Toniki i hydrolaty

Cosrx AHA/BHA Clarifying Treatment Toner Tonik do twarzy z naturalnymi kwasami AHA i BHA

Cosrx Oczyszczający tonik z kwasami AHA/BHA 150 ml
Cosrx

• 27 marca 2025 o 21:18
    Nie działa
    W krytyczny okresie swojej cery postanowiłam sięgnąć po pielęgnację koreańską , jednym z wielu polecanych produktów był tonik do twarzy z naturalnymi kwasami AHA i BHA od Cosrx.Cena jest dość wysoka jak na tonik o takiej pojemności więc uznałam że musi się sprawdzić. Niestety bardzo się zawiodłam , moja cera w żadnym stopniu nie uległa poprawie a nawet miewałam wrażenie że jest gorzej. Stosowałam go ponad 2 miesiące aplikując na noc a w dzień używałam ochrony spf jak zaleca sie w czasie używania kwasów. Produkt jest bezbarwny , zamknięty w opakowaniu z spryskiwaczem co jest na plus . Zapach jest delinie drażniący i utrzymuje się całkiem długo na skórze.
    Wady:
    • Brak działania
  • 13 stycznia 2025 o 11:54
    Mój ulubiony tonik 2024 roku
    To już moja druga buteleczka i jestem zachwycona efektami. Obietnice producenta: Tonik pomaga w głębokim oczyszczeniu skóry, reguluje pracę gruczołów łojowych i przywraca optymalne pH. Dodatkowo wspomaga wygładzanie zmarszczek oraz rozjaśnianie przebarwień, a także pozostawia skórę nawilżoną i świeżą. Charakterystyka: Dizajn: Minimalistyczna butelka z wygodnym aplikatorem. Konsystencja: Lekka, wodnista formuła, która szybko się wchłania. Zapach: Subtelny, świeży, niemal neutralny. Skład: Kwas glikolowy (AHA): złuszcza i regeneruje. Ekstrakt z wierzby białej: działa przeciwzapalnie i reguluje wydzielanie sebum. Woda jabłkowa: nawilża i działa antyoksydacyjnie. Pantenol i alantoina: łagodzą podrażnienia i wspierają regenerację skóry. Moja skóra: Moja skóra jest bardzo wrażliwa, z przebarwieniami i skłonnością do niedoskonałości. Tonik COSRX sprawdził się rewelacyjnie – nie podrażnia, a efekty zaczęły być widoczne już po 1,5 tygodnia stosowania. Skóra stała się gładsza, pory mniej widoczne, a przebarwienia zaczynają się stopniowo rozjaśniać Cena i dostępność: Kupiłam go w Hebe za około 60 zł. Moje wrażenia: To prawdziwe odkrycie w mojej pielęgnacji. Moja skóra wygląda na zdrowszą, gładszą i bardziej promienną, a to wszystko dzięki jego delikatnemu, ale skutecznemu działaniu. Jeśli szukacie produktu, który łączy skuteczność z łagodnością, to ten tonik jest absolutnym must-have????
    Zalety:
    • Główne zalety dla mnie:
    • 1. Skład.
    • 2. Ma delikatny, niemal neutralny zapach.
    • 3. Bardzo dobra wydajność.
    • 4. Nie wysusza skóry.
    • 5. Pomaga w walce z zamkniętymi zaskórnikami.
    • 6. Pozostawia skórę odświeżoną, nawilżoną i przygotowaną na dalsze kroki pielęgnacji.
    • 7. Łagodny dla wrażliwej skóry – oczyszcza bez podrażnień.
  • 8 stycznia 2024 o 13:51
    Kiedyś bardzo mi pomógł,ale nie było to super spektakularne odkrycie
    Toniku używałam ok 6lat temu,kiedy nie znałam jeszcze możliwości Biologique Recherche. Tonik zakupiłam w drogerii internetowej,po tym jak przeczytałam gdzieś o spektakularnych rezultatach przy stosowaniu przy cerze mieszanej. Obietnica oczyszczonych porów, zanik zaskórników oraz regulacja sebum to były moje targety na tamten moment. Wtedy było to moje pierwsze zderzenie z kwasami. Tonik o charakterystycznym octowym zapachu zamknięty był w wygodnym opakowaniu z pompką, faktycznie trochę pomógł oczyścić mi skórę ,na pewno przyzwyczaił ja do produktów na bazie kwasów. Później w okresie pandemii kiedy zaskórniki wręcz zaatakowały mi twarz (efekt maseczki) sięgnęłam po ten kosmetyk ponownie,jednak kompletnie sobie nie poradził z większym wysypem. Wtedy odkryłam tonik Biologique Recherche i już zostałam mu wierna, jednak mam wrażenie że skóra po prostu przyzwyczaiła się do Cosrx.
  • 18 sierpnia 2022 o 11:46
    Tonik do cery tłustej
    Świetny tonik do cery tłustej Rozbryzguje go po twarzy i rozprowadzam palcami Daje efekt świeżości , czystości, zmniejsza reguluje wydzielenie sebum Zauważyłam że cęra wygląda coraz lepiej,mniej wyprysków. (Oczywiście to nie zasługa tylko tonika)ale dobry tonik to jedena z podstaw. Polecam
    m_a_g_
    10 lipca 2022 o 15:40
    Świetna pomoc w walce z trądzikiem
    Wprowadzenie tego toniku do codziennej pielęgnacji pomogło mi znacznie zredukować ilość zaskórniaków, stanów zapalnych i innych problemów skórnych. Przy okazji przy każdym użyciu pojawiało się uczucie odświeżenia i dobrego stonizowania skóry. Niestety musiałam lekko przystopować z używaniem tego toniku, ponieważ po uporaniu się z pospolitym trądzikiem, nastała u mnie era rumienia na policzkach, a widmo walki z trądzikiem różowatym nie cieszy. Po odstawieniu tego toniku i zastosowaniu innych łagodzących kosmetyków rumień się zmniejszył. Nie wpływa to na moją ocenę, nadal jest to dla mnie hit :)
    Zalety:
    • skład
    • działanie na trądzik
    • nawilżenie