Kremy na noc

Biały Jeleń Apteka Alergika, Aksamitna kuracja do pielęgnacji twarzy

• 4 marca 2021 o 13:12
    Taki sobie
    Krem zakupiłam w jednej z drogerii internetowych. Szukałam czegoś naturalnego, lecz mocno odżywczego. Krem jest w ładnym, szklanym brązowym słoiczku. Zapach delikatny, barwa jasna żółtawa. Użyłam go kilka razy na dzień i więcej razy na noc. Niestety jest dość rzadki, moja sucha skóra nadal pozostaje po nim sucha, słabo nawilża, słabo odżywia. Nie zauważyłam nic pozytywnego po jego zastosowaniu. Szkoda pieniędzy.
    Zalety:
    • brązowy szklany słoiczek
    Wady:
    • brak działania
  • 11 maja 2018 o 20:54
    Świetny krem odkryty całkiem przypadkowo.
    Znam kosmetyki firmy Biały Jeleń natomiast o istnieniu tego kremu nie miałam absolutnie pojęcia. Odkryłam go zupełnie przypadkowo przeglądając dostępne oferty kremów na stronie jednej z drogerii internetowych. Mam wymagającą, bardzo wrażliwą i podatną na podrażnienia cerę więc wybór odpowiedniego kremu jest dla mnie niezwykle trudny. Na inne kosmetyki tak nie reaguję ale znaleźć odpowiedni krem, który polubi moja skóra jest prawdziwym wyzwaniem. Postanowiłam zakupić go na próbę i zobaczyć jak zareaguje na niego moja skóra. Krem mieści się w ekologicznym kartoniku specjalnie niczym się nie wyróżniającym - prostym i czytelnym. Sam produkt natomiast znajduje się w zgrabnym słoiczku z ciemno brązowego szkła - typowy apteczny wygląd. Pojemność produktu jest nieco większa niż standardowa - znajdziemy tu 60 ml kremu o ładnej intensywnej żółtej barwie i ślicznym nagietkowym zapachu. Nazwa produktu to aksamitna kuracja i rzeczywiście krem pozostawia skórę niezwykle gładką, aksamitną, odżywioną i ukojoną. Jest to produkt przeznaczony dla cery wymagającej wyjątkowej pielęgnacji - podatnej na alergię, atopie, występowanie podrażnień i rzeczywiście pod tym względem jest rewelacyjny. Podczas jego stosowania nigdy nie wystąpiły u mnie żadne podrażnienia, uczucie szczypania, ściągnięcia skóry czy jakiegokolwiek braku komfortu. Po za tym krem nie powoduje zapychania skóry i w ogóle jest bardzo przyjemny w stosowaniu. Polecam serdecznie.
    Zalety:
    • prostota, łagodność i siła działania
    • piękny zapach
    • świetna delikatna konsystencja
    • cudowne właściwości kojące i wygładzające
    Wady:
    • ten krem to rewelacja - dla mnie nie ma żadnych wad