Trafiłam na tę maskę przypadkiem. Przeglądałam aukcje internetowe i zauważyłam, że na jednej z nich jest w dobrej cenie. Nie wahałam się ani chwili, od razu kupiłam. Nie żałuję!
Opakowanie jest standardowo dość duże, bo to maska w płachcie. Niemniej jednak widziałam większe opakowania i mniej smukłe niż to. Wyróżnia się mocnym zielonym kolorem i wystającym u góry cypelkiem, na którym jest grafika pompki od pipety. W oczy rzuca się też granatowy napis informujący o obecności drzewa herbacianego w składzie. Wydajność jest dobra. Płachta jest nasiąknięta esencją na tyle, że ta praktycznie z niej kapie, a jeszcze trochę zostaje w opakowaniu. Wiadomo, to produkt jednorazowy, ale plus za to, że formuła wystarcza na twarz, szyję i dekolt. Ilość esencji na płachcie nie wpływa negatywnie na trzymanie się maski na skórze, czego się obawiałam. Ocena: 5/5
Zapach jest niesamowicie słabo wyczuwalny. Na tyle, że czułam go tylko podczas nakładania maski na twarz. Zdążyłam wywąchać nuty ziołowe, zwłaszcza drzewo herbaciane. Ja akurat lubię ten zapach, jest taki naturalny, świeży. Ocena: 4/5
Maskę miałam na twarzy 20 minut. Resztę esencji wycisnęłam z opakowania, po czym rozsmarował na szyi i dekolcie, wg instrukcji zamieszczonej z tyłu. Nie liczyłam na tak dobry efekt jaki uzyskałam. Mam cerę mieszaną, ale okresowo jest problematyczna - głównie po wyjazdach pojawiają się zaskórniki, podrażnienia, czasem pryszcze. Właśnie z tym wszystkim się ostatnio borykam i ta maska bardzo mi pomogła. Podrażnienia były o wiele mniejsze, zaczerwienienia stały się ledwo widoczne, a pory się zmniejszyły. Dodatkowo ma działanie wygładzające i nawilżające, skóra aż mi się świeciła. Bardzo przyjemna w użyciu, cały czas miałam wrażenie, że chłodzi mi twarz, co było niesamowicie odprężające. Opis producenta wg mnie sprawdził się w 200%. Ocena: 5/5
Skład maski jest dobry. Na plus - bardzo dużo dobrych składników, w tym ekstrakty roślinne. Mały minus za EDTA, carbomer i polysorbat 80. Ocena: 4/5
Maska przeszła moje najśmielsze oczekiwania. Ma bardzo delikatny, ziołowy zapach. Jest wydajna - mocno nasiąknięta esencją, a do tego jeszcze trochę zostaje w opakowaniu. Efekt jest szybko widoczny i wg mnie trwały. Opis producenta się zgadza z rzeczywistością. Nie tylko nawilża i wygładza, ale również redukuje zaczerwienienia, podrażnienia, zmniejsza pory. Skład też jest dobry. Jedyny minus produktu to cena, ale z drugiej strony, rewelacyjne działanie jest warte tych pieniędzy. Z czystym sercem mogę ją polecić. Jest moim hitem i na moich półkach zagości na stałe! Ogólna ocena: 5/5
Zalety:
- opakowanie
- wydajność - duża ilość esencji
- działanie i długotrwały efekt
- przyjemny, ziołowy zapach
- dobry skład