Kremy i maski do rąk

Rosadia Krem do rąk

• 1 sierpnia 2024 o 9:03
    Jeśli lubimy różane zapachy i efekt gładkich rąk to ten krem stanie się ulubieńcem...
    Kremy do rąk to u mnie absolutny must have...mam w każdej torebce, w pracy, w domu zawsze pod ręką...mam suchą skórę więc potrzebuję porządnego i ciągłego nawilżenia. Krem do rąk Rosadia został zamkniety w podłużnej tubce z zamknieciem na klik co w kremach do rąk uważam za bardzo praktyczne, napewno bardziej jak nakrętki :) na opakowaniu znajdziemy piękną grafikę, wzorzystą, dosyć charakterystyczną dla tej marki. Na odwrocie skład, sposób użycia, data ważności na zgrzewie. Producentem jest znana marką Sylveco. Myślę, że na początku warto wspomnieć, że krem zawiera bogactwo składników takich jak ✅️olej z pestek dzikiej róży, który regeneruje, poprawia elastyczność skóry oraz spowalnia proces starzenia, ✅️olej z pestek winogron, który świetnie nawilża oraz niweluje podrażnienia, ✅️olej jojoba, który odbudowuje warstwę lipidową oraz nawilża, ✅️olej słonecznikowy, który koi oraz działa przeciwzapalnie, ✅️kwas hialuronowy, który odpowiada za wygładzenie oraz ochronę skóry, poprawia napięcie i elastyczność, ✅️masło shea, które uwielbiam w kosmetykach, a które chroni nas przed wolnymi rodnikami i spowalnia proces starzenia, ✅️mocznik, który dba o odpowieni poziom nawilżenia, Więc jest naprawdę na bogato! Krem ma gęsta, bogatą konsystencję więc wystarczy niewielka ilość aby dobrze nawilżyć dłonie. Wchłania się dobrze pozostawiając na skórze delikatny film, na początku jest trochę tłusto, trzeba jednak chwilkę odczekać aby dobrze się wchlonąl aby nie obtłuścić wszystkiego co chwycimy :) po wchłonięciu otrzymujemy niesamowicie gładką powierzchnię, która przypomina mi trochę efekt jaki osiągam po maseczce 'handy lab' więc jest naprawdę super. Uczucie gładkości utrzymuje się długo więc nie musimy smarować co chwilę. Zapach jest mistrzowski, różany, naturalny, z czasem zmienia się w delikatną kwiatową woń. Podsumowując, bardzo przyjemny, dobry krem. Będę do niego powracać.
    Zalety:
    • bogactwo olejów w składzie,
    • piękny zapach,
    • wygładza i nawilża dłonie,
    • wydajny,
    Wady:
    • na początku trochę tłusta warstwa ale dosyć szybko się wchłania,
    _inga
    22 lutego 2024 o 14:27
    Krem do rąk, Rosadia, Sylveco
    Krem do rąk Rosadia kupiłam na promocji w jednej z drogerii internetowych. Opakowanie to tubka o pojemności 100 ml, zapłaciłam około 14 zł. Krem ma przyjemny delikatny zapach, dobrze i szybko się wchłania, nie pozostawia lepkiej. tłustej warstwy na skórze, dobrze nawilża skórę, odżywia, wygładza, jest wydajny. Ja często w czasie dnia myję ręce co powoduje większe przesuszanie skóry ten krem świetnie zabezpiecza skórę dłoni przed przesuszaniem. Dodatkowy plus za skład i wygodne estetyczne opakowanie. Podsumowując świetny krem w korzystnej cenie, u mnie sprawdza się rewelacyjnie na pewno kupię kolejne opakowanie chętnie tez przyjrzę się innym produktom serii Rosadia od Sylveco . Serdecznie polecam!
    • dobrze nawilża
    • odżywia, wygładza
    • zabezpiecza skórę dłoni przed przesuszaniem
    • nie zawiera gliceryny
    • dobrze się wchłania
    Wady:
    • moim zdaniem brak
    Iwona_C
    19 stycznia 2024 o 18:32
    Jeden z przyjemniejszych kremów do rąk jakie miałam okazję używać. Ładny zapach, bogaty skład i dobre działanie pielęgnacyjne.
    Kremy to produkt z boxa kosmetycznego i jest to moje pierwsze spotkanie z marką Rosadia., Muszę stwierdzić że udane i z chęcią przetestuje ich inne pozycje kosmetyczne. Opakowanie standardowe, miękka tubka z wygodnym zamykaniem klik na którym można ją postawić. Grafika z dominacją koloru białego plus czerwone nadruki graficzne, logo producenta, nazwa kosmetyku z dokładnymi jego opisem. Pojemność nieco większa niż w większości kremów do rąk bo 100 ml. Konsystencja jest lekka kremowa w białym kolorze. Zapach przyjemny z delikatnie wyczuwalną różową różaną nutą. Jest słodki ale nie mdły i nie przytłaczający. Po aplikacji wyczuwalny dłuższą chwilę. Skład bogaty za wartością oleju z pestek dzikiej róży, kwasu hialuronowego, mocznika, oleju z pestek winogron, oleju jojoba, oleju z nasion słonecznika, lecytyny, witaminy E, olejku z drzewa różanego, olejku geraniowego, olejku z owoców słodkiej pomarańczy, substancje zapachowe, konsystencjotwórcze i delikatne konserwanty. Krem łatwo rozprowadza się na skórze, bardzo szybko wchłania i nie pozostawia lepkiego filmu, ale pozostawia śliską wyczuwalną warstwę ochronną która sprawia że dłonie są wygładzone i przyjemne w dotyku. Tak prawdę mówiąc to chyba jeden z przyjemniejszych kremów do rąk jakie miałam okazję używać. Bardzo dobrze zmiękcza skórę dłoni, odpowiednio ja nawilża i regeneruje niwelując przesuszenia i szorstkości. Moje dłonie są w dobrej kondycji ale i tak po zastosowaniu kremu czułam że ich stan uległ poprawie, a efekt stosowania utrzymuje się kilka godzin i nawet po umyciu dłoni czuć nadal jego obecność. U mnie kremik się dobrze sprawdza , ale moje dłonie nie potrzebują wzmożonej pielęgnacji. Duży plus za bogaty skład, przyjemny zapach ii szybkie wchłanianie. Polubiliśmy się . Zakupie ponownie.
    Zalety:
    • przyjemny zapach z delikatna różana nutą
    • lekka konsystencja
    • szybko się wchłania, nie pozostawia klejącego filmu
    • otula dłonie warstwą ochronną
    • wygładza i zmiękcza skórę
    • nawilża odżywia i regeneruje
    • niweluje szorstkości i przesuszenia
    • bogaty skład bez agresywnych dodatków
    • duża wydajność
    • wygodna tubka z ładna szatą graficzną.
  • 5 września 2023 o 15:07
    Jedwabista formuła szybko się wchłania
    Krem posiada przyjemną, jedwabistą formułę. Dobrze rozprowadza się na skórze. Szybko się wchłania. Skóra jest po nim miękka, nawilżona. Jest to dobry produkt do codziennej pielęgnacji skóry dłoni. Sięgam po niego od kilku miesięcy regularnie. To już moje drugie opakowanie.
  • 1 kwietnia 2022 o 19:59
    Zwykły
    Przyznam, że miałam wysokie oczekiwania co do tego kremu. Myślałam, że to będzie taki opatrunek dla mocno przesuszonych dłoni. Krem jest dosyć gęsty, pachnie cytrynowo-kibelkowo! (jak dla mnie ale ja karmię piersią i z tego co wiem, nieco inaczej odczuwam zapachy). Krem nawilża, koi ale nie robi nic nadzwyczajnego. Jest po prostu dobrym nawilżaczem, ze spoko składem od polskiej marki. Raczej do niego nie wrócę ale spokojnie można go wypróbować, krzywdy nie zrobi.