Maseczki klasyczne

Ziaja GdanSkin, Hydrożelowa maska do twarzy i ciała

ZIAJA GDANSKIN Hydrożelowa maska do twarzy i ciała 50ml

• 18 kwietnia 2025 o 12:36
    Ukojenie i nawilżenie w lekkiej formule
    Bardzo przyjemna maseczka, przynosi ukojenie skórze podrażnionej poprzez przesuszenie, słońce czy inne czynniki. zapach obłędny, często zostawiam na noc.
  • 27 lutego 2025 o 17:32
    Cudownie nawilża i koi
    Maseczkę kupiłam w zwykłym sklepie markecie za 7 zł.Jest to cudowny kosmetyk z dobrym składem który można łączyć ze wszystkim nawet z miedzią.Maseczka niesamowicie koi skórę na retinolu i przy retinizacji.Daje natychmiastowe nawilżenie i ukojenie.Używałam jej niekiedy dwa razy dziennie rano i wieczór kiedy nie smarowałam się retinolem tylko regenerowałam skórę. Bardzo polecam bo teraz ma lepszy zmieniony skład.
    Goya5
    9 lutego 2025 o 16:49
    bez MIKROPLASTIKU i parabenów, antyoksydacyjna, zdrowy skład-polecam !!!!!
    Wielce się to chwali, że firma Ziaja poprawia szkodliwe składy swoich kosmetyków i tak też jest w tym przypadku. Sprawdziłam na swoim kosmetyku w INCI, czyli w składzie i już nie ma szkodliwych składników methylparabenu i propylparabenu, które są jeszcze w składzie na wizaz.pl. Brawo! oby takich kosmetyków było więcej. Tę maseczkę można polecić podczas kuracji retinoidalnej, kwasowej, lub przy skórze suchej, zaczerwienionej. Zawiera sporo humektantów, ale także antyoksydantów, potrzebnych wysuszonej skórze. Nie ma na szczęście mikroplastiku, więc aktywne składniki będą przenikać w głębsze partie skóry...!!!! Ekstrakt z bacopa monnieri ma właściwości antyoksydacyjne, stosuje się go głównie do działania przeciwalergicznego, przeciwzapalnego i przeciwzapalnego oraz przeciwpobudliwego działania na skórę ze świata zewnętrznego, a także funkcji usuwania trądziku. Wzmacnia procesy odnowy tkankowej, ma działanie regenerujące oraz hamują przedwczesne procesy starzenia. Coco Glucoside jest łagodnym środkiem powierzchniowo czynnym, co oznacza, że skutecznie usuwa zanieczyszczenia i nadmiar sebum z powierzchni skóry i włosów bez ich nadmiernego przesuszania. Nie narusza naturalnej bariery ochronnej skóry, co jest szczególnie ważne dla osób ze skórą wrażliwą i skłonną do podrażnień. Pathenol to humektant, który wycisza rumień, świąd, zaczerwienienie, podrażnienie, blokuje mediatory stanu zapalnego, jest bardzo silnym regeneratorem, łagodzi zaostrzenie podrażnieniowe. Wyciąg z algi brunatnicy stymuluje syntezę kolagenu w skórze, redukuje, wygładza zmarszczki. Aktywuje produkcję melaniny, dzięki czemu skóra szybciej się opala. Zapobiega podrażnieniom, wiąże wilgoć z otoczenia, działa odżywczo i wygładzająco. Wspomaga naturalne gojenie naskórka i zapobiega powstawaniu blizn, co ma szczególne znaczenie dla wytatuowanej skóry. Przeciwdziała wysuszaniu, pozwala zachować naturalne nawilżenie. Latem chroni tatuaż przed promieniowaniem UVA i UVB. Kolagen wygładza i zmiękcza skórę, nadając jej zdrowszy i bardziej młodzieńczy wygląd. Stosowany miejscowo, rozpuszczalny kolagen może działać jak wypełniacz, zmniejszając rozmiar drobnych linii i zmarszczek. To, oprócz dodatkowej elastyczności, zmniejsza oznaki starzenia. Kolagen wspomaga gojenie się ran poprzez zwiększenie mikrokrążenia, co oznacza, że osoby cierpiące na trądzik mogą zobaczyć mniej blizn i przebarwień blaknących szybciej. Kolageny pomagają wiązać wodę w skórze, więc ten składnik jest niezbędny w kremach nawilżających. Oczywiście kolagen ze względu na dużą budowę cząsteczkową nie wnika w skórę, osiada się na jej powierzchni, ale przez to działa jakby wtłaczał inne aktywne składniki. Jest dla nich świetnym nośnikiem. Produkty fermentacji drożdży są antyoksydantami, wzmacniają funkcje barierowe skóry, zmniejszają szkody wywołane stresem oksydacyjnym. Ferment miedzi Saccharomyces (drożdży piwnych) pomaga zwiększyć produkcję kolagenu i elastyny, dzięki czemu skóra jest jędrniejsza, bardziej napięta i wygląda młodziej. Ma właściwości przeciwutleniające ze względu na wysoką zawartość miedzi. Miedź jest niezbędnym minerałem śladowym, który odgrywa istotną rolę w systemie obrony antyoksydacyjnej organizmu. Jony miedzi neutralizują wolne rodniki, które są szkodliwymi cząsteczkami, które uszkadzają komórki skóry, powodując przedwczesne starzenie się i inne problemy skórne. Ferment magnezowy Saccharomyces ma właściwości rozjaśniające skórę, które pomagają wyrównać koloryt skóry, zmniejszają widoczność ciemnych plam i przebarwień. Jest doskonałym środkiem utrzymującym wilgoć, który pomaga zatrzymać wilgoć i nawilżenie skóry. Tworzy na skórze barierę ochronną, która zapobiega utracie wody i utrzymuje nawilżenie skóry. Ekstrakt z nagietka lekarskiego wykazuje działanie ściągające, przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, nawilżające oraz przyspiesza regenerację naskórka. Wyciąg z szanty zwyczajnej ma zdolność do ochrony skóry i zwalczania wolnych rodników, jest aktywnym środkiem anti-pollution, który jest globalnym rozwiązaniem przeciwko różnym formom zanieczyszczeń, jak również przeciwko niebieskiemu światłu. Wyciąg z kocanki ma działanie przeciwutleniające, przeciwbakteryjne, przeciwzapalne, Sporo humektantów i nośników aktywnych substancji w głąb skóry, aby działanie ich było długoterminowe, realne. Lekka , żelowa formuła jest dla mnie przyjazna, a sama maseczka koi bardzo dobrze moją skórę podczas kuracji retinoidalnej, kiedy to histerycznie wręcz domaga się ukojenia. Byłaby świetna podczas dużego nasłonecznienia, opalenia skóry, gdyż taka ilość łagodzących substancji rzadko sie zdarza w jednym kosmetyku. Można powiedzieć, że łagodzi podrażnienia i ma duże działanie antypollution, niwelując wolne rodniki. Cena jest niezwykle przystępna, zapach delikatny, nie przeszkadzający, a samo opakowanie nie sprawia trudności w wydobyciu kosmetyku. Jak najbardziej polecam!
    Zalety:
    • firma Ziaja poprawiła skład maseczki i nie ma już w niej szkodliwych substancji parabenów, mikroplastiku, kancerogenów itp.
    • aż 5 substancji otrzymywanych w wyniku fermentacji drożdży Saccharomyces cerevisiae w obecności jonów cynku, magnezu, jonów krzemu, miedzi, magnezu-to silne antyoksydanty, przeciwutleniacze wolnych rodników, nawilżające skórę, rozjaśniające przebarwienia, tworzące barierę ochronną skóry, wygładzające skórę, poprawiające jej elastyczność, stymulujące skórę do produkcji kolagenu, elastyny, fibroplastów, o właściwościach przeciwzapalnych, łagodzących zaczerwienienia
    • Sporo humektantów i nośników aktywnych substancji w głąb skóry, aby działanie ich było długoterminowe, realne
    • łagodzi podrażnienia i ma duże działanie antypollution, niwelując wolne rodniki.
    • Tę maseczkę można polecić podczas kuracji retinoidalnej, kwasowej, lub przy skórze suchej, zaczerwienionej.
    • mogą ją stosować kobiety w ciąży i matki karmiące, gdyż nie zawiera Phenoxyethanolu
    • cena bardzo przystępna
    Wady:
    nakate_
    13 stycznia 2025 o 21:24
    Maska na nawilżenie skóry w lato
    Gdy nadchodzi lato i za mocno opalona skóra na twarzy, ta maska przynosi ukojenie dla podrażnionej skóry. Nie raz, gdy nawet w jesień czy zimę czułam, że moja skóra jest odwodniona, ta maska fajnie ją nawilżyła. Na mój gust trochę za szybko zasycha na twarzy, zanim zdąży się wchłonąć, ale to niewielki mankament. Na plus zapach, taki morski, oraz fakt, że maska jest w tubie. Kupiłam kilka razy i na pewno będę do niej wracać.
    Zalety:
    • Mocno nawilża
    • Łagodzi podrażnienia
    • Dobra cena
    Wady:
    • Zasycha, zanim zdąży się dobrze wchłonąć
  • 27 września 2024 o 16:48
    Warta uwagi
    Produkt ma bardzo lekką formułę, przez co rozprowadza się go wyśmienicie. Delikatnie chłodzi i przynosi podrażnionej skórze natychmiastowe ukojenie. Produkt był moim małym gamę chenger'em w te wakacje po eksponowaniu skóry na słońce, czy po podrażnieniach spowodowanych innym kosmetykami. Mam cerę wrażliwą i niestety zdarzało mi się to w ostatnim czasie. Kolejnym plusem produktu jest to, że pozostawia skórę nawilżoną na długi czas oraz ujędrnioną. Skład też ma niczemu sobie - 96% składników ma pochodzenie naturalne. Pachnie delikatnie, świeżo i morsko i zdecydowanie ten zapach przywodzi na mi myśl wakacje. Więc będzie jeszcze dla mnie wspomieniem mijającego lata.