WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Kremy i maski do rąk

Dr. Sante Krem do rąk z masłem shea

• 24 marca 2024 o 0:05
    Przyjemny, natłuszczający produkt
    Krem Dr. Sante z masłem Shea to produkt, który zdał egzamin zimą. Należy do tych cięższych i treściwych. Dobrze sprawdzi się na noc, bo dość długo się wchłania i pozostawia tłustą warstŵę. Pachnie jakby orzechowo. Dobrze nawilża, ale bardziej natłuszcza i zabezpiecza dłonie. Nie do końca jest w moim typie, jeśli chodzi i zapach i formułę, więc nie kupię ponownie, ale dobrze mi się go używało
    Zalety:
    • natłuszcza i zabezpiecza dłonie
    • dobrze nadaje się na chlodne dni
    • jest treściwy i wydajny
    Wady:
    • jest dosyć tłusty i zostawia lepką warstwę
  • 20 sierpnia 2021 o 1:08
    Dobry tani krem
    Kupiłam ten krem ponieważ w pewnym momencie przeokropnie zaczęły mi się łuszczyć dłonie, zakładam, że było to spowodowane szczepieniem, i potrzebowałam czegoś nawilżającego na już. Po kilku dniach używania tego kremu udało mi się pozbyć suchości rąk i przestała schodzić mi z nich skóra, także ogólnie jestem zadowolona z działania. Dalej go sobie aplikuję od czasu do czasu kiedy czuję, że moje ręce są bardziej suche i naprawdę jest ok. Jedyne co to to uczucie nawilżenia nie utrzymuje się zbyt długo. Jeśli chodzi o to czy kupię sobie ten krem ponownie to pewnie nie, cena jest super, ale akurat zapach średnio mi odpowiada (z tego co widziałam to akurat wielu innym osobom się podoba, więc kwestia preferencji), więc jeśli mogę dostać inny krem o takim samym działaniu i cenie, a przy okazji posiadającym odpowiadający mi zapach to do tego raczej już nie wrócę :)
    • Dobrze regeneruje skórę dłoni
    Wady:
    • Czasami uczucie nawilżenia utrzymuje się dosyć krótko
    _inga
    12 maja 2021 o 19:59
    Krem do rąk z masłem shea, Odżywienie i ochrona, Dr. Sante
    Krem do rak z masłem shea, odżywienie i ochrona, Dr. Sante kupiłam w aptece. Opakowanie to tuba 75 ml zapłaciłam około 5 zł Krem ładnie pachnie, dobrze i szybko się wchłania nie pozostawiając filmu na skórze, jest wydajny. Skóra na dłoniach jest ekspresowo odżywiona i wygładzona. Krem regeneruje i zmniejsza skłonność do przesuszania skóry. Zdecydowanie jestem na tak choć muszę przyznać że krem do rąk z olejem arganowym Dr. Sante bardziej mi odpowiadał.
    • szybko się wchłania
    • odżywia, wygładza
    • nawilża
    • regeneruje
    Wady:
    • moim zdaniem brak
  • 7 kwietnia 2021 o 13:17
    Może być
    Krem wchłania się szybko, skóra go wypija, jednak efekt nawilżenia nie utrzymuje się długo i szybko skóra zaczyna wołać o jeszcze. Nie ma tłustego filmu. Pachnie przyjemnie, słodko. Całkiem sporo w nim masła shea, to na plus. Czasami wydawało mi się, że wysusza. Ja mam suchą skórę dłoni, więc może dla osób z mniejszymi problemami będzie lepszy.
    Zalety:
    • tani i dość wydajny
    • ładnie pachnie
    Wady:
    • nie nawilża na długo
  • 13 marca 2021 o 18:20
    działa i ładnie pachnie
    Krem do rąk to jeden z tych rodzajów kosmetyków kiedy od razu wiemy czy się sprawdzają czy nie. Dr. Sante Krem do rąk z masłem shea sprawdza się całkiem nieźle. Skład jest bardzo dobry. Tytułowe masło shea jest rzeczywiście wysoko na liście składników (zaraz po wodzie). Krem jest dobry na dzień, bo szybko się wchłania. Czasami aż za szybko. To co u mnie się sprawdza to dwie warstwy. Smaruję i po wchłonięciu smaruję jeszcze raz. Dłonie są gładkie i nie mam poczucia suchości. Krem ma ładny zapach - deseru kokosowego i w związku z tym nie przeszkadza mi nawet w czasie jedzenia. Natomiast ten krem jest dla mnie zbyt lekki na noc. Budzę się z nieprzyjemnie suchymi dłońmi. Krem ma ładne i eleganckie opakowanie. Wygląda na kosmetyk z wyższej półki (a kupiłam 75 ml za niecałe 6 złotych).
    Zalety:
    • dobry skład
    • ładny zapach
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • nie jest to mega nawilżający krem do wymagających dłoni
    • za słaby na noc