Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Cosrx Low-PH Good Morning Gel Cleanser Oczyszczający żel do twarzy o niskim ph

COSRX Low pH Good Morning Gel Cleanser Oczyszczający Żel do Twarzy 150ml
Cosrx

• 11 kwietnia 2025 o 7:50
    Nie dla mnie
    Żel ten jest super wydajny, bo mała kropeczka na palcu rozpieni się tak, że jesteśmy w stanie bezproblemowo umyć całą twarz. Jednak dla mnie z zalet tego produktu to by było na tyle. Mam cerę suchą wrażliwą i po prostu ten produkt jest dla mnie za mocny. Po kilku użyciach miałam przesuszoną twarz, a najbardziej ucierpiała skóra na powiekach. Więc jeśli macie typ cery podobny do mnie to polecam używać tylko w dzień mocniejszego oczyszczania skóry. Sam produkt ma bardzo fajne opakowanie i pachnie olejkiem z drzewa herbacianego.
    Zalety:
    • wydajny
    • super wygodne opakowanie
    Wady:
    • za mocny
    • uczucie ściągnięcia
    • przesusza
  • 8 kwietnia 2025 o 19:39
    Poprawny koreański żel do codziennej pielęgnacji!
    COSRX Low-pH Good Morning Gel Cleanser to naprawdę dobry żel do mycia twarzy. Po jego użyciu twarz jest dokładnie oczyszczona, co daje uczucie świeżości. Skóra jest miękka w dotyku, ale niestety czuć lekkie ściągnięcie, co nie jest do końca komfortowe. Jednak żel jest bardzo wydajny, a co najważniejsze nie podrażnia mojej wrażliwej skóry, co jest ogromnym plusem. Cena jest dość wysoka, ale to w końcu koreańska pielęgnacja, która słynie z jakości. Na szczęście często można go znaleźć na promocjach w bardziej przystępnej cenie.
    Zalety:
    • Skuteczne oczyszczanie
    • Niskie pH
    Wady:
    • Uczucie ściągnięcia
    • Cena (produkt z wyższej półki cenowej)
    • Niezbyt ciekawy zapach (podobny do olejku z drzewa herbacianego)
  • 24 marca 2025 o 1:02
    Na rano i w czasie podrażnień ok
    Produkt kupiłem jako poranny żel. Zmywa wieczorną pielęgnację, pozostawia skórę nawilżoną i czystą. Czuję, że skóra jest gotowa na pielęgnację :) polecam sprawdził się też po kwasach i innych zabiegach, kiedy skóra potrzebowała odpocząć.
    Zalety:
    • Tanio dostępny
    • Lekki żel
    Wady:
    • Trochę irytuje mnie zapach
  • 3 marca 2025 o 20:29
    Idealny drugi etap oczyszczania
    Typ skóry Mieszana, wrażliwa, alergiczna. Działanie i efekty Jeden z najlepszych żeli do mycia twarzy, jakie miałam okazję używać. Choć producent zaleca go jako pierwszy krok porannej pielęgnacji, świetnie sprawdza się również wieczorem jako drugi etap oczyszczania. Cera po nim jest gładka, miękka i odświeżona, a przede wszystkim dobrze oczyszczona – zgodnie z obietnicami producenta. Żel nie powoduje żadnych niedoskonałości ani podrażnień, co przy moim typie skóry jest kluczowe. Jest naprawdę delikatny, ale skuteczny, a po jego użyciu skóra nie jest ściągnięta, co bardzo cenię. Zapach Nie ma mocnego zapachu, co jest plusem, zwłaszcza w przypadku skóry wrażliwej, jak moja. Podsumowanie Żel jest bardzo łagodny, ale skuteczny w oczyszczaniu, dlatego polecam go każdemu, kto szuka delikatnego, ale efektywnego środka do mycia twarzy. Świetnie sprawdza się w codziennej pielęgnacji.
    Zalety:
    • Skuteczne oczyszcza
    • Delikatny dla skóry
    • Nie powoduje podrażnień ani niedoskonałości
    • Nie ściąga skóry
    • Brak intensywnego zapachu
  • 19 lutego 2025 o 22:57
    Skuteczny
    Konsystencja jest przyjemna – żelowa, ale zaskakująco dobrze się pieni. Nie muszę stosować dużej ilości, by dokładnie oczyścić skórę, co czyni ten produkt wydajnym. Jest to szczególnie ważne, bo nie znoszę produktów, które szybko się kończą. Jeśli chodzi o zapach, od razu poczułam charakterystyczny aromat olejku z drzewa herbacianego, który daje uczucie świeżości, ale nie jest nachalny, co jest dla mnie dużym plusem. Warto dodać, że nie utrzymuje się długo, co może spodobać się osobom wrażliwym na zapachy. Produkt ma świetnie dobrany skład: pH 5, które odpowiada naturalnemu pH naszej skóry, a dodatkowo znalazłam w nim składniki, które wspierają nawilżenie i redukują zaczerwienienia. Tea tree oil i BHA działają na moją cerę rewelacyjnie, pomagając w walce z zaskórnikami i drobnymi niedoskonałościami. Mam cerę wrażliwą i ten produkt idealnie spełnia swoją rolę, nie podrażniając jej.
    Zalety:
    • Odpowiedni do cery wrażliwej i skłonnej do niedoskonałości.
    • Delikatnie oczyszcza, nie wysuszając skóry.
    • Wydajny