Toniki i hydrolaty

Clinique Anti - Blemish Solutions, Clarifying Lotion

Clinique Anti-Blemish Solutions Clarifying Lotion Tonik przeciw wypryskom 200 ml

Sunny_M
    23 września 2022 o 22:37
    Taki sobie produkt - ot co.
    Trzeci produkt z trzy stopniej pielęgnacji / oczyszczania, tak jak krem nie podpasował mi. Liczyłam, że będzie tak świetny jak inne toniki z tej marki. Ale on nic nie robił, ani nie sprawiał poczucia oczyszczania. Musiałam doczyszczać się innymi tonikami. A jego relacja z kremem z tej linii clinique powodowała taki poślizg, że krem mi całkiem z twarzy migrował. Całkowicie nie moja bajka, oprócz zapachu nie ma dla mnie plusów.
    Zalety:
    Wady:
    • brak działań tonizujących - rozczarowanie wielkie
  • 13 października 2021 o 12:55
    Uwielbiam ten produkt
    Tonik jest rewelacyjnym produktem dla osób, które mają problematyczną cerę, ze skłonnością do nadmiernego wydzielania sebum i pojawianiem się niedoskonałości. Po kilku dniach stosowania zauważyłam znaczne oczyszczenie i zwężenie porów, niedoskonałości było mniej. Skóra po jego użyciu jest wygładzona, matowa i mniej się przetłuszcza.
    Zalety:
    • bardzo wydajny
    • dobrze oczyszcza
    • alkoholowy zapach
  • 11 października 2020 o 19:38
    Jedno opakowanie raz na jakiś czas okej, bo jest dość konkretny
    Lubię toniki złuszczające z kwasami, płyny złuszczające stosuje je najczęściej wtedy gdy przygotowuję cerę do jesiennych kwasów więc akurat testowanie tego produktu wstrzeliło się idealnie w moje potrzeby. Z produktami marki Clinique nie mam za dużego doświadczenia więc w sumie nie wiedziałam czego się spodziewać, czy będzie to produkt hit. Zanim o samym produkcie i jego efektach wspomnę o swojej cerze, jest mieszana z niedoskonałościami pałętającymi się po całej twarzy, jednak głównie na strefie T. Walczę z podskórnymi grudkami, nadprodukcją sebum i wypryskami, przystępując do testu miałam mini armagedon w postaci gul i czerwonych krostek. Jeśli chodzi o sam produkt to płyn ma pojemność 200 ml i znajduje się w butelce z twardego plastiku. Sam płyn jest dwufazowy, przed użyciem trzeba nim potrząsnąć by płyn z białą warstwą. Przede wszystkim zapach toniku to jest mordęga. Szczerzę nie mogę uwierzyć, że w kwestii zapachu tego toniku nadal pozostajemy w stylu toniku antybakteryjnego sprzed 15 lat gdy napakowanie do niego alkoholu miało być gwarantem działania..Zapach jest bardzo spirytusowy, bardzo intensywny i przeszkadzał mi przez cały czas jego używania. Używałam go szybko, przecierając skórę wacikiem by czuć tą alkoholową aurę jak najkrócej bo jeszcze chwila i z oczu leciałby by łzy. Przy kilku pierwszych aplikacjach trochę się wystraszyłam bo owszem mam mieszaną cerę, ale taki produkt czy nie będzie za mocny..i nie spowoduje, że skóra się wysuszy..Przecierałam twarz zgodnie zaleceniem producenta tylko 1 raz w danym miejscu i nie da się ukryć, że używając go w pierwszej chwili czuć działanie alkoholu na skórę, u mnie twarz lekko czerwieniała, jednak po chwili gdy nakładałam krem wszystko wracało do normy. Po użyciu płynu cera jest gładka, lekko pojędrniona i u mnie lekko spięta. W kwestii radzenia sobie z niedoskonałościami jestem zadowolona, bo widocznie zminimalizował pory, mam wrażenie, że niedoskonałości były mniej widoczne, a cera stopniowo dzień po dniu się oczyszczała. Po dłuższym stosowaniu jak teraz widać, że wpływa ogólnie na poprawę stanu skóry, cera jest jednolita, mniej się przetłuszcza mimo dość solidnej dawki alkoholu płyn wyregulował strefę T. Jest to na pewno bardzo skuteczny produkt, który poprawia ogólny stan skóry z niedoskonałościami, ale w moim przekonaniu nie do stosowania regularnego a raczej cyklicznego co jakiś czas, ja teraz jestem niemal w połowie opakowania i na razie zrobię przerwę bo w dłuższej mierze uważam, że jest dość mocny.
    Zalety:
    • skuteczny: reguluję strefę T, widocznie zmniejsza pory, wygładza i rozjaśnia skórę, systematycznie wspiera złuszczanie skóry, w dłuższej perspektywie ładnie ujednolica kolor skóry
    • fajny jako produkt co jakiś czas
    Wady:
    • mocny alkoholowy zapach, który mi przeszkadzał
    • po jego użyciu miałam przez chwilę zaczerwienioną skórę twarzy
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
  • 10 października 2020 o 22:23
    Super tonik na wypryski
    Zauważyłam że wypryski spowodowane przez noszenie maseczki stały się dużo mniejsze i tak jakby "zasuszone" w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Tonik sprawdza się rewelacyjnie, dodatkowo jest super wydajny więc wystarczy mi pewnie na bardzo długo. Najważniejsze jest to że przecieramy tylko raz po twarzy, nie przecieramy kilka razy w jednym miejscu. Wtedy nie odczuwam żadnego efektu ściągnięcia. Naprawdę uważam że to świetny produkt, jednak nie zauważyłam zwężenia porów.
  • 10 października 2020 o 21:05
    Mam mieszane uczucia
    Opakowanie jest wygodne, odkręcane. Dosyć duża pojemność, a przy jednocześnie fajnej wydajności może starczyć na długi czas. Poza tym prosta, ładna szata graficzna. Widać, ile produktu zużyłam. Zapach niestety jest okropny - bardzo alkoholowy, co nie dziwi, ponieważ mamy ten składnik na drugim miejscu w składzie. Za tak dużą cenę spodziewałabym się jednak czegoś lepszego. Przed użyciem należy potrząsnąć, aby wymieszać tonik z pudrem, który znajduje się na dnie. Na wacik wylewam odrobinę płynu (naprawdę nie trzeba go dużo) i delikatnie przecieram twarz. Podczas testów stosowałam dwa razy dziennie, tak jak było to zalecane przez producenta. Teraz stosuję go tylko wieczorem. Tonik faktycznie oczyszcza, czasami mogłam zobaczyć to na waciku pomimo mojego dokładnego umycia buzi. Moja skóra po nim jest ściągnięta, więc od razu muszę nałożyć jakiś krem nawilżający. Widoczne jest jego działanie matujące, skóra nie świeci się tak po nim. Dodatkowo zwęża pory, co jest od razu widoczne i mnie odpowiada. Zauważyłam również, że delikatnie rozjaśnia moje przebarwienia po trądziku. Kiedy stosowałam go po wyciśnięciu pryszcza pomagał go "zamknąć" i goić. Niestety po dłuższym czasie stosowania zauważyłam, że mnie dosyć mocno wysusza. Na nosie pojawiły się suche skórki, cała buzia była napięta i przesuszona. Dlatego zdecydowałam się po zakończeniu testu na używanie go tylko na noc. Niestety jest to produkt z serii walki z niedoskonałościami, a ja nie mogę stwierdzić, że on w tej kwestii jakoś bardzo pomógł. Na pewno spodziewałam się bardziej spektakularnych efektów (nie mówiąc już o idealnie gładkiej buzi, którą widziałam w mojej wyobraźni). Jednak nadal będę testować ten produkt, może mnie jeszcze zaskoczy. Na plus jest fakt, że nie wywołał na mojej skórze żadnych podrażnień ani alergii. Cena jednak trochę odstrasza i nie wiem, czy warto tyle wydawać na ten produkt.
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl