Odżywki do włosów

Dove Nutritive Solutions, Radiance Revival Conditioner Odzywka dodająca włosom blasku

• 9 marca 2020 o 8:34
    Dobrze się zapowiadająca, z dużą ilością olei w składzie, ładny emolientowy skład, a jednak nie dla mnie...
    Moje dlugie wlosy ,ale o cienkiej strukturze odzywka ta niestety bardzo obciążyla. Tak się na nią nakrecilam , bo taki piękny emolientowy skład , naliczylam 9 olei i ekstrakt z rozmarynu, chciałam zastosować ja do codziennej pielęgnacji włosów, aby nie zachwiać równowagi PEH. A tu niestety nastąpił wielki zawód, bo włosy moje po jej użyciu nadawały się tylko do kolejnego mycia .Odżywkę ta zuzylam ostatecznie do depilacji ciala,moja skóra po zabiegu była mieciutka i gladziutka.Czasami myłam nią też dłonie, w okresie gdy miałam je ekstremalnie wysuszone i pomogła w tej kwestii, zlikwidowala na nich suche skórki:) Nie lubię wyrzucać kosmetyków, więc znalazłam alternatywę innego użytkowania otóż tej odzywki, która niestety nie posłużyła moim włoskom.
    Zalety:
    • piekny zapach
    • przyjemna konsystencja
    Wady:
    • obciąża włosy
    • odzywka ta zawiera w składzie myjący sls jak szampon???
  • 12 listopada 2019 o 10:31
    Swietna i tania
    Odzywke wprawdzie kupilam latem, poniewaz bardzo chcialam dodac blasku moim wlosom zmeczonym po wszelkich kapielach slonecznych. Zaczelam jej jednak uzywac duzo pozniej, jako ze mialam mase otwartych odzywek i musze przyznac, ze w sumie to dobrze:) Odzywka ta jest bowiem bardzo "pozywna" dla wlosow i jestem pewna, ze na lato bylaby po prostu za ciezka. Zawiera olejki i widoczne jest to wyraznie rowniez przez konsystencje. Jest ona kremowa i bardzo odzywcza. Balam sie, ze produkt bedzie przetluszczal wlosy, ale na szczescie nic podobnego sie nie stalo. Dobrze sie wyplukuje i wlosy sa po aplikacji miekkie, nawilzone i widocznie odzywione. Zapach jest po prostu przepiekny i miedzy innymi dzieki temu chce sie jej uzywac przy kazdym myciu wlosow. Niewazne, jakiego szamponu uzywam przed jej aplikacja. Nie zauwazylam negatywnego dzialania. Dodam, ze odzywienie jest bardzo widoczne na koncowkach. Nie sa suche, mimo ze mam rozjasnione wlosy.
    Zalety:
    • Odzywienie
    • nawilzenie
    • regenerujace dzialanie olejkow
    Wady:
    • Dove nalezy do koncernu Unilever, ktory testuje swoje produkty na zwierzetach