Kremy i maski do rąk

Oriflame Moisturising Hand Cream with Avocado Oil Nawilżający krem do rąk z olejkiem z awokado

• 13 lipca 2023 o 11:55
    Krem do rąk
    Przyznam, że nie wiem co o nim myśleć. Jest to mój pierwszy produkt od marki Oriflame, nie miałam okazji jeszcze próbować innych produktów. Jest to krem w tubce, łatwo się go wyciska, ma kremową konsystencję, delikatny zapach, bardzo przyjemny. Krem zapewnia nawilżenie, ale według mnie jest to efekt chwilowy. Co prawda szybko się wchłania, ale pozostawia na dłoniach, dla mnie nieprzyjemną powłokę. Wolę, jak kremu dosłownie nie czuć na dłoniach. Jest wydajny, starcza na wiele użyć. Ja miałam go zawsze w torebce, jeśli potrzebowałam chwilowego nawilżenia.
    Zalety:
    • Łatwa aplikacja, wydajny, cena, delikatny zapach, lubię produkty, które zawierają w sobie awokado
    Wady:
    • Chwilowe nawilżenie, po nałożeniu czuć go na dłoniach, czego nie lubię w kremach.
  • 3 lutego 2023 o 6:16
    Dobry do postawienia na biurku w pracy, bo szybko się wchłania
    Krem ma klasyczne opakowanie z nakrętką, soczysty zielony kolor cieszy oko. Sama konsystencja jest delikatna i dość lekka, przez co produkt szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustej warstwy. Dłonie są przyjemnie nawilzone i gładkie. Zapach kremu jest delikatny, nieinwazyjny, nie przeszkadza. Kosmetyk jest dość wydajny. Tak jak napisałam w tytule recenzji - dobry do biura, ogólnie do pracy, bo nie musimy czekać, aż się wchłonie, tylko możemy od razu dalej coś robić. Pewnie jeszcze do niego wrócę.
    Ala_Mi
    3 stycznia 2023 o 15:43
    Awokado
    Krem do rąk z awokado jest całkiem ok. Zapach ładny, szybko się wchłania co jest dla mnie plusem. Kremy do rąk z Oriflame są zawsze na tak. Jest wydajny.
    Zalety:
    • nawilża
    • szybko się wchłania
    AnaSky
    1 października 2022 o 19:11
    Niczym szczególnym mnie nie ujął
    Bardzo lubię kremy do rąk. Często próbuję czegoś nowego. Jest to produkt, w którym ważne jest dla mnie zarówno działanie, jak i aplikacja czy opakowanie. Na kupno tego kremu skusiło mnie opakowanie z apetyczną szatą graficzną z owocem awokado oraz fakt, że zawiera olejek awokado. Tubka niestety ma zwykłą zakrętkę, a w kremach do rąk cenię sobie wygodę użytkowania i zamknięcie na klik. Do tego jest z dość twardego plastiku - ciężko wydobyć produkt, gdy się już kończy, a po rozcięciu tubki jest go jeszcze sporo. Sama aplikacja jest ok, krem jest raczej lekki. Dobrze się wsmarowuje, nie pozostawia lepkich rąk. Ale jakoś nie odczuwałam jakiegoś szczególnego nawilżenie, dlatego stosowałam go przy częstych aplikacjach w ciągu dnia. Po zapachu też spodziewałam się trochę więcej... Dla mnie był jakiś nijaki. Dla mnie to jednorazowy zakup.
    Zalety:
    • ładna szata graficzna
    • lekka formuła
    • dobrze się wsmarowuje
    • nie lepi się
    Wady:
    • opakowanie z twardego plastiku - ciężko wydobyć produkt, gdy się kończy, a po rozcięciu tubki okazuje się, że jest go jeszcze sporo
    • posiada zakręcaną nakrętkę, co jest uciążliwe w kremach do rąk, gdzie wygodniejsza jest na klik
    • nie zauważyłam szczególnego nawilżenia
    • cena nieadekwatna do jakości
  • 20 kwietnia 2022 o 13:29
    Lekki i przyjemny
    Z pewnością nie jest to krem do zadań specjalnych, ani do dłoni potrzebujących odżywienia. Idealny, jeśli ktoś musi lub lubi sięgać po krem do rąk po każdym myciu lub w pracy, gdy skóra woła o podratowanie. Jest świetny na chwilę, przyjemny w użyciu. Bardzo lekki, zielonkawy. Zapach awokado jest obecny, ale w otoczeniu charakterystycznej dla mojego nosa nuty oriflame. Używam produktów tej marki dosyć rzadko i jest w nich coś wspólnego, niezależnie od kategorii. Opakowanie spore, ale poręczne, dosyć wydajny, nawet przy częstym dokładaniu. Nie potrzeba dużej ilości, żeby pokryć dłonie, rozsmarowuje się wygodnie, wchłania momentalnie, zostaje po nim wrażenie pielęgnacji, ale nie ma tłustości, lepkości, ani innego filmu. Ja, mimo okresowej skłonności do przesuszeń bardzo go lubię, bo chwalę sobie lekkość oraz to, że od razu mogę coś robić, a nie czuję dyskomfortu, że coś mi oblepia dłonie. Jednak nawilża chwilowo i jakby płytko, dla fanów aplikacji.
    Zalety:
    • Szybkość wchłaniania
    • Lekkość
    • Nie tłuści
    Wady:
    • Delikatne i tylko chwilowe nawilżenie