Huda Beauty, Desert Dusk Eyeshadow Palette (Paleta 18 cieni do powiek)

16 HIT!
53 % kupi ponownie
Zdjęcia recenzentek
Zgłoś do moderacjiPaleta cieni do powiek Huda Desert Dusk zabierze Cię w fascynującą podróż po arabskiej pustyni. Zawiera w sobie 18 intensywnie napigmentowanych kolorów, które można łączyć, mieszać, nakładać na siebie, aby stworzyć nieskończoną liczbę looków. Ta paleta pomoże Ci stworzyć każdy look jaki sobie wymarzysz - od dziennego po wieczorowy przyprószony dużą ilością brokatu.
Cechy produktu
- Efekt
- metaliczne, satynowe, matowe
- Rodzaj
- prasowane
- paletki cieni
Skład jest w trakcie moderacji.
- Oud, Musk, Amber, Desert Sand, Eden, Blazing, Saffron : Mica, Zea Mays Starch [Zea Mays (Corn) Starch], Silica, Zinc Stearate, Ethylhexyl Palmitate, Cyclopentasiloxane, Caprylyl Glycol, Dimethicone, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Simmondsia Chinensis Seed Oil [Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil]. May Contain +/-: CI 77891 [Titanium Dioxide], CI 77491 [Iron Oxides], CI 16035 [Red 40], CI 77742 [Manganese Violet], CI 77492 [Iron Oxides], CI 75470 [Carmine], CI 77499 [Iron Oxides] | Amethyst: Mica, Synthetic Fluorphlogopite, Zea Mays Starch [Zea Mays (Corn) Starch], Silica, Zinc Stearate, Ethylhexyl Palmitate, Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Caprylyl Glycol, Simmondsia Chinensis Seed Oil [Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil]. May Contain +/-: CI 77742 [Manganese Violet], CI 77007 [Ultramarines], CI 77891 [Titanium Dioxide], CI 75470 [Carmine] | Blood Moon, Turkish Delight: Mica, Isohexadecane, Cyclopentasiloxane, Steareth-21.
Recenzje 40
3 /5
9 marca 2022, o 15:36
- Stosunek jakości do ceny: 2
- Opakowanie: 5
Przyjemna, ale absolutnie nie zniewalająca.
Paletę dostałam na urodziny kilka lat temu, gdy miałam swój okres obsesji makijażem. Początkowo byłam bardzo zadowolona i zachwycona paletą, ale w miarę testowania kolorów zachwyt malał.
Zacznę od pozytywów. Paleta jest świetnie wykonana, naprawdę porządnie. Magnes dobrze trzyma. Lusterko jest duże i na spokojnie można za jego pomocą wykonać makijaż oka. Paleta łatwo się czyści. Polecam do tego zabiegu użyć inną paletę owiniętą w mokrą chusteczkę. Do plusów zaliczam również maty - są świetnej jakości i w miarę łatwo się blendują. Chociaż dla laików nie polecam, bo są aż za bardzo napigmentowane i lubią się obsypywać pod oczami.
Minusy według mnie to pozostałe cienie, które bez dodatkowych produktów (takich jak np. Glitter Primer) wyglądają miernie. Kolory nie są typowo bazowe, brakuje tu czerni.
Ogólnie spoko, ale nie ma tego wow. Czegoś co skłoniłoby mnie na zakup ponowny albo zakup innych produktów marki. Płacimy za markę, a niekoniecznie w pełni za jakość produktów. Używałam o wiele lepszych palet, bardziej uniwersalnych w podobnych lub niższych cenach i były znacznie lepsze.
5 /5
10 września 2021, o 20:58
- Stosunek jakości do ceny: 4
- Opakowanie: 5
Chyba jedna z najbardziej kontrowersyjnych paletek. Do zakupu przekonał mnie przede wszystkim jeden aspekt K O L O R Y. Są po prostu przepiękne. Klasyczne i oryginalne. Maty, brokaty, duochromy. Nie ma w tej palecie koloru, który byłby zbędny, czy nijaki. Tą paletą można wykonać zarówno bardzo codzienny, ale przemyślany makijaż, ale również makijaż mocno artystyczny np. na jakiś odstrzelony festiwal.
Cienie matowe - są mocno napigmentowane i dość dobrze się blendują. Nie aż tak dobrze jak np. w cienie ABH, ale poziom wciąż jest wysoki. Te kolory są piękne - tak dobrze jak wyglądają w paletce - wyglądają na powiece.
Cienie brokatowe i duochromy - tu mam bardziej mieszane uczucia. Kolory są niesamowite, natomiast pigmentacja pozostowia sporo do życzenia. Po nałożeniu albo są blade np. "twilight" albo są suche i totalnie się osypują np. "cosmo". Mam to jeden niezawodny sposób - zawsze używajcie kleju do brokatu (np z NYX). Z taką bazą - można totalnie zakochać się w tej palecie.
29 maja 2021, o 22:01
Spektakularna
Jedna z piękniejszych palet które mam, piękne kolory - idealnie do siebie dobrane. Paleta solidnie wykonana z dużym lusterkiem. Moje ulubione cienie to celestial, cosmo - brokatowe cudo i desert sand.
ZALETY: Cienie pięknie wyglądają na powiece, łatwo się łączą i blendują.
WADY: Trochę się obsypują.
30 kwietnia 2021, o 20:20
- Opakowanie: 5
Paletkę dostałam jako wymarzony prezent. Pierwsze wrażenie byłp super. Od razu mój palec powędrował na brokaty i błyszczące perłowe cienie. Na ręce wydało się ze cienie za super i takie są ale.. Na oku brokaty nie wyglądają tak ładnie jak na swatchu i trzeba się troszkę napracować ale potem efekt jej wow. Matowe cienie mają trochę fakturę kredy ale na oku są wyraźne i dobrze napigmentowane. Trwałość cieni jest super długa. Paleta jest różnorodna i bardo duża zaletą jest właśnie to, że można stworzyć piękne dziennie makijaże jak i wieczorowe.
ZALETY: Gama kolorystyczna
Trwałość
Pigment
Dobrze się blenduja
WADY: Brokat wymaga dobrej bazy
Matowe cienie trochę tępe
Cena
25 grudnia 2020, o 20:08
- Stosunek jakości do ceny: 4
w porządku
Cienie bardzo suche, ale nie przeszkada to w pracy. Czerwony brokat jest absolutnie bezużyteczny, wygląda fatalnie nawet na glitter primerze. Cień fioletowy również jest porażką, bardzo ciężko w nim pracować. Poza tymi dwoma wpadkami, reszta cieni zachowuje się bardzo poprawnie, maty są silnie napigmentowane, do niektórych błysków potrzeba specjalnej bazy, ale z jej pomocą wyglądają pięknie. Sumując - fajna paleta, ale nie ma szału.
ZALETY: kolorystyka
duże lustro
napigmentowane maty
unikatowe błyski
nie osypuje się
WADY: bezużyteczny brokat
fioletowy cień nie chce współpracować
sucha formuła
20 kwietnia 2020, o 23:17
- Opakowanie: 5
No co tu dużo mówić, piękne kolory, bardzo dobra pigmentacja, i jest super wydajna :)! Cienie bardzo dobrze się nakłada, makijaż z paletą Desert Dusk od HB to czysta przyjemność! Do tego zrobimy nią nie tylko piękny makijaż na dzień, ale również na wieczór- na randkę czy na imprezę :) Pięknie polecam ten produkt!
Moje ulubione kolory to Saffron, Blazing i Eden ????????❤️
ZALETY: Pigmentacja
Kolory
Wydajność
Cena
Opakowanie
16 kwietnia 2020, o 20:57
O tak!
Paletka ma ładne odcienie inspirowane kolorami pustyni. Kluczowe dla mnie były dwa cienie: przejściowy i bazowy, bo bez nich uważam, że paleta jest niepełna. W tym przypadku są te cienie, co mi się bardzo podoba. Przyczepić się mogę do jakości. Pigmentacja dla mnie jest średnia, dobudowywalna, ale niektóre cienie się bardzo osypują. Brakuje mi tylko czarnego cienia, ale poza tym paleta nadaje się na każdą okazję i dla każdego koloru oczu. Uważam, że cena jest bardzo zniechęcająca i jeśli mam być szczera to, gdyby mi mega zależało na pigmentacji i chciałabym koniecznie mieć jakaś „dużą” paletę od Hudy, nie wybrałabym jej.
ZALETY: - opakowanie
- kolory
- łatwa aplikacja
- dobudowywalny pigment
- trwałość
- wydajność
WADY: - cena
- niektóre cienie brzydko się osypują
2 /5
28 marca 2020, o 14:37
- Wydajność: 3
- Zgodność z opisem producenta: 2
- Trwałość: 2
- Stosunek jakości do ceny: 1
Jestem na NIE!
Jako maniaczka makijażu kupiłam paletę od razu gdy pojawiła się w Polskiej Sephorze. Byłam w niej zakochana kolory jakie posiadała sprawiały, że oczy mi błyszczały. Przy pierwszym użyciu dalej byłam za zauroczona, ale używałam tylko kolorów matowych. Zachwyt miną gdy zaczęłam testować cienie perłowe którymi ciężko się pracowało. Najbardziej spodobał mi się cień duo-chromowy Twilight, który rozczarował mnie tak bardzo, że było mi szkoda wydanych pieniędzy. Ogólnie brokatowe cienie są pomyłką osypują się i efekt wcale nie jest WOW.
Używam jej tylko ze względu na maty, które są dobrej jakości. Ogólnie nie polecam palety.
ZALETY: - matowe cienie dobrze się blendują
- ładne i dobrze zrobione opakowanie
- lusterko
- trwałość matów
WADY: - cena w stosunku do jakości
- cienie brokatowo-perłowe oraz chromy - tragedia
27 marca 2020, o 21:59
- Wydajność: 4
- Trwałość: 3
Dosyć fajna
Posiadam tą paletkę już jakiś czas i wciąż zachwycają mnie jej kolory. Z pomocą tej paletki można łatwo wyczarować makijaż dzienny, wieczorowy czy artystyczny. Kolorystyka jest fantastyczna, paletka bardzo poręczna i posiada duże lusterko. Niestety Cienie mają też swoje minusy. Mam wrażenie, że maty mają różną pigmentacje a duochromy najlepiej trzymają się na bazach typu glitter primer, bo łatwo się wycierają. Niektóre cienie budują się łatwo a z innymi trzeba chwilę popracować, ale efekt końcowy zawsze zachwyca.
ZALETY: Gama kolorystyczna matów
Fajne duochromy dopełniające makijaż
Duże lusterko
Poręczne opakowanie
WADY: Różna pigmentacja cieni
Duochromy bez bazy mogą się wytracać
Wysoka cena
29 lutego 2020, o 19:41
Kupiony w: Otrzymałam w prezencie
Dobre do makijażu wieczorowego
W pracy muszę mieć stonowany makijaż, odpadają cienie błyszczące, brokatowe.
Tę paletę dostałam w prezencie od córki, sama bym jej sobie nie kupiła, bo na co dzień nie mogę szaleć z makijażem.
Znajdują się w niej delikatne odcienie, które nakładam rano, a z brokatem szaleję, kiedy mam wychodne.
Wszystkie cienie w palecie mają swój urok, są świetnie napigmentowane, intensywne i nic się z nimi nie dzieje.
Doskonale łączą się ze sobą, dobrze się blendują i na powiece wyglądają po prostu pięknie.
Myślę, że nie trzeba być makijażystką, by coś dla siebie wybrać z tej palety i stworzyć makijaż w takich kolorach, jakie lubimy.
Cena za 18 tak dobrych cieni nie jest przesadzona. Ja swoją paletę mam już 2 lata i wciąż chętnie po nią sięgam.
20 listopada 2019, o 20:41
- Opakowanie: 4
MUST HAVE make-up maniaczki
18 cieni, z których każdy to perełka. Niezależnie od wykończenia cienia pracuje się z nim bardzo dobrze. Są dobrze napigmentowane, nie sypią się. Nie są suche tylko przyjemne. Myślę że nawet osoba, która dopiero raczkuje w sferze makeupu jest w stanie zmajstrować tą paletą dzieło sztuki na oczach. Bardzo dobrym dodatkiem jest duże lusterko, które dodatkowo ułatwia pracę z paletą.
ZALETY: - pigmentacja
- dobór kolorystczny
- konsystencja
-lusterko
-jakość
WADY: - cena
18 listopada 2019, o 21:49
- Opakowanie: 5
Ogółem mogę stwierdzić, iż cienie mają dość kremową konsystencję. Bardzo podoba mi się fakt, że nie są one wiórkowate i nie dają poczucia bycia sprasowanymi kawałkami węgla lub drewna. Nie są wysuszone, przez co nakłada się je bardzo łatwo.
ZALETY: Cienie są dobrze na pigmentowane, polecam. Bardzo wydajne. Warte swojej ceny.
produktów15
recenzji189