Korektory do twarzy

Essence Coverstick Korektor w sztyfcie

Essence Cover Stick
notino.pl
Essence Coverstick 6 g Korektor matowy w sztyfcie 30 Matt Honey

Nasi użytkownicy zostawili 108 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 24 czerwca 2024 o 13:38
    Wygląda okropnie na twarzy
    Essence Coverstick to korektor w sztyfcie, który ma za zadanie maskować niedoskonałości skóry, takie jak wypryski, zaczerwienienia i cienie pod oczami. Produkt jest dostępny w kilku odcieniach, aby dopasować się do różnych tonów skóry. Obietnice producenta: Producent obiecuje, że korektor zapewni długotrwałe krycie, ukrywając wszelkie niedoskonałości skóry. Ma być łatwy w aplikacji, dzięki wygodnej formie sztyftu, oraz zapewniać naturalne wykończenie. Tekstura: Korektor ma kremową, ale dość gęstą konsystencję, która niestety nie rozprowadza się równomiernie na skórze. Często zbiera się w załamaniach i porach, co sprawia, że jest bardzo widoczny na twarzy. Zapach: Produkt posiada delikatny, niemalże niewyczuwalny zapach, co jest plusem dla osób wrażliwych na mocne aromaty w kosmetykach.
    Zalety:
    • 1. Niska cena, co czyni go przystępnym dla każdego.
    • 2. Kompaktowe opakowanie, łatwe do noszenia w torebce.
    • 3. Dostępność w różnych odcieniach.
    Wady:
    • 1. Tekstura jest ciężka i trudna do równomiernego nałożenia.
    • 2. Produkt jest widoczny na skórze, zbiera się w porach i załamaniach.
    • 3. Nie zapewnia długotrwałego krycia, szybko ściera się z twarzy.
    • 4. Może podkreślać suche miejsca na skórze, co wygląda nieestetycznie.
  • 21 grudnia 2023 o 9:54
    Essence korektor w sztyfcie
    Kupiłam do ukrywania drobnych niedoskonałości, ale się nie sprawdził- zwyczajnie nie kryje niczego. Blendowany za pomocą gąbki znika, więc po użyciu brak jakiegokolwiek efektu. Nałożony palcem i wklepany nim jest, ale nawet po przypudrowaniu twarzy szybko się ściera. Kupilam raz i więcej nie kupie
    Drogeria Natura
    Edytaj7
    1 października 2022 o 12:43
    Nie jest zły
    Korektor jest nieodzownym kosmetykiem w mojej kosmetyczce. Przy czy bardziej potrzebuję go do maskowania cieni pod oczami. Ten konkretny kupiłam przy okazji zakupów w Kauflandzie. Zresztą zauważyłam, że ostatnio coraz więcej kosmetyków kupuję tam. Ale skoro się sprawdzają... Ten ma opakowanie takie jak pomadka. Korektor jest w wykręcanym sztyfcie. Początkowo wydawał się mi nieco żółtawy ale dopasowuje się do koloru skóry. To co ważne, nie wysusza mi skóry pod oczami. Korektor maskuje cienie ale bardzo trwały to nie jest. Przez kilka godzin pomaga. I ogólnie jest wydajny.
    Zalety:
    • kryje
    • nie wysusza skóry
    • nie uczula
    • nie roluje się
    • poręczne opakowanie
    • dopasowuje się do koloru skóry
    • wydajny
    Wady:
    • trwałość
  • 3 lipca 2022 o 11:54
    Tani kosmetyk dla niewymagających
    Korektor Essence Cover Stick kupiłam w jednej z drogerii, ponieważ mój ulubiony w kredce już się skończył i niestety nie mogę go dostać nigdzie. Tak więc postanowiłam wybrać ten. Nie ukrywam, że do zakrywania wszelkiego rodzaju wyprysków zdecydowanie bardziej wolę kredki i sticky aniżeli korektor w płynie. Wybrałam odcień pośredni czyli Sand, który mam nadzieję będzie odpowiedni i na jesień-zimę jak i lato. Korektor zapakowany jest w plastikowe, beżowe opakowanie z przezroczystą nakładką. Jest na niej nazwa marki oraz produktu i całość prezentuje się dość tanio. Jednak biorąc pod uwagę cenę i półkę jakościową nie jest aż tak z tym designem. Korektor bezproblemowo się wysuwa, nic się nie zacina, trzeba jedynie uważać by nie wysunąć go w całości bo może się złamać. Korektor ma dość kremową konsystencję, nałożony na twarz ma raczej matowe wykończenie. Bez problemu da się go nałożyć i rozetrzeć bez tworzenia odznaczających się plam. Mały minus za ograniczony wybór kolorów bo w sumie widziałam 3 rodzaje. Jak dla mnie zapach tego korektora jest dość specyficzny, raczej syntetyczny, nie ma tutaj jakiejś szczególnej nuty zapachowej, ale nie przeszkadza mi to w ogóle bo po nałożeniu praktycznie go nie wyczuwam. Korektora używam punktowo, głównie na jakieś wypryski, zmiany skórne i sprawdza się całkiem nieźle bo całkiem dobrze kamufluje. Owszem trzeba go utrwalić np. pudrem, ale te kilka godzon spokojnie wytrzyma. Bez problemu da się go blendować z podkładem by ladnie się wtapiał. Ważne, że korektor nie powoduje nowych wyprysków w miejscu nałożenia i nie ma też problemu z jego demakijażem. U mnie korektor wytrzymuje kilka godzin, wymaga poprawek w ciągu dnia, ale za taką cenę nie spodziewałabym się tutaj jakiś fajerwerków z jakością i trwałością. U mnie korektor nie powoduje żadnych reakcji alergicznych, nie pojawiły się w zaczerwienienia, podrażnienia, bezproblemowo się go zmywa. Nie zauważyłam by u mnie korektor oksydował. Wydajność jest bardzo dobra bo używam go w sumie jedynie punktowo więc spokojnie wystarczy na długi czas. Myślę, że prędzej skończy się data ważności aniżeli sam korektor. Kupiłam w promocji za 8 zł i to jest naprawdę niska cena, tym bardzie,j że produkt jest całkiem niezły i na moje potrzeby jest wystarczający.
  • 21 czerwca 2020 o 22:09
    Super!
    Essence COVERstick zaciekawił mnie ze względu na intrygujące opakowanie i formę, w jakiej można go aplikować. Byłam naprawdę ciekawa, jaka jest jego skuteczność w codziennym makijażu. Sprawdzając ten produkt - podeszłam do tematu z ciekawością, ale bez nastawiania się. Opakowanie korektora jest naprawdę wygodne, poręczne i małe - dzięki czemu można z niego swobodnie skorzystać zarówno w domu, jak i w podróży (łatwo go zapakować). Pudełeczko jest solidne - z doświadczenia mogę powiedzieć, że jest też dość odporne na upadki. Korektor ma neutralny, delikatny (w zasadzie niewyczuwalny) zapach. Konsystencja jest kremowa. Korektor dobrze się rozprowadza (sztyft jest miękki - dzięki czemu naprawdę przyjemnie pracuje się z produktem). Krycie jest naprawdę fajne i zadowalające - choć na pewno przede wszystkim do miejscowych problemów, a nie pokrycia całej twarzy. Korektor jest naprawdę bardzo wydajny. Przy stosowaniu go do miejscowych zmian - zużyłam jedynie 1/3 na przestrzeni kilku miesięcy. Trwałość produktu jest niestety umiarkowana. Jednak dzięki wygodnemu opakowaniu - korektor można zabrać wszędzie ze sobą.
    Zalety:
    • krycie,
    • wydajność,
    • przyjemna konsystencja.
    Wady:
    • trwałość