Balsamy do ciała

Emolium Dermocare, Krem barierowy

Emolium DERMOCARE Krem barierowy 40ml

• 15 stycznia 2024 o 14:29
    Długodziałająca ochrona czerwonych i popękanych dłoni
    Krem poleciła mi dermatolog na atopowe dłonie, które pękały aż do krwi przy niskiej temperaturze. Emolium natychmiast się wchłania, ma nietlustą konsystencję, zostawia skórę od razu bardziej miękką, a po kilku dniach zapobiega spękaniom i zadrapaniom. Mimo że nie jest tłusty to nadaje się na mrozy. Barierowa ochrona działa przez długi czas, co sprawia że zastosowanie go raz przed wyjściem wystarczy do końca dnia, a nawet poprawia wygląd skory na dłużej. Nie używałam jednak kremu do twarzy więc nie wiem czy nie zapycha. Do dłoni jest 10/10
    Zalety:
    • Natychmiast się wchłania
    • Idealny na mróz a nie jest tłusty
    • Opakowanie się nie rozwala w torebce
    • Przy stosowaniu tylko do dłoni jest całkiem wydajny bo wystarczy używać go raz, maksymalnie dwa razy dziennie - działanie utrzymuje się bardzo długo
    annaskc
    3 stycznia 2024 o 21:18
    Łagodzi podrażnienia
    Krem barierowy Emolium Dermocare to skuteczna ochrona dla skóry. Dzięki formule zawierającej ceramidy, łagodzi podrażnienia i chroni skórę przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych. Nawilża intensywnie, wzmacniając barierę ochronną, co jest szczególnie ważne dla skóry suchej i podatnej na podrażnienia. Jego lekka konsystencja dobrze się wchłania, nie pozostawiając uczucia ciężkości. Może być stosowany jako uzupełnienie pielęgnacji dla osób z problematyczną skórą, zwłaszcza w okresach szczególnie wymagających intensywnej ochrony i nawilżenia. Można polegać na tym kremie, by zapewnić skórze komfort i ochronę. Szczególnie dobrze radzi sobie z podrażnieniami dłoni, jest to mój krem numer jeden zimą, gdy dłonie są popękane i narażone na niskie temperatury.
  • 6 września 2023 o 10:16
    Cudowny
    Zacznijmy od tego, że mam cerę mieszaną, skłonną do zapychanie porów i zaskórników, czasem nawet pryszcz mi wyskoczy, choć jestem bliżej 40 niż dalej ???? cera mi się świeci od nadmiaru sebum, jednocześnie pojawiają się suche skórki, po użyciu produktów myjących oczyszczających pory jest ściągnięta i czerwona, z kolei te delikatne nie usuwają sebum i nie odblokowują porów. Na dzień używam kremu nawilżającego z prebiotykami, jest ok, ale wciąż za małe nawilżenie i ulga. Stan mojej cery to "zasługa" niewłaściwej pielęgnacji nastawione głównie na walkę z sebum, oraz pewnej kosmetyczki, która dyplom chyba w darknecie kupiła. Pani w aptece poleciła mi ten krem barierowy. Bałam się, że będzie za ciężki, że mnie zapcha i będę się świecić, ale nic z, tych rzeczy. Używam głównie na noc, na dzień tylko jeśli bardzo wieje (moja cera od wiatru robi się podrażniona). Krem ma fajną konsystencję, nie jest wcale ciężki, ani tłusty. Po 3 tygodniach nie zapchał, a wręcz pomógł wyciszyć niedoskonałości. Koloryt jest jakby bardziej ujednolicony, buźka cudownie miękka, gładka, dawno takiej nie miałam. Krem likwiduje uczucie napięcia i szorstkości skóry, powoduje, że cera jest mniej reaktywna na czynniki zewnętrzne. Nadaje się pod makijaż, wystarczy przypudrować. Krem pozostawia lekki film, ale nie jest on lepki, ani tłusty. Nie powoduje nadprodukcji sebum, wręcz w moim przypadku pomógł unormować pracę gruczołów łojowych. Zbliża się jesień, myślę, że na chłodną wietrzną pogodę będzie idealny też na dzień, a już na pewno zimą. Zadziałał na moją skórę znacznie lepiej, niż wszelkie (często bardzo drogie) kosmetyki nawilżające przeznaczone do cery mieszanej. Dla mnie razem z kremem nawilżającym z prebiotykami od Iwostin to absolutny must have. Duet wręcz idealny.
    Zalety:
    • Konsystencja, brak zapachu, nie podrażnia, mię zapycha, nie pozostawia tłustej warstwy, na długo nawilża, chroni przed czynnikami zewnętrznymi, ma działanie kojące
    _inga
    7 maja 2023 o 11:38
    Krem barierowy, Dermocare, Emolium
    Krem barierowy Emolium kupiłam na jednej z aukcji internetowych. Opakowanie to tubka o pojemności 75 ml, zapłaciłam około 17 zł. Krem jest bezzapachowy ma treściwą konsystencję, szybko się wchłania, jest wydajny. Krem skutecznie regeneruje, odżywia, łagodzi podrażnienia, chroni dłonie przed przesuszaniem mimo częstego mycia rąk i używania środków dezynfekujących z alkoholem. Krem stosuje 1-2 razy dziennie, używam go głównie do rąk choć czasem również do stóp. Krem stosowałam wiosnę ale chętnie sprawdzę jego działanie latem przy podrażnieniach po opalaniu. Podsumowując dobry skuteczny wydajny krem do rąk, na pewno kupię kolejne opakowanie. Serdecznie polecam szczególnie wrażliwcom i alergikom !
    Zalety:
    • bezzapachowy
    • odżywia, nawilża
    • regeneruje skórę
    • łagodzi podrażnienia
    • chroni przed przesuszaniem
    • szybko się wchłania
    Wady:
    • moim zdaniem brak
    patkakz
    3 sierpnia 2022 o 14:35
    Na duże podrażnienie
    Ten krem poleciła mi zimą pani w aptece gdy nie mogłam sobie poradzić ze zmianami skórnymi, które powstały przez mroźną pogodę i noszenie maseczki. Krem jest gęsty i lepki. Trzeba nałożyć cienką warstwę i chwilę czekać aż się wchłonie. Po regularnym stosowaniu można zauważyć, że skóra stała się dużo bardziej nawilżona i zregenerowana a zaczerwienienia lekko zniwelowane. Tubka nie jest duża ale krem jest bardzo wydajny. Zapach jak dla mnie prawie nie wyczuwalny. Nie zgadzam się z producentem, że efekty widać już po jednej aplikacji ale mimo to bardzo polecam ten krem w trudnych przypadkach.
    Zalety:
    • regeneruje skórę
    • nawilża
    • jest wydajny
    • redukuje zaczerwienienia
    Wady:
    • efekty widoczne przy dłuższym stosowaniu