Kremy pod oczy

Feel Free Antioxidant Eye Contour Krem przeciwutleniający pod oczy

Feel Free

• 5 maja 2022 o 20:22
    Nie zachwycił
    Lubię testować nowości, więc z tej marki też musiałam coś skubnąć. Niestety nie zagości u mnie na stałe. Krem jest bardzo lekki, ale nie wchłania się zbyt szybko. Dodatkowo, jeżeli spotka się z jakimkolwiek innym kosmetykiem (np. tonikiem) albo z lekko wilgotną skórą zaczyna się lekko pienić. Efekt po zastosowaniu jest taki, że skóra jest napięta, ale niezbyt nawilżona. Nie zauważyłam działania rozjaśniającego. Dla mnie niewystarczający, a jestem przed trzydziestką i mam mieszaną cerę, nie jakąś suchą.
    Zalety:
    Wady:
    • niedostateczne nawilżenie
    • nie działa na opuchnięcia, cienie pod oczami
    • wolne wchłanianie
    • brak odżywczych właściwości
    • nie lubi się z innymi kosmetykami
  • 26 kwietnia 2022 o 12:02
    ✅ Zapach nie do opisania, lekko "zielony" ✅ Konsystencja bardzo lekka ✅ Szybko się wchłania ✅ Krem zawiera kwas hialuronowy, kofeinę, ekstrakt z aloesu I wiele innych ✅ Wbrew pozorom, mimo takiej, a nie innej konsystencji, świetnie nawilża. Nie pozostawia żadnej warstwy, tylko sprawia, że skóra jest miękka i elastyczna ✅ Lekko rozjaśnia ✅ Nadaje się pod makijaż ✅ Naturalny skład ✅ Wydajność po prostu mega ✅ Cena ok Świetny krem na co dzień :)
  • 16 października 2021 o 10:57
    Jest ok
    Kremu używałam przez ok. 3 miesiące w porze lata. Aplikowałam go na dzień pod makijaż, a na noc używałam bardziej treściwego smarowidła pod oczy (marki Nacomi) i w tym połączeniu wszystko przy mojej suchej i delikatnej skórze pod oczami (37l.) sprawdzało się bardzo dobrze. Niestety ten krem okazał się niewystarczający do stosowania u mnie solo. Na dzień tak, na noc już niezbyt. Jednak ogólnie uważam że to dobry kosmetyk i przy młodszej skórze powinien się sprawdzić. Jest to nawilżający krem, wchłania się szybko i nie zostawia tłustej warstwy.
    Zalety:
    • Dobrze sie wchłania.
    • Jest wydajny.
    • Fajny skład.
    • Nadaje się pod makijaż.
    • Opakowanie wygląda ok.
    • Przystępna cena.
    Wady:
    • Drażniący zapach, ale z czasem można się przyzwyczaić.
    • Z tubki lubi się wydostać więcej niż potrzeba.
    • Przy suchej, wymagającej skórze pozostawia "niedosyt".
  • 24 lipca 2021 o 20:29
    Delikatny krem
    Krem ma pojemność 20 ml. Jego konsystencja jest lekka, rzadka i dobrze się wchłaniająca. Zapach bardzo delikatny, można wyczuć naturalne składniki. Krem ładnie nawilża. lecz nie eliminuje opuchlizn i nie zmniejsza cieni pod oczami. A zużyłam dwa opakowania. Moim zdaniem jest to krem dla młodych osób. Jest on delikatny, posiada certyfikatem Eco Cert.
  • 19 lipca 2021 o 16:11
    Na niewymagającej skórze wokół oczu sprawdził się całkiem nieźle.
    Długo zbierałam się do zakupu produktu z Feel Free, mimo że marka ta budziła moje zainteresowanie już od dawna. Padło na krem pod oczy i był to słuszny wybór. Okazał się on dobrym kosmetykiem, przy czym zaznaczam, że jestem posiadaczką niemal bezproblemowej skóry wokół oczu. Nie mam zmarszczek, skóra nie jest przesuszona, a cienie/opuchlizna pojawiają się sporadycznie. Krem został zamknięty w poręcznej tubce o pojemności 20 ml. Zakrętka jest drewniana, ale w środku znajduje się plastikowa wstawka, więc nie do końca jest to w pełni ekologiczne. Ale nie czepiam się, bo przynajmniej mamy tutaj tubkę, a nie słoiczek. Produkt należy zużyć w ciągu 12 miesięcy. Mi jego zdenkowanie zajęło ponad 2 miesiące, co przy tej pojemności wydaje się całkiem dobrym wynikiem. Krem ma bardzo fajną konsystencję, lekką, żelowo-kremową. Polecam wrzucić go przed użyciem do lodówki – fajnie schłodzi okolice oczu. Na pełne wchłonięcie potrzebuje kilku sekund, trzeba jednak uważać z nakładaną ilością. Jeśli będzie go zbyt dużo, zaczną się tworzyć smugi i nie wchłonie się tak szybko. Zapach jest roślinny, mi przypomina zapach ogrodu zarośniętego zielskiem :D. Ale tak serio, jest naprawdę przyjemny, choć na skórze praktycznie się nie utrzymywał. W składzie już na drugim miejscu znajduje się aloes, który ma działanie nawilżające i łagodzące. Dalej mamy również m. in. oliwę z oliwek, olej arganowy, olej z pestek granatu, olej jojoba, wyciąg z nasion owsa, ekstrakt z jabłka, ekstrakt z nagietka lekarskiego i ekstrakt z szałwii lekarskiej. 98,98% składników ma pochodzenie naturalne, a 10,33% pochodzi z upraw ekologicznych. Kosmetyk posiada certyfikat ECOCERT. Krem dobrze nawilża skórę wokół oczu. Nie podrażnia jej, nie powoduje szczypania, pieczenia czy łzawienia oczu. Nadaje się do stosowania zarówno na noc, jak i na dzień. Nie psuje makijażu, dobrze współpracuje z korektorem i pudrem. Jak wspomniałam na początku, nie mam problemów ze skórą okolicy oczu, więc niestety nie jestem w stanie stwierdzić, czy produkt z nimi sobie poradzi. Niemniej, jeśli podobnie jak ja, macie skórę w dobrej kondycji i chcecie ją utrzymać, to recenzowany krem jak najbardziej mogę polecić. Krem jest dostępny w Hebe i w cenie regularnej kosztuje 20 zł. Dość często jest przeceniony o co najmniej kilkanaście procent. Ja zapłaciłam za niego około 12 zł - w mojej ocenie jest to niska cena. Podsumowując, krem spełnił wszystkie moje oczekiwania. Czy kupię go ponownie? Trudno powiedzieć, bo kremy pod oczy zaczęłam stosować niedawno i chciałabym najpierw spróbować czegoś innego, by mieć porównanie. Ale nie mówię „nie” ;).
    Zalety:
    • nawilża skórę
    • skład
    • posiada certyfikat ECOCERT
    • nie podrażnia oczu
    • nadaje się pod makijaż
    • poręczne, wygodne opakowanie