Serum do włosów

Kerastase Densifique, Serum Jeunesse Serum młodości do włosów przerzedzonych i starzejących się

Sephora
Kérastase - Densifique Serum Młodości - Densifique Capillaire Serum Jeun. 100ml - Dla Kobiet

• 21 lutego 2023 o 11:45
    działa
    Do produktów Kerastase podchodziłam z rezerwą bo wg mnie ich szampony nie działają, jedynie obciążają włosy. Mam stwierdzone androgeniczne wypadanie włosów- więc jestem niesamowicie przewrażliwiona na ich punkcie. Na to serum namówiła mnie fryzjerka, stwierdziłam że dam ostatnią szansę tej marce. Efekt przerósł moje oczekiwania. Jestem bardzo na TAK, włosy są uniesione, widać błyskawiczną poprawę kondycji skóry głowy, bardzo szybko pojawiły się baby hair. Używam go codziennie i jeśli czasem z jakiegoś powodu pominę to od razu widzę różnicę. Włosy po tym serum są uniesione, wyglądają na bardziej gęste, zdrowsze. Nie jest najtańsze ale warto, mi buteleczka starcza na 2-3 miesiące. To serum to mój must have.
    Zalety:
    • DZIAŁA
    • PIĘKNY ZAPACH
  • 15 listopada 2019 o 14:37
    All in one, które działa
    Na zakup zdecydowałam się dzięki poleceniu i przetestowaniu u fryzjera. Buteleczka jest luksusowa, szklana i dość ciężka ale bardzo poręczna. Srebrny design jest bardzo ładny, chociaż nieco widać na nim odciski palców. Serum pięknie kwiatowo pachnie, utrzymuje się na włosach w ciągu dnia. Aplikator jest bardzo praktyczny, dość mocno rozpyla serum na włosach ale robi to bardzo równomiernie. Zaraz po zastosowaniu włosy stają się miękkie, mięsiste i wygładzone. Efekt? Mam wrażenie, że włosy stają się zdrowsze: mniej wypadają, nabierają gładkości i połysku, a nawet objętości. Cena jest dość wysoka ale uważam, że serum jest warte swojej ceny ze względu na działanie i wydajność. Zwłaszcza, że mam doświadczenie z różnego rodzaju odżywkami, wcierkami ograniczającymi wypadanie włosów, które też swoje kosztują. Tutaj mamy produkt typu "wszystko w jednym".
    Zalety:
    • Działanie
    • Jeszcze raz działanie :)
    • Aplikator
  • 9 listopada 2019 o 9:37
    Szybkie efekty luksusowego serum
    Serum nie tylko ma piekne opakowanie i cudny dlugo utrzymujacy sie zapach, ale tez gwarantuje szybkie efekty. Produktu uzywam regularnie od kilku tygodniu zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Wlosy sa grube, nie pusza sie( a puszenie wlosow to moja zmora), mniej wypadaja i nie lamia. Warto wydac niemala sume dla takich szybkich rezultatow. Pelna zgodnosc z obietnicami producenta.
    • Szybkie efekty
    Wady:
    • Cena, ale warto zainwestowac w ten produkt
  • 3 kwietnia 2019 o 14:37
    Magia!!!
    To jest chyba pierwszy kosmetyk, stymulator, odżywka, serum w jednym. Po pierwszym użyciu zauważyłam pierwsze efekty. kolejnego dnia było jeszcze lepiej! włosy nie puszą się, są delikatne w dotyku lekko sypiące. Mam wrażenie, że przestały się plątać. Co ciekawe siwe włosy jakby zmieniły kolor na ciemniejszy - co pewnie jest sprawką zawartej w serum melaniny. włosy przestały wypadać, są grube i gęste!!! dziewczyny i ten zapach... jak połączenie pielęgnacji na wysooookim poziomie z obłędnymi perfumami. Ja jestem pod ogromnym wrażeniem. Moja mama ma te same odczucia i to ona namówiła mnie do zastosowania tego serum :) Mistrzostwo świata :))) Ps. pamiętajcie aby użyć suszarki z ciepłym powietrzem do aktywacji działania serum.
    • Opakowanie - przepiękne
    • Łatwość aplikacji
    • DZIAŁANIE!!!!!!!!
    Wady:
    • Może cena mogłaby być ciut niższa;)
    Iwona_C
    13 czerwca 2018 o 17:43
    Luksus w butelce.
    Serum młodości Kerastase Densifique to kosmetyk z najwyższej półki, którego zadaniem jest przywrócenie włosom ich zdrowego i młodego wyglądu. Producent obiecuje nam również wybudzenie włosa z fazy uśpienia i ponowne pobudzenie go do fazy wzrostu. Zawartość kwasu ferulowego, zwalcza wolne rodniki, odpowiedzialne za szybsze starzenie się oraz osłabienie włosów , posiada również zdolność do ochrony włosów przed niekorzystnym działaniem promieni słonecznych. Efektem końcowym mają być odmłodzone,ożywione i zdrowe włosy. Opakowanie piękne szklane w kolorze srebra z atomizerem idealnie rozpylającym zawartość. Serum ma wodnistą konsystencje , pięknie pachnie ,zapach długo utrzymuje się na włosach. Po umyciu włosów stosowałam 2-3 dawki na skórę głowy i tyle samo na resztę włosów ,nie spłukujemy. Serum nie obciąża włosów, ale super je wygładza i nabłyszcza , w dodatku przez długi czas cieszymy się pięknym zapachem, U mnie znacznie zmniejszyło się wypadanie włosów ,włosy wzmocniły się i przestały łamać. Miałam wrażenie że wtedy kiedy używałam serum włosy były gęściejsze i grubsze i miałam ich więcej na głowie. Bardzo wydajne w stosowaniu ,więc używam dalej i czekam na jeszcze "mocniejsze" efekty.
    Zalety:
    • działanie
    • pogrubia włosy
    • odżywia