a wręcz łagodzi wszelkie podrażnienia i swędzenie. Jeśli chodzi o zapach to jest on mocno neutralny. Nie jest to na pewno perfumowana woń, przyprawiająca o mdłości. Lubię jak kosmetyk do mycia "pachnie" jednak wiem , że w przypadku żeli do higieny intymnej w tej kwestii mniej znaczy więcej.
    Zalety:
    • oczyszcza i łagodzi podrażnienia
    Wady:
    • trochę wodnista konsystencja
  • 19 października 2020 o 21:01
    Calkiem spoko
    Opakowanie jest miekkie, z lekkoscia mozna wydozowac porcje produktu. Za pomoca pompki jest to bardzo latwe. Sam zel jest kremowy,lekko leisty. Srednio sie spienia. Wazne,ze jest delikatny. Nigdy nie zdazylo mi sie,aby mnie cos szczypalo czy podraznilo. Zapach jest swiezy,lekko wyczuwalny. Za cene 4zl spelnia moje oczekiwania. Odswieza i neutralizuje nie przyjemne zapachy.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie i pompka
    • delikatny zapach i działanie
    • nie podraznia
    • odswieza
    • niska cena
  • 24 czerwca 2020 o 14:53
    Nie kupie
    Kupiłam kiedyś ten płyn teraz obecnie mam emulsję do higieny intymnej Femina. Nie polecam kupiłam to bo nie miałam czasu iść do drogerii a innego nie było niestety. Zdążyli mi się tak parę razy. U mnie się nie sprawdził podrażnia ma dziwny zapach. Jak tylko się skończy kupuje mój ulubiony. Od kiedy go używam znowu zaczęłam łapać infekcję.
    Zalety:
    Wady:
    • Podrażnia
    • Nie chroni przed infekcjami

Zobacz także inne Płyny do higieny intymnej