Pudry do twarzy

AA Wings of Color Anti Redness, Puder maskujący zaczerwienienia i pęknięte naczynka krwionośne

• 26 marca 2022 o 15:07
    Całkiem ok, chociaż nie powiedziałabym,że mocno maskuje zaczerwienienia
    Zdecydowanie wolę dbać o skórę tak,żeby nie potrzebować pudrów o właściwościach kryjących. Wiadomo jak jest,nie zawsze się to udaje,czasem wychodzą wypryski, w przypadku cery reaktywnej zaczerwienienia co zależne jest od wielu czynników. W takich sytuacjach tego typu puder zawsze mam gdzieś w pogotowiu,w przypadku śladów po wypryskach zazwyczaj wystarcza mi korektor,ale bywają dni że chce konkretnie ujednolicić skórę, np na jakieś szczególne okazje,uniknąć widocznych zaczerwienień. Ja po prostu nie lubię obciążać mojej skóry codziennym używaniem podkładów i pudrów, korektorów,przy cerze skłonnej do wyprysków różnie się to kończy. Jak ten puder sprawdził się dla takiej marudy jak ja? W sumie nienajgorzej. Kupiła mi go mama,bo sama go używa, stosuje go na podkład i jest w miarę zadowolona,traktuje go jako wykończenie makijażu. W moim przypadku zazwyczaj używany jest solo. Na dzień dobry to obawiałam się jego koloru i żolcenia skóry, na szczęście po kontakcie ze skórą nic takiego nie nastąpiło. Skórę mam bardzo jasna,także nie lubię kiedy twarz odcina mi się od reszty. Puder za co ma duży plus ma w opakowaniu lusterko,to przydaje się do poprawek. Aplikator dołączony do opakowania jak ja mój gust średnio się sprawdza,robi taki płaski mat,a za tym nie przepadam. Nalozony pędzlem do pudru ładnie się rozprowadza,wygląda naturalnie, robi mat,ale z bardziej satynowym wykończeniem,ciężko je nazwać wykończeniem rozświetlającym skórę,ale maski nie robi,jest optymalnie. Trochę nie podoba mi się,że aplikowany pędzlem sypie się,ale sam z siebie ma dość zwartą konsystencję,nie jest mocno suchy. Dla osób jak ja tego typu kosmetyki są wydajne,mam go kilka miesięcy i dużo nie ubyło. Co do maskowania zaczerwienień,nie jest źle,ale nie jest to maskowanie jak porządnym korektorem czy podkładem, jest tak,że na pewno mniej rzucają się w oczy,są bardziej wygaszone. Nie wchodzi w załamania, nie uwidacznia mocno zmarszek, nie wysusza,nie podrażnia,skórek też nie podkreśla,ale nałożony aplikatorem już trochę może. Nie zapchał mnie,ale z racji caprylic w składzie, nie stosuje wtedy zbyt obciążających kremów,co za dużo to niezdrowo i różnie mogłoby się to skończyć. Szkoda,że nie ma jakiegoś filtru, byłby wtedy bardziej praktyczny. Cera jest po nim bardziej jednolita,wygładzona,wygląda dobrze. Nie rzucił mnie na kolana,ma swoje wady, w zbyt dużej ilości czasem mam wrażenie,że robi nieznaczne ciastko, ale użyty z umiarem jest ok. Porów nie podkreśla,jest dość trwały jak na puder, ale w cieplejsze dni w strefie T wymaga czasem poprawek. Jest to puder bardziej w stronę matu niż satyny,a z wiekiem chyba jednak wolę tą drugą opcję. Ma u mnie 4, nie wiem czy wrócę,możliwe,że wypróbuje coś innego. Przyzwoity produkt,cena do przełknięcia.
  • 28 sierpnia 2021 o 10:01
    Rewelacyjny
    Odkąd poznałam działanie pudru maskującego zaczerwienienia AA Wings od Color, Anti Redness nie wyobrażam sobie makijażu bez jego aplikacji. Puder w kolorze żółtym świetnie radzi sobie z całkowitym kryciem zaczerwienień skóry. Moja skóra jest bardzo wrażliwa z tendencją do zaczerwienienia a puder rewelacyjnie radzi sobie z niwelowaniem tego problemu. Puder jest bardzo wydajny. Jedna aplikacja pędzlem wystarczy, by zamaskować zaczerwienienia. Efekt po aplikacji jest bardzo naturalny. Produkt ma ładne opakowanie z lusterkiem i puszkiem do aplikacji.
    Zalety:
    • niweluje zaczerwienienia
    • naturalny efekt
    kamoni7
    4 marca 2021 o 18:54
    Dobry
    Niestety borykam się z zaczerwieniami i rozszerzonymi naczynkami. Zmiany temperatury, wiatr, gorące jedzenie, stres i już jestem zaróżowiona. Dlatego szukam produktów wzmacniających, łagodzących, niwelujacych, ale i trochę maskujących niechciane rumieńce. I tak w Rossmannie wpadł mi w oko puder maskujący zaczerwienienia, więc nie byłabym sobą, gdybym go nie przetestowała. Puder zamknięty jest w białym, solidnym pudełeczku ze złotymi napisami. W środku znajdziemy przydatne lusterko i kiepską gabeczkę, której od razu się pozbyłam. Puder jest żółty i drobno zmielony. Nie pyli i bezproblemowo nakłada się go pędzlem. Dobrze stapia się z makijażem. Nie żółci cery. Nie robi maski, ani na niej nie ciastkuje. Nie zbiera się w zmarszczkach. Nie robi płaskiego matu. Daje efekt satynowego wykończenia. Delikatnie niweluje zaczerwienienia. Różnica z i bez tego pudru nie jest znacząca. Od razu zaznaczam, że puder nie daje spektakularnych efektów. Ale z pewnością zaczerwieniona cera lepiej wygląda z nim, niż bez niego. Puder wyrównuje koloryt i sprawia, że zaczerwienienia mniej rzucają się w oczy. Zalety: +opakowanie z lusterkiem, +żółty kolor niwelujący zaczerwienienia, +nie pyli, +daje satynowe wykończenie, +nie robi maski, +delikatnie maskuje rumieńce.
  • 21 października 2019 o 11:08
    Bardzo dobry puder!
    Bardzo fajny puder. Żółty, ale na buzi nie robi brzydkich żółtych plam - mam wrażenie że naprawdę ładnie neutralizuje zaczerwienienia. Pasuje mi do każdego podkładu, wtapia się w skórę ale nie sprawia że jest "płaska". Nadaje fajny zdrowy odcień cerze. Super wykańcza makijaż buzi.
    Zalety:
    • świetnie matuje
    • długotrwały
    • super odcień - nie żółci, nie bieli, a jednocześnie super tonuje zaczerwienienia
    • zgrabne poręczne opakowanie z lusterkiem
    Wady:
    • w Rossmannie jest lekko drogawy jak na drogeryjny kosmetyk, póki co nie znalazłam go nigdzie w internecie taniej. Ale wart tej ceny!
  • 20 lutego 2019 o 14:10
    Idealny dla wszystkich
    Jest to najlepszy puder jaki dotąd miałam . Idealnie matuje , skóra jest po nim satynowa i ujednolicona. Idealnie pracuje z każdym podkładem jaki mam oraz świetnie się sprawdza na gołej skórze. Wydajny . Nie pozostawia plam i nie bieli się .
    Zalety:
    • matowi
    • satynowe wykończenie