Odżywki do włosów

Palette Anti-yellow, Color Correction Spray Cool Blonde with Anti-yellow Effect Spray przeciw żółtym tonom włosów `Korekta koloru - zimny blond bez żółtych tonów`

• 13 listopada 2022 o 9:35
    Jestem na TAK!
    Przyznam szczerze że produkt kupiłam " w ciemno" i nie zapoznałam się wcześniej z opiniami na wizażu na jego temat. Jestem w szoku że ma tak złe recenzje bo u mnie sprawdził się doskonale! Produkt w sprawy o mocno fioletowym kolorze i drobinkach srebra w butelce.Jego zadaniem ma być niwelowanie zółtego odcienia na włosach.Produkt w moim wypadku w 100% spełnił swoje zadanie. Pierwsza poważna wada -na opakowaniu nie ma insturukcji użytkowania.Nie wiadomo jak tego użyć-na sucho czy na mokro?Zmyć czy nie ?W Końcu w internecie znalazłam jak tego używać i tak zrobiłam: -spray nakładamy na WILGOTNE (osuszone ręcznikiem włosy) po czym włosy suszymy i to tyle.Nic nie zmywamy.Odrazu po aplikacji włosy nabierają chlodniejszego tonu-ja widziałam to gołym okiem.Robi się ładny szary kolor który po wysuszeniu wychodzi jak platynka. Niestety ma typowo "Alkoholowy" zapach więc z pewnością wysusza wlosy. Efekt jest taki o jaki mi chodziło-włosy są jasne ale nie żółte. Bardzo wydajny -mam długie włosy a na 1 aplikacje wystarczy mi około 10/12 psiknięć. Ze swojej strony mogę polecić,u mnie się sprawdza.W załączniku zdjęcie odrazu po aplikacji i jaki efekt otrztmałam.
    Zalety:
    • Działanie !Ładnie ochładza kolor
    Wady:
    • Brak instrukcji użycia !
  • 13 września 2021 o 12:14
    Brak efektu
    Kiedy po koloryzacji domowej, okazało się, ze moje włosy mają żółty kolor szybko wybrałam się do drogerii by poradzić sobie z tą porażką koloryzacji. Kupiłam kilka produktów, w tym ten spay. I muszę przyznać, że moze na delikatny żółty to on zadziała ale na moje nie zadziałał wcale. Jeżeli chodzi o kolejne próby to zdziwiłam się brakiem instrukcji. Używałam zatem po umyciu włosów ale produkt bardzo je wysuszał i koszmarnie plątał. Ostatecznie wylądował w dużej ilości na mojej głowie tuż przed odżywką i wtedy efekt był widoczny. Ładnie ochłodził kolor. ladybeatrycze.blogspot.com
  • 16 maja 2021 o 0:25
    Zmarnowane pieniądze
    Masakra. Brak informacji producenta na temat sposobu użycia produktu. Używałam na mokre oraz na suche włosy, w obu przypadkach skuteczności brak. Przy suchych włosach dodatkowo je skleja. Mam jasny blond i nie zauważyłam, aby kolor choć minimalnie się zmienił. Jedynym atutem jest zapach.
    Zalety:
    Wady:
    • Cena, brak informacji na opakowaniu, nieskuteczne
    Azani
    2 września 2019 o 21:09
    Niweluje żółte tony
    Czasami zdarza się, że w domowej koloryzacji coś pójdzie nie tak. Zamiast pięknego chłodnego blondu, mamy na głowie soczyste żółtko. By uniknąć kolejnego farbowania, można spróbować zneutralizować niechciane tony. Taka sytuacja miała miejsce jakiś czas temu. Skuszona obietnicami pięknego perłowego blondu wybrałam nową markę farby. Włosy stały się żółto - pomarańczowe. Istny horror..... Poleciałam do sklepu po ratunek. W moje ręce trafiła butełka z fioletowo - niebieskim płynem, na dnie której znajduje się błyszczący srebrny proszek. Mikstura jest rozwarstwiona dlatego przed każdym rozpyleniem należy ją dobrze wymieszać, wstrząsnąć. Poza pierwszą aplikacją, każdą kolejną wykonywałam w następujący sposób: umyte i lekko wilgotne włosy rozdzielałam grzebieniem na grube pasma i spray'owałam od nasady po końcówki. Następnie wykonywałam lekki masaż i pozostawiałam preparat na całą noc. Efekt jaki uzyskałam był wspaniały: żółty kolor został zastąpiony srebrzystym blondem, który delikatnie mienił się w słońcu. Dla mnie, jedyną wadą produktu jest jego gryzący i duszący zapach. Aplikację wykonywałam etapami - "na wdechu". Na włosach woń słabnie, chociaż jest nadal wyczuwalna. Stosowany w taki sposób jest mało wydajny, starczył tylko na 5 aplikacji (włosy o dł. do ramion) ale......faktycznie radzi sobie ze zmianą koloru.
    Zalety:
    • Zamienia żółty kolor na chłodny blond
    Wady:
    • Duszący zapach
  • 22 lipca 2019 o 20:27
    Rozczarowanie....
    Liczyłam na choć delikatny efekt no i niestety, przeliczyłam się... pryskalam na suche włosy i na mokre... ponieważ producent nie wpadł żeby zamieścić choć jedno zdanie na opakowaniu jak stosować produkt. Rezultatów brak więc skoro nie widać różnicy to po co przepłacać?
    Wady:
    • Brak efektów
    • Brak informacji dot. stosowania
    Drogeria Natura