Maski do włosów

Schwarzkopf Beology Repair, Repairing Intensive Mask for Damaged Hair Intensywnie regenerująca maska do włosów

shewild
    4 marca 2021 o 18:05
    Zapach i blask
    Zakup tej maski był zupełnie przypadkowy - była na promocji i spodobała mi się estetyka opakowania. Jak się okazało, takie przypadkowe zakupy okazują się często strzałem w dziesiątkę. Maska jest naprawdę bardzo dobra. Bardzo dobrze nawilża i wygładza włosy. Mam cienkie i delikatne włosy, które na co dzień lubią się puszyć. Po użyciu maski są ujarzmione, gładkie i bardzo miękkie w dotyku, aż spada z nich gumka do włosów. Taki efekt zauważyłam nawet gdy nałożyłam maskę na raptem 2 minuty, ale gdy potrzymałam ją odrobinę dłużej (ok. 5-7 minut) to rezultat był jeszcze lepszy - super gładkie i nawilżone włosy. Na dłuższą metę myślę, że maska pomogła mi nieco odbudować kondycję włosów, choć z tym wciąż walczę i jeszcze długa droga do pełnej satysfakcji. Co jeszcze uprzyjemnia stosowanie to piękny zapach. Jest perfumowany, ale jest to wyważony zapach, który daje poczucie używania luksusowego kosmetyku. Właśnie kończę pierwsze opakowanie i chętnie ponowię zakup gdy spotkam tę maskę w promocyjnej cenie, bo jednak cena regularna jest moim zdaniem za wysoka jak na taką pojemność.
  • 1 lutego 2021 o 20:59
    To ja rozumiem!Cudo nie maska :)
    Kolejny wyprzedażowy kosmetyk z Rossmanna i to bardzo udany dla moich włosów,szampony,odżywki,maski to u mnie codzienność jak poranna kawusia :)). Lubię testować kosmetyki które są dostępne na rynku oraz sięgać po nowości,markę z serii Beology wiele razy widziałam w Rossmannie ale ceny zawsze zwalały mnie z nóg aż w końcu zastałam pobojowisko po wyprzedaży i zgarniałam to co zostało na półkach,właśnie takim cudem kupiłam maskę za 13,79 zł i serum odnawiające ze wspomnianej serii. Moje włosy:suche,cienkie,delikatne,regularnie farbowane(w ostatnim czasie samodzielnie),wysokoporowate,mają tendencje do puszenia się,rozdwajania i kruszenia końcówek,dodatkowo codziennie myte i katowane suszarką lub prostownicą. Opakowanie to słoik o pojemności 200 ml,przepiękny design w połączeniu złota i fioletu,z przodu widnieje logo marki,na boku umiejscowione skład produktu,a na spodzie książeczkę z informacją o sposobie używania. Maska ma gęstą konsystencję,kolor biały taki z szklistym połyskiem,wygodnie nakłada się na włosy,nie spływa podczas aplikacji z dłoni,zapach według mnie kremowo kwiatowy. A co najważniejsze ale moje włosy wyglądają po tej masce no po prostu miodzio! Dzięki tej masce nie potrzebuję lakieru do włosów ani żadnych wspomagaczy do układania, włosy łatwo poddają się stylizacji,są odbite u nasady,wygładzone ale nie przylizane i co najważniejsze chyba naprawdę się zregenerowały bo udało mi się w końcu troszeczkę je zapuścić i sięgają za ramiona,liczę że fryzjerka nie ciachnie mi ich znów do ramion :D. Podsumowując,maska okazała się fantastyczna dla moich włosów i mam zamiar wypróbować inne produkty z tej serii.
    Zalety:
    • piękny design
    • skuteczność
    • nie podrażniła,nie uczuliła
    • włosy są sypkie,lekkie,wygładzone ale nie przylizane
    • po użyciu maski włosy łatwo się rozczesują
    • nie powoduje przetłuszczania włosów ani wysuszenia
    Wady:
    • z jednej strony wygodny słoik tylko zakrętka powinna być szersza a nie zwężona bo przy końcówce maski trzeba ją postawić na “głowie”aby wydobyć wszystko
    • cena regularna
  • 15 czerwca 2020 o 23:30
    W moim przypadku sie sprawdzila
    Dawno nie pisalam zadnych recenzji. Powodem mojej nieobecnosci bylo glownie zalamanie zarowno moimi wlosami jak i kondycja twarzy... Nie bede sie rozpisywac, bo szkoda czasu... Przyjdzie na to czas w kolejnych recenzjach.. Na pierwsza recenzje po dlugiej przerwie wybralam te maske. Dlaczego? 1. Opakowanie produktu jest bardzo solidne. Firma Schwarzkopf jest kazdemu dobrze znana, bo oferuje szeroka game produktow. Patrzac jednak na roznorodnosc jaka firma proponuje, ta maska wpisuje sie zdecydowanie w wyzsza polke. Solidny sloiczek, wykonany z twardego plastiku, zakrecany. Szata graficzna dziala na wyobraznie, moim zdaniem cala seria beology jest bardzo przyjemna dla oka. Opakowanie latwo sie otwiera, nawet gdy spadnie nic sie z nim nie stanie, duzy plus bo nie raz gdy upuscilam szampon, odzywke czy maske jakas czesc lubila sie ukrychnac. 2. Konsystencja/Zapach - maska wpisuje sie w kierunek stalej konsystencji, troche jak margaryna, wyciagajac paluchy z opakowania po wydobyciu widac dokladny odcisk. Jest przyjemna, nie mam jej nic do zarzucenia, wg mnie maski do wlosow nie powinny byc lejace jak odzywka, bo na wlosach ma sie je trzymac dluzej, nikt nie chce by produkt splynal z wlosow po uplywie 5 minut. Na wlosach trzyma sie jak dlugo sie chce, dobrze sie rozprowadza, latwo sie splukuje. Zapach nie przypomina tych pieknych kwiatowych, pachnie w strone produktu do wlosow, nie wiem jak to doklandie sprecyzowac, pachnie przyjemnie, troche jak po wyjsciu z profesjonalnego salonu fryzjerskiego. 3. Dzialanie - maska ma na celu regeneracje wlosow. Musze przyznac, ze w moim przypadku przy lamliwych koncowkach rzeczywiscie dala i daje rade. Wspomnialam wczesniej o zalamaniu z powodu wlosow, ta maska troche mnie wyleczyla. Po pierwsze dlatego, ze poprawila kondycje moich wlosow przy regularnym uzyciu. Sprawila, ze nie musze myc wlosow kazdego dnia, o dziwo bo po uzyciu maski na drugi dzien wlosy byly przetluszczone i oklapniete. Wlosy po uzyciu sa gladkie, maja fajna objetosc, wygladaja swiezo, i co najwazniejsze sa odzywione. Poza tym zaczely sie fajnie ukladac bez uzycia suszarek, prostownic i innych sprzetow. Moje ogolne odczucia sa na wielki plus, jestem przy 3 opakowaniu i mimo dosc wysokiej ceny sadze, ze jest warta kazdej zlotowki. Jest wydajna, poprawia kondycje wlosow, obietnice producenta spelnione, solidny produkt. Polecam!
    • wydajnosc
    • obietnice producenta spelnione
    • wlosy wygladaja swiezo
    • nie przetluszcza
    • odzywia
    • wlosy swietnie sie po niej ukladaja
    • solidny produkt
  • 22 grudnia 2018 o 20:48
    Skuteczny wysuszacz
    Moje włosy po niej niemiłosiernie elektryzują sie,plączą,sa suche ,istne sztywne siano.Nic kompletnie nie robi ta maska z moimi włosami,poza ładnym zapachem.Cena jak za luksusowy produkt, a w rzeczywistosci otrzymujemy totalny bubel w przyzwoitej szacie.Moje odczucia po stosowaniu tej maski -co za dużo to nie zdrowo-cos ze składem chyba poszło nie tak.
    Zalety:
    Wady:
    • maska robi same szkody
  • 3 lipca 2018 o 20:50
    Bardzo dobra i bardzo droga :-)
    Maseczkę kupiłam jeszcze na promocji 2+2 w Rossmann. Właśnie skończyłam całe opakowanie i mogę podzielić się swoimi spostrzeżeniami. Maskę kupujemy w ładnym opakowaniu, fajnie wygląda w łazience. Generalnie, cała seria Beology jest bardzo dopracowana pod względem wizualnym. Kampania marketingowa również jest nieźle przemyślana, chociaż mnie hasła w stylu "ekstrakt z głębin mórz" nie zachwycają i lubię konkrety. Co do składu to nie jestem ekspertem, ale widać że są i emolienty, i nawilżacze i proteiny. Na pewno zgodzę się, że maska jest intensywnie regenerująca. Wystarczy te 10 minut i efekty są zaskakujące. Wspomnę jeszcze, że kosmetyk ma bardzo gęstą kremową konsystencję i nie spływa z włosów po nałożeniu. Ja mam włosy rozjaśniane, suche, łamiące się i po użyciu tej maski byłam w szoku. Moja czuprynka została pięknie nawilżona, wygładzona. Włosy były miękkie i pełne blasku, łatwo się rozczesywały i pięknie układały. Zazwyczaj stosowałam ją co 2 tygodnie i to było wystarczające dla moich włosów. Wiadomo, co za dużo, to nie zdrowo. Nie chciałam przesadzić z tym dobrodziejstwem, bo moje włosy są dziwne i bardzo łatwo mogą się przeproteinować. Podsumowując, bardzo ciekawy produkt. Działa błyskawicznie, już po pierwszym użyciu widać świetnie efekty, a przy regularnym stosowaniu poprawia kondycję włosów. Myślę, że będę polować na jakąś fajna promocję i kupię kolejne opakowanie :-)
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    • nie spływa z włosów
    • efekty widoczne po pierwszym użyciu
    • nawilża, wygładza i zmiękcza włosy oraz nadaje im blasku i ułatwia rozczesywanie
    • przy regularnym stosowaniu poprawia kondycję włosów
    Wady:
    • wysoka cena regularna