Kupi ponownieNie
Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Zdążyłam ten korektor naprawdę dobrze poznać — zarówno w szybkich, lekkich makijażach, jak i w tych bardziej wymagających, kiedy potrzebuję pełniejszego krycia i długiej trwałości. I choć produkt ma sporo plusów, to ma też jedną rzecz, która szczególnie rzuca mi się w oczy — bardzo wyraźnie ciemnieje po aplikacji.
Na początku byłam zachwycona kryciem. Korektor jest gęsty, kremowy i naprawdę mocno napigmentowany. Mam spore zasinienia pod oczami i zazwyczaj nie każdy korektor pozwala osiągnąć efekt, który mnie zadowoli, a tutaj już jedna cienka warstwa daje bardzo porządne krycie. Da się nim ukryć nie tylko cienie, ale też drobne niedoskonałości, przebarwienia i zaczerwienienia. Wklepany gąbeczką daje bardzo gładki, równy efekt, a przy tym nie wygląda ciężko.
Niestety — dosłownie kilka minut po nałożeniu widzę, jak odcień robi się coraz ciemniejszy. To nie jest delikatne utlenianie, które da się zaakceptować, tylko naprawdę wyraźne ściemnienie, przez co korektor zaczyna się odznaczać. Pod oczami wygląda to szczególnie problematycznie, bo tam zależy mi na rozświetleniu, a nie na „przygaszeniu” spojrzenia. Próbowałam różnych pudrów, różnych kremów pod oczy, różnych sposobów aplikacji i niestety — efekt ciemnienia jest zawsze.
Poza tym jednym minusem zachowuje się naprawdę dobrze. Pod oczami wygląda ładnie, nie wchodzi mi nadmiernie w zmarszczki, o ile go dobrze utrwalę. Nie przesusza mi skóry, a to dla mnie bardzo ważne, bo mam tendencję do suchości w tej okolicy. Na niedoskonałościach trzyma się świetnie — nie znika po kilku godzinach i nie ściera się tak szybko, jak wiele korektorów drogeryjnych.
Trwałość oceniam bardzo dobrze. Przez cały dzień w pracy wygląda porządnie, dopiero wieczorem leciutko się ściera, ale to normalne. W cieplejsze dni trochę bardziej się utlenia (co dodatkowo pogłębia problem ściemnienia), ale nie spływa i nie waży się. Na niedoskonałościach potrafi utrzymać się praktycznie do momentu demakijażu.
Aplikator nabiera trochę za dużo produktu i trzeba uważać przy nakładaniu, żeby nie wyjść z tym na całą twarz, ale to drobnostka. Opakowanie jest wygodne i nic się nie wylewa. Produkt też mnie nie zapycha — używam codziennie i nie zauważyłam żadnych nowych niespodzianek na twarzy, które mogłyby być winą tego produktu.
Gdyby nie to ciemnienie, byłby to idealny produkt drogeryjny, jeśli ktoś chce dobrych efektów, bez wydawania sporej sumy pieniędzy. Niestety, przez to trzeba go stosować ostrożnie i wybierać odcień z dużą poprawką na to, jak wygląda po kilku minutach. Jeśli ktoś ma bardzo jasną cerę, może być to spory problem, bo różnica między świeżo nałożonym a „wystanym” kolorem jest naprawdę zauważalna.
Korektor ma świetne krycie, ładne wykończenie i bardzo dobrą trwałość, ale naprawdę mocno ciemnieje, co może całkowicie zmienić efekt makijażu. Lubię go za to, jak wygląda na skórze, ale muszę za każdym razem brać pod uwagę jego utlenianie. Jest dobry, ale wymaga dobrania o ton lub nawet dwa jaśniejszego odcienia — wtedy potrafi wyglądać pięknie. Był to dla mnie ogromny potencjał, jednak problem z utlenianiem się jest dla mnie nie do przeskoczenia.
Zalety:
- bardzo dobre, mocne krycie
- dobra trwałość — trzyma się cały dzień
- nie waży się i nie zbiera mocno w załamaniach
- nie podrażnia skóry
Wady:
- wyraźnie ciemnieje po kilku minutach (utlenia się o ton lub dwa)
- aplikator nabiera dużą ilość produktu
- Trwałość