Farby do włosów

Schwarzkopf Live Paint It!, Zmywalna kreda do włosów

Schwarzkopf Live Kreda do włosów Pink Crush
Live Paint It!

AnaSky
    4 maja 2023 o 18:08
    Kogoś poniosło
    Cieszę się, że głupie pomysły kupowania dziwnych rzeczy dopadają mnie najczęściej, gdy trafię na coś w mega wyprzedaży. Dopiero teraz widzę, jaka jest cena regularna tego cudactwa i powiem szczerze, że dość mocno bym się wściekła, gdybym zapłaciła za ten produkt 20 zł! Kosztował mnie bodajże 0,99 zł na końcówce w Rossmanie i Alleluja! Bo to do niczego się nie nadaje! Chciałam bez trwałej koloryzacji sprawdzić, jak wyglądałabym w odlotowym kolorze, zrobić choćby pasemko z przodu, zobaczyłam ten wynalazek (wówczas nie byłam świadoma, że to kreda, bo czcionka jak dla mrówek) i stwierdziłam, że za symboliczną złotówkę mogę spróbować. Ostał się już tylko kolor Purple Kiss, więc taki zakupiłam. To takie mini puzderko, zresztą kiepsko wykonane. Po jednej stronie jest krążek z kredą, po drugiej gąbka, która jak się domyślam miała czynić aplikację przyjemną. Już po jednej próbie użycia część z gąbką nie wytrzymała. W teorii mamy umieścić kosmyk pomiędzy kredą a gąbką, zamknąć puzderko i dociskając z obu stron przetransferować kolor na pasmo. Ha! No nie! Nie znam zaklęcia, które by sprawiło, że to zadziała. Po pierwsze krążek z kredą umieszczony jest w metalowym elemencie - gdy go dociskamy szarpie i niszczy włosy. Sama kreda koloru też nie daje - włosy są bardziej jak obsypane popiołem - zarówno w wyglądzie jak i dotyku - matowe, nieprzyjemne, szorstkie. Kończę pisać recenzję i wyrzucam to niepozorne maleństwo, którym można jedynie zrobić krzywdę swoim włosom.
    Maryy12
    25 stycznia 2023 o 14:36
    Okropne
    Używa od:próbka
    Produkt bardzo słaby. Miałam kolor niebieski, który na rozjaśnionych włosach wyszedł jak siwy. Samo nakładanie kredy bardzo niewygodne. Mechanizm nieprzemyślany - po zaklinowaniu włosów między gąbką a kredą wszystko szło topornie i ciągnęło za włosy. Po kilku przeciągnięciach kreda wypadła z pojemniczka. Pomogło tylko tarcie kredą o włosy, bez żadnej gąbki. Efekt nijaki. Włosy suche, i wszystko się z nich kruszy.. To wszystko za cenę 25 zł. Nigdy więcej.
    Wady:
    • Kolor słabo widoczny
    • suche włosy
    • pojemnik rozpada się po pierwszym użyciu
  • 22 listopada 2020 o 9:04
    Szkoda czasu , włosów i pieniędzy
    Kupiłam dla chłopaków moich bo chcieli w wakacje pofarbować włosy tak jak ich kuzynki:) Ponieważ to była końcówka wakacji bałam się ,że ta farba im zostanie i tak pójdą do szkoły dlatego zakupiłam tę kredę z całą świadomością ,że to kreda:) Wilk syty i owca cała ..miało być:) Niestety nie do końca tak wyszło. Taki mały dysk w środku gąbeczka i ta kredka niczym farbka czy co... Powiem tak ,że mechanizm użycia tego jest dla mnie strasznie badziewny . Tak jak pisała koleżanka wyrywa włosy , jest to wszystko tępe w użyciu. Dziecko się denerwuje . Jeszcze cierpi bo myśli ,że efekt mu to wynagrodzi , a tu jedna wielka lipa bo na włosach moich synów -ciemny blond czy jasny szatyn wyszło to tak jakby były przykurzone po prostu . Sami próbowali sobie to aplikować bo wiadomo, że jak ktoś robi to ciągnie bardziej, ale na niewiele to się zdało. Wyrwane włosy , wszędzie osyp z tej kredy i rozczarowanie. Mieliśmy kolor niebieski , który po pierwszy dniu wylądował w śmietniku . Sorry, ale niech ktoś to dopracuje bo może pomysł jest dobry , ale wykonanie i jakość tego produktu pozostawia wiele do życzenia. Nie pamiętam czy kupiłam w promocji.
  • 22 listopada 2020 o 0:40
    Taka sobie
    Kredę kupiłam z ciekawości jakiś rok temu w Rossmanie, była bardzo zachwalana ze taka bardzo dobra wiec kupiłam. Po nałożeniu tej kredy nie widać zbytnio efektu, tylko co jedynie ta kreda kruszy się z włosów i brudzi. Ten kosmetyk jak na swoją cenę jest drogi i nie wydajny wcale. Włosy później po tym kosmetyki ciężko rozczesać i trzeba myć.
  • 1 września 2020 o 18:23
    Drogi bubel nawet dziecko zawiedzione efektem
    Wspominałam już odnośnie spreju Venita że córka chciała we wakacje troszkę poszaleć z kolorem włosów. Po ciężkich poszukiwaniach nie mogliśmy nic sensownego znaleźć więc gdy w Rossmannie zobaczyłam ten produkt to aby córka nie została bez niczego , a już była podekscytowana zmiana koloru włosów to kupiliśmy to cudo. Było jeszcze na promocji za 15, 90 zł bo normalnie to kosztuje ok.25 zł. Do wyboru było kilka kolorów a my wybrałyśmy niebieski i fiolet. Przyznaje się że z własnej winy nie doczytałam że jest to kreda (wtedy w życiu bym tego nie kupiła ) myślałam że to jakiś rodzaj farbki. Pudełeczko w formie dysku całkiem fajnie wygląda. Po jego otwarciu ukazuje się nam jedna strona z gąbeczką która chyba ma ochraniać włosy podczas przeciągania kredy a z drugiej wkład koloryzujący. Kosmyki włosów zamykamy w środku i przeciągając w dół otrzymujemy delikatny kolor. Bonusem jest kilka wyrwanych włosów i krzyki córki że ją ciągnę . Gąbeczka po pierwszym użyciu już się odkleiła i odpadła Próbowałyśmy też gąbeczkę „ maczać „w kredzie i potem nanosić to na włosy ale za dużo z tym roboty. Jeśli jakimś cudem udało się coś tam pomalować to dłonie, bluzka były całe w kolorowym pudrze. Wydajność też kiepska. Nie polecam. Córka była bardzo zawiedziona efektem bo był on prawie niewidoczny a do tego nie trwały bo wszystko „spadało” z włosów. Jak kupicie kolorową kredę do tablicy to efekt jest taki sam ale dziesięć razy tańszy. Minusy -efekt na w włosach zbyt słaby -sposób aplikacji -wysoka cena -kolor się nie trzyma