Szampony do włosów

Vianek Seria Fioletowa, Wzmacniający szampon do włosów

Nasi użytkownicy zostawili 25 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 17 kwietnia 2024 o 16:52
    Przeciętny szampon do włosów
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Taki zwyklaczek, nie robi żadnego wow na głowie. Oczyszcza na zadowalającym poziomie, zapach o dziwo również jest całkiem przyjemny, choć nie należy do moich ulubionych. Na minus to, że dosyć słabo się pieni. Konsystencja jest w porządku. Nie wiem czy występuje po nim efekt wzmocnionych włosów, bo zużyłam jedynie małe opakowanie, ale już na tym etapie wiem, że nie kupię pełnowymiarowego produktu. /ocena na podstawie 30 ml produkty z kalendarza adwentowego 2023/
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Delikatny
    • Dobry skład
    Wady:
    • Słabo się pieni
    • Cena (bez promocji 33 zł)
    • Krótkie PAO (3 miesiące)
  • 5 lipca 2023 o 17:27
    Jestem na nie
    Dla sprostowania- mam włosy do ramion z przetłuszczającą się skórą głowy. Mam również problem z wypadaniem włosów. Skusiłam się na ten szampon przez skład i cenę. Jednak definitywnie nie jest to to, czego szukałam. Mam wrażenie, że po tym szamponie skóra głowy przetłuszcza mi się jeszcze bardziej niż przed używaniem tego szamponu. Włosy zdecydowanie nie są wzmocnione, a dodatkowo na drugi dzień mam porządny przyklap. Według mnie jest bardzo łagodny. No właśnie- zbyt łagodny. Irytuje mnie również zapach produktu. Jedynym plusem jest cena.
    Zalety:
    • jest łagodny
    • przetłuszcza włosy
  • 8 marca 2023 o 19:57
    Szampony marki Vianek to dla mnie stosunkowa nowość, ten jest pierwszym jaki kupiłam, ale mam ochotę na kolejne. To łagodny szampon do codziennego oczyszczania, o świetnym składzie. Na szampon wzmacniający skusiłam się z myślą specjalnie o wiośnie kiedy moje włosy potrzebują dodatkowego wzmocnienia i przy regularnym stosowaniu szampon dał mi oczekiwane efekty – włosy są mocniejsze, mniej zostaje ich na szczotce a dodatkowo są odbite u nasady po myciu. OPAKOWANIE Opakowanie jest charakterystyczne dla marki Vianek. Przyjemne dla oka, z motywami kwiatowymi i ciekawą kolorystyką. Każda seria ma nieco inny kolor oraz inne motywy roślinne, co ułatwia rozpoznanie danej linii na półce pełnej rosyjskich specyfików. Seria wzmacniająca to Zalipiańskie kwiaty w odcieniach fioletu. Z boku znajdziemy dokładny opis produktu oraz skład i sposób stosowania. Opakowanie zamykane jest na klik, co uważam jest wygodnym i praktycznym rozwiązaniem. Butelka jest wykonana z białego plastiku i niestety nie widać zużycia kosmetyku. SZAMPON Szampon ma wspaniały skład, w którym znajdziemy: ekstrakt z aloesu, ekstrakt z nasion kozieradki, kompleks proteinowy (pszenica + owies), olej ze słodkich migdałów, panthenol, czyli miks składników odżywczych, wzmacniających i pobudzających wzrost. Kiedyś na początku mojej przygody z włosingiem stosowałam kozieradkę jako wcierkę, ale przez jej zapach szybko przeszedł mi zapał do tej kuracji. Tutaj mam kosmetyk, który nie pachnie jak niedzielny rosół a przy okazji świetnie działa na włosy. Posiada przyjemny kwiatowo - ziołowy zapach. Mimo, że jest to szampon oparty na łagodnych substancjach myjących, to nałożony na włosy dobrze się pieni. Bardzo dobrze oczyszcza skórę głowy i nie powoduje szybszego przetłuszczania a wręcz po myciu włosy są lekkie i odbite u nasady. Co do wzmocnienia – stawiam na holistyczne wzmocnienie włosów, stosuję wcierki i suplementy, a szampon jest dodatkową pomocą i w takim zestawieniu lepiej się u mnie sprawdza. Przy systematycznym stosowaniu wzmacnia włosy, o wiele mniej zostaje ich na szczotce. Jest wydajny, ponieważ wystarcza jego niewielka ilość do umycia włosów. Cena i wydajność jest zachęcająca. PLUSY + przyjemny kwiatowy zapach + dokładne oczyszczenie skóry głowy i odbicie u nasady + przy regularnym stosowaniu rzeczywiście wzmacnia włosy + duża wydajność + korzystna cena + świetny skład + praktyczne opakowanie na klik
    Ejvaaa
    12 maja 2022 o 9:56
    Mega fajny szampon ,pozytywnie mnie zaskoczył !
    Marka Vianek jest mi znana pd bardzo dawna . Tak jak z ich hitową maseczką się moje włosy nie polubiły (przyklap ,strąki ,włosy sklejone jakby gumą mehh) tak z tym szamponem zadziała się magia! Może chodzi tutaj o ekstrakty zawarte w nim . Mamy tutaj: *nawilżający ekstrakt z aloesu - moje włosy kochają aloes Służy im bardzo dobrze podczas olejowania jako podkład. Skusiłam się też dlatego właśnie. * ekstrakt z nasion kozieradki-kto chociaż troszkę interesuje się włosingiem ten wie jak dobry wpływ mają one na obudowę i kondycję zniszczonych i suchych włosów. Takie są moje. Ciągłe rozjaśnianie . Czupryna niczym król lew -puch . Są suche jak siano ,końcówki trzeba zabezpieczać bo są delikatnie rozdwojone . *pszenica +owies -to kombo już się u mnie sprawdziło kiedyś gdy zakupiłam pewien mic olejków z apteki. Struktura włosa odbudowana . Włosy dzięki temu są grubsze i bardziej mięsiste . *olej ze słodkich migdałow- dziwnym trafem jest to mój nr 1 którym olejuje włosy . Są po nim przyjemnie mięciutkie, czuć w nich odżywienie. *panthenol - mamy dzięki niemu objętość i pogrubienie włosa. Wszysykie te składniki wpisują się idealnie w moje gusta . Szampon świetnie domywa skórę głowy. Oczyszczając ją , nie powoduje żadnych alergii, zaczerwienien. Pieni się dobrze ,mała ilość wystarczy aby umyć skalp głowy. Piana spływająca po nim po włosach sprawia ,że są one miękkie, wygładzone ( ale nie obciążone) . W dotyku czuć grubszą strukturę włosa. Włosy nie są splątane ,łatwo się rozczesują . Idealny do zamknięcia i domycia olejowania włosów na mokro . Nie powoduje przyklapu ,tak jak robią to niektóre szampony . Wtedy efekt zabiegu cieszy mniej , bo jednak jest jakieś ale ... Po jego użyciu włosy są mniej spuszone. Nie jest to efekt wow, ale jest zadowalajacy. Czuć dobre nawilżenie w strukturze włosa. Suche wiórki dostają kopa nawilzajacego. Opakowanie mamy proste . Bez udziwnień. Z grafiką charakterystyczną dla Vianka . Zamknięcie na "klik". Polecamy! Właśnie zamówiłam kolejne opakowanie,bo tego co mam zostało mi już może na max 2 użycia:)
    Zalety:
    • dobry skład-ekstrakty z nasion kozieradki , ekstrakt z aloesu , kombo pszenica +owies, olej ze słodkich migdałow, panthenol
    • nawilża, nadaje objętość , mniejszy puch na głowie
    • dobrze się pieni
    • nie uczula ani nie podrażnia wrażliwej skóry głowy. Skóra po nim jest pięknie oczyszczona.
    • bez parabenów , bez SLS i SLES , bez alkoholu
    • przyjemny słodko-kwiatowy zapach
    • nie powoduje przyklapu , włosy po nim nie są splątane i łatwo się rozczesują
  • 12 maja 2022 o 9:07
    nie polubiliśmy się
    Posiadam włosy wysokoporowate, które lubią się kręcić. Produkt kupiłam jako łagodny szampon do codziennego mycia. Ma przyjemny ziołowy zapach. Po aplikacji na włosy produkt nie pieni się, jeśli włosy nie są wystarczająco mokre. Musiałam w trakcie masażu głowy dodawać lekko wody, aby coś się zadziało. Zawsze myje włosy szamponem na dwa razy - pierwsza aplikacja, masaż głowy, zmywam i ponawiam. Zawsze za pierwszym razem jest problem z pienieniem, natomiast za drugim razem jest lepiej. Niestety włosy po wyschnięciu rzadko są dobrze wymyte przy nasadzie i skórze głowy. Szczególnie w dni kiedy miałam mocniej przetłuszczone to szampon zupełnie sobie z tym nie radzi. Włosy są po nim matowe i tępe. Czasem wyglądały gorzej po myciu niż przed myciem. Wiem, że jest to produkt delikatny, ale dla mnie aż za delikatny. Wymęczyłam go i zużyłam. Nigdy więcej do niego nie wrócę.
    Zalety:
    Wady:
    • ciężko domyć przetłuszczone włosy
    • nie pieni się