Balsamy do ciała

Yope Nawilżający balsam do ciała i rąk `Kwiat lipy`

• 19 czerwca 2022 o 9:37
    Naprawdę świetny!
    Moja skóra jest niezwykle kapryśna - niby sucha, ale czasami tłusta i ogólnie jej wygląd dużo zależy od mojego cyklu. A na twarzy to już w ogóle jakieś cyrki.. Balsamy kupuję właśnie ze względu na skórę twarzy, szyi oraz dekoltu. W tych miejscach posiadam najcieńszą skórę, skłonną do podrażnień, do oparzeń słonecznych oraz powstawania różnych krostek w drugiej fazie cyklu ;/. Produkt jest naprawdę lekki i bardzo dobrze się wchłania. Nie klei się, nie pozostawia tłustej warstwy - można śmiało się ubierać tuż po aplikacji. Zapach całej serii jest po prostu obłędny, ale w tym balsamie czuć go zdecydowanie najmniej. Nie ubolewam nad tym i absolutnie mi to nie przeszkadza :). Jest po prostu bardzo subtelny. Najlepsze w nim jest jednak działanie! Ze względu na swoją ekspresową wchłanialność, szybko wylądował na całym ciele. Mam wrażenie, że momentalnie koi skórę, szczególnie po goleniu bardzo szybko rozprawia się z wszelkimi otarciami i zacięciami. Ewidentnie regeneruje. Świetnie nawilża i odżywia skórę, szczególnie tą na mojej twarzy. Zawsze smaruję ją przed snem i rano widzę tego efekty - wyrównany koloryt, krostki są mniejsze i nie przeradzają się w widoczne diody. Dodatkowo, nie wiem czy tylko ja tak mam, ale zaobserwowałam delikatne uczucie napięcia skóry po aplikacji. I nie chodzi mi o to okropne uczucie "ściągnięcia" tylko takiego delikatnego.. naprężenia ? Występuje tuż po aplikacji i zanika po całkowitym wchłonięciu produktu - czyli po około 5 minutach. Pierwszy raz spotkałam się z czymś takim, dlatego jestem zaskoczona, ale w żadnym stopniu mi to nie przeszkadza, wręcz przeciwnie, lubie czuć że kosmetyk faktycznie "coś tam robi" ;D. Podsumowując, balsam ma u mnie 10/10, niczym mi nie podpadł. Jedyne do czego można się przyczepić to pompka zapychająca się tuż przy wylocie. Występuje to od czasu do czasu, ale zauważyłam, że większość naturalnych balsamów ma z tym problem. Dlatego nie uznaje tego za wadę, a po prostu za "naturalne zachowanie" ;D. Cena może niektórych odstraszać, ale produkt jest bardzo wydajny więc myślę, że warto. Ogólnie polecam :).
    Zalety:
    • Wygodne opakowanie z pompką
    • Śliczna szata graficzna z szopem oraz złotymi pszczółkami ^^
    • Subtelnie słodki zapach prawdziwej lipy
    • Koi oraz regeneruje podrażnienia
    • Nawilża i odżywia skórę
    • Szybko się wchłania
  • 17 maja 2022 o 14:26
    coraz bardziej lubię markę Yope
    Kupiłam balsam z myślą o pielęgnacji rąk, a wylądował na całym ciele. Mojej skórze trudno dogodzić, mocno się przesusza i nawet bywa, że po kilku godzinach muszę dokładać warstwę balsamu pielęgnacyjnego, szczególnie na łydkach i udach. Jednak balsam Kwiat Lipy to kolejny po Werbenie produkt, który radzi sobie z moim problemem i coraz chętniej stawiam na produkty tej marki obok kosmetyków aptecznych, które u mnie przeważają. - OPAKOWANIE: nadająca się do recyklingu plastikowa, biała butelka z pompką, która jest bardzo wygodna, nie zacina się i aplikuje odpowiednią ilość kosmetyku. Jednak pod koniec, gdy w butelce jest już mało balsamu, pompka już nie działa i konieczne jest przecięcie opakowania. Wizualnie jest w porządku, choć jestem wielbicielką prostych, minimalistycznych szat graficznych, to jednak marka już nas przyzwyczaiła, że z każdego opakowania zerka na nas sympatyczny zwierzak. Napisy są czytelne i znajdziemy tu wszelkie informacje na temat kosmetyku. - KONSYSTENCJA: balsam wydaje się być lekki, ale w trakcie aplikacji czuć bogactwo składników, co jednak nie przeszkadza, by dobrze się wchłaniał bez pozostawienia tłustej czy lepkiej warstwy. Troszeczkę bieli w trakcie rozcierania, ale i to znika w momencie, gdy balsam się wchłania, a staje się do szybko. - ZAPACH: zapach kwitnącej lipy jest dość charakterystyczny, ale ja znajduję się w gronie sympatyków, więc dla mnie kosmetyk pachnie przyjemnie. Ponadto aromat ten utrzymuje się chwilę po nałożeniu i z czasem znika, co też sobie cenię. - DZIAŁANIE: jak wspomniałam wcześniej, moja skóra wymaga silnego nawilżenia i dbałości o barierę, która chroni przed utratą wilgoci z naskórka. Balsam stosowałam najpierw do pielęgnacji dłoni i tu sprawdził się świetnie. Skóra rąk jest dzięki niemu nawilżona, wygładzona, miękka i elastyczna, a przy tym nie występuje film, który przeszkadzałby w funkcjonowaniu, bo kosmetyk szybko się wchłania pozostawiając uczucie komfortu, a niwelując szorstkość i ściągnięcie naskórka. Postanowiłam, że chętnie sprawdzę, jak spisze się balsam na w o wiele gorszym stanie skórze ciała i oto nadeszła ulga. Balsam idealnie pielęgnuje skórę, koi, świetnie nawilża, wygładza i sprawia, że przez cały dzień skóra pozostaje w świetnej kondycji. Skóra jest sprężysta, elastyczna i miękka, a przy tym nie lepi się. Nawet w aptece nie trafiam na tak dobry preparat w ostatnich miesiącach. Brawo Yope! Owszem, zdarza się, że potrzebuję dołożyć po kilku godzinach kolejną warstwę gdy moja skóra jest w gorszym stanie, ale balsam szybko się wchłania, więc działam błyskawicznie i od razu mogę się ubierać. Wiem, że nie pobrudzę ubrań. Czy mnie to denerwuje? Oczywiście, że wolałabym tego uniknąć, ale moja skóra taka już jest. raz jest lepiej, raz gorzej i wymaga dopieszczenia, muszę się z tym pogodzić. Wynika to też ze stanu całego organizmu, więc nie jest to problem jednostronny. i oczywisty Również wielkie brawa ode mnie, że marka jest wolna od okrucieństwa, nie testuje na zwierzętach i nie zleca takich testów oraz korzysta z dostawców, którzy takowych testów nie prowadzą. Posiada certyfikat Viva. Świetna skuteczność i troska o naszych braci mniejszych sprawiła, że Yope zagościło u mnie i z uśmiechem na twarzy sięgam po ich produkty.
    Zalety:
    • genialnie nawilża skórę ciała i dłoni
    • niweluje szorstkość
    • wygładza
    • chroni przed utratą wilgoci
    • pozostawia skórę elastyczną, sprężystą, miękką
    • szybko się wchłania mimo bogactwa składu
    • spełnia wymagania przesuszającej się skóry
    • wygodne opakowanie z pompką
    • lubię zapach kwiatu lipy
    • marka posiada certyfikat Viva
    • opakowanie z plastiku przeznaczone do recyklingu
    Wady:
    • pod koniec użytkowania opakowanie wymaga przecięcia by wydobyć resztki kosmetyku
    Drogeria Jasmin
  • 1 kwietnia 2022 o 16:22
    Dla mnie ok
    Dostałam tenże balsam w prezencie. Początkowo byłam do niego sceptycznie nastawiona bo nigdy jeszcze nic nie używałam tejże marki. Balsam jest bardzo w porządku. Ma ciekawą grafikę, opakowanie z pompką jest bardzo wygodne, jednak pod koniec jest trochę uciążliwe. Balsam ma bardzo ładny, delikatny zapach i gęstą konsystencję. Jest dosyć tłusty, początkowo ciężko się rozprowadza i zostawia białe ślady ale trzeba go dobrze wcierać i efekt jest taki jak obiecuje producent. Nie pozostawia tłustej warstwy. Nie podrażnia i nie uczula. Myślę że jeszcze do niego wrócę.
  • 18 października 2021 o 16:09
    Powrót do dzieciństwa...:)
    Produkt ma idealną jak na balsam,ani za rzadką ani za gęstą konsystencję. Bardzo szybko wchłania się w skórę, nie pozostawiając na niej tłustego filmu, dzięki czemu sprawdza się świetnie po porannym prysznicu, gdy nie mamy zbyt wiele czasu na "bawienie się"w w pielęgnację przed wyjściem do pracy chociażby. Bardzo dobrze nawilża ciało, ale myślę że ten stopień nawilżenia dla osób z naprawdę przesuszoną skórą może być zbyt delikatny po prostu. Mi osobiście odpowiada. Produkt fajnie wygładza skórę. Ta po jego zastosowaniu jest mięciutka i odżywiona. Balsam przynosi ukojenie skórze zwłaszcza,po ściągnięciu jej żelem pod prysznic czy po peelingu. Nie podrażnia, nie uczula,ani nie zapycha mojego ciała. Aromat mazidła jest intensywny, przywodzi nieco na myśl klasyczny krem Nivea, a w jego tle wibrują nuty kwiatu lipy, które znam z ogrodu mojego rodzinnego domu na wsi, gdzie rosła (i rośnie zresztą nadal) ogromniasta lipa właśnie. Tak pachniało moje dzieciństwo. .. :) Zapach ten dość długo utrzymuje się na skórze i zdaje sobie sprawę z tego,że dla niektórych może być zbyt intensywny oraz drażniący. Còz, to już kwestia gustu, a marka Yope słynie z oryginalnych woni swych kosmetyków. Jedne się podobają inne nie po prostu. Wygodne opakowanie z higieniczną pompką oraz ciekawy jej design, a także dobry skład produktu sprawiają,że być może sięgnę po mazidło ponownie.
    Zalety:
    • Fajne ,designerskie opakowanie z higieniczną pompką, idealna ,szybko wchłaniająca się konsystencja produktu, właściwości pielęgnacyjne skórę, zapach.
  • 30 kwietnia 2021 o 12:28
    Jeden z moich ulubionych
    Balsamy Yope znajdują się czołówce moich ulubionych kosmetyków do nawilżania ciała. Wersja kwiat lipy pachnie bardzo ładnie - zapach jest intensywny, mocno kwiatowy. Balsam ma jedwabistą formułę, jest lekki, szybko się wchłania, nie powoduje bielenia ani nie marze się po skórze. Nie jest tłusty ani lepiący natomiast daje efekt delikatnego, nawilżającego filmu na skórze. Nawilża i mocno wygładza. Efekt nie jest chwilowy tylko długotrwały co jest dla mnie bardzo ważne bo nie znoszę takiego efektu, ze po kilkunastu minutach mam potrzebę dokładania kolejnej warstwy kosmetyku. Balsamy Yope lubię w okresie wiosenno - letnim, bo są lekkie, moja skóra jest normalna ale zimną jest niestety bardziej sucha niż zazwyczaj więc obawiałam się że ten balsam nie do końca sobie poradzi, ale obawy okazały się zbędne. Plusem są również naturalny skład oraz całkiem spora pojemność (300ml) i w miarę dobra cena, bo można go dostać już za ok 20 zł. Nie wiem czy wrócę konkretnie do tego zapachu, bo Yope ma ich mnóstwo ale generalnie balsamy Yope są godne polecenia i sięgam po nie regularnie.