Maseczki w płachcie

Rewitalizująca Maska w Płachcie z Tencelu ACAIBERRY, MEDIHEAL

• 10 marca 2025 o 22:23
    Jagodowy koktajl, czyli...efekt "glass skin" jak w m0rdę strzelił! O.O
    Używa od:próbka
    Jeszcze do niedawna maski w płachcie były dla mnie symbolem relaksu, ale nic poza tym (trąciło też stratą czasu i pieniędzy). Taką pielęgnację można było określić jako "śledzik na raz", jednak trafiłam w swoim życiu na naprawdę fajne egzemplarze, dzięki którym zmieniłam swój stosunek do niej, w rezultacie coraz częściej i chętniej sięgam po maski w tej formie. Parę dni temu zakupiłam kilka saszetek z koreańskiej firmy Mediheal. Zachęciła mnie cena i prezentacja. Na pierwszy ogień poszła rewitalizująca maska z jagodami acai (do cery wymagającej odmłodzenia i odżywienia). I jak wrażenia? :) Saszetka bez wątpienia bardzo pomysłowa, oryginalna i przyciągająca wzrok. Bardzo mi się podoba! Kształtem i motywem nawiązuje do pysznego napoju na wynos ;) jest fioletowa słomeczka, jest plastikowy pojemniczek, wszystko w kolorze jagód - nie bez kozery, bo przecież głównym składnikiem są jagody. Jagody acai. Wygląda to świetnie! Esencja bardzo przyjemnie pachnie - świeżo, owocowo, wakacyjnie, ale nie do końca jagodowo. Saszetkę ma po obu stronach wcięcie (tak się składa, że akurat na wysokości denka pojemniczka ;)), dzięki któremu możemy wygodnie rozerwać ją bez użycia nożyczek. Zdejmujemy zatyczkę i wyjmujemy płachtę. Ta jest nasączona... po koreańsku! czyli porządnie, obficie - tak jak lubię! W pustej saszetce znajdują się resztki esencji, które można wykorzystać przy okazji następnej pielęgnacji (polecam). Płyn nie ścieka z materiału, a materiał, z którego została wykonana płachta to tencel - jest przezroczysty, cienki, miękki, nie podrażnia skóry, w 100% biodegradowalny włókna eukaliptusa. Niestety płachta jest wycięta jakoś tak dziwnie... Ciężko dopasować ją do twarzy - czoło mam za wysokie, nos za duży, a resztę twarzy za małą :D Otwory na oczy nie mają równej wielkości - jedną brew mam przykrytą, drugą nie. Niby płachta nie spada - mając ją na twarzy śmiało można zająć się domowymi obowiązkami, bez obaw o to, że zleci z twarzy, bo tego nie zrobi - ale miejscami od niej odstaje, zwija się taką falbanką na brodzie... Cóż, to bardzo częste w przypadku masek w płachcie, więc nie mam zamiaru na to narzekać. Szczególnie, że ta maska jest... jaka jest... ;) ale do tego zaraz dojdziemy. Przekornie próbuję was potrzymać w niepewności - choć może to i niemądre, bezsensowne, bo przecież widzicie, że produkt nagrodziłam maksymalną ilością gwiazdek. :D Odczucie, jakie towarzyszy nam podczas pielęgnacji jest naprawdę bardzo przyjemne! Od pierwszej chwili czuć potężną dawkę nawilżenia! Moja cera aktualnie boryka się z suchością (jest mieszana), a po porządnym oczyszczeniu stała się dodatkowo trochę ściągnięta (zrobiłam to celowo, by sprawdzić na co stać ten produkt). Och, suchoskórowcy będą zachwyceni! A i mieszańcy bardzo polubią się z tą maską (jestem ich przedstawicielem). Nawilżenie, jakiego nam dostarcza, idzie w parze orzeźwieniem i takim przyjemnym chłodem (a nie przechowywałam jej w lodówce!), przez co podejrzewam, iż będzie wprost idealna na wiosnę i lato! <3 Na pewno wrócę do tej maski w wyjątkowo upalne dni, by sprawdzić jak zadziała. Producent zaleca trzymać maskę 20 minut, ale ja relaksuję się z nią dłużej, ponieważ po tym czasie płachta wciąż jest wilgotna. Po wchłonięciu esencji, płachta okazuje się być watowata, ale nie rozwarstwia się. Efekt? - ✨Wow!✨ Twarz wygląda niezwykle promiennie i bardzo zdrowo. Nie tylko wygląda, ale faktycznie jest odżywiona i doskonale nawilżona! Skóra stała się miękka, idealnie gładka, świetlista, taka... 'silikonowa' 0.0 upiększona o słynny i pożądany efekt glass skin (czyli takiej szklistej i błyszczącej cery). Myślisz, że to niemożliwe? - ja też tak myślałam. ;) Maseczka przeszła moje najśmielsze oczekiwania i okazała się totalnym HITEM! ♥️ Jeśli jesteś zapracowanym człowiekiem, marzysz o trudnym do osiągnięcia efekcie "glass skin", który jest widoczny nawet w półmroku, potrzebujesz długotrwałego nawilżenia, porządnego wygładzenia cery, odżywienia, rewitalizacji, chcesz wyglądać wspaniale, zdrowo i promiennie, odmłodzić w pół godziny (bez drogich i inwazyjnych zabiegów), mieć miękką jak aksamit, przyjemną w dotyku, silikonowo gładką i ujędrnioną cerę, znajdź kilka chwil na pielęgnację z tym jagodowym soczkiem! ;) Mnie ten produkt totalnie zauroczył. Dawno nie miałam tak doskonałej maski w płachcie (jeśli w ogóle...) Ten koktajl z jagód acai, borówek, ekstraktu z sosny zwyczajnej, sumaka chińskiego, złocienia, korzenia tarczycy bajkalskiej, wzbogacony o witaminę E stał się moim niezbędnikiem i jedną z najwspanialszych pielęgnujących upiększaczy. Rewelacja! Serdecznie polecam testy! ♥️
  • 24 lutego 2025 o 20:48
    Świetna maska.
    Maska zamknięta jest w ładnej, ciekawej saszetce. Ma bardzo delikatny, przyjemny zapach. Półprzezroczysta płachta jest w miarę dobrze wycięta i świetnie przylega do twarzy. Jest też dobrze nasączona serum. Najbardziej zauważalny efekt jaki daje to nawilżenie. Oczywiście w żaden sposób nie podrażniła mojej cery.
  • 23 lutego 2025 o 12:23
    Rewelacyjne koreańskie maseczki do twarzy :)
    Marka Mediheal to klasyk wśród masek w płacie. Nie zliczę ile opakowań ich zużyłam w różnych wariantach. Dzisiaj skupimy się na wersji z jagodami acai i borówkami. Maska ta jest dedykowana skórze wymagającej rewitalizacji, odmłodzenia i odżywienia. Osobiście lubię po nią sięgać przed większym wyjściem kiedy moja skóra musi być doskonale przygotowana pod mocniejszy makijaż, w tej roli sprawdza się rewelacyjnie. W składnikach aktywnych znajdziemy tutaj m.in. witaminę E która wspomaga odmładzanie i przeciwdziała starzeniu się skóry, ekstrakty roślinne z jagód acai i borówek które mają za zadanie działać rewitalizująco i rozświetlająco. Dodatkowo ekstrakty z sosny zwyczajnej i korzenia tarczycy bajkalskiej działają silnie regenerująco na skórę. Maska ma ciekawą szatę graficzną, cała seria tych masek różni się kolorami a co za tym idzie składnikami aktywnymi, cała seria jest prezentowana w formie koktajli dla skóry. Szata graficzna naprawdę przykuwa uwagę w sklepie i nie sposób przejść koło tych masek obojętnie. Maski dostępne są w wielu drogeriach stacjonarnie, supermarketach jak również online i kosztują grosze, w granicach 5zł za sztukę. Ja swoje najczęściej kupuję w Biedronce, jak tylko pojawia się rzut tych maseczek to od razu biorę więcej opakowań na zapas :) Maska jako tworzywo wykonana jest w 100% biodegradowalnego włókna z eukaliptusa. Jest przyjemna, miękka w dotyku i noszeniu, rozmiar jest dobrze dopasowany do twarzy i nacięcia odpowiednio duże. Dobrze przylega do skóry, jest mocno nasączona esencją, ma bardzo delikatny, świeży zapach który nie powoduje żadnego podrażnienia oczu czy pieczenia na skórze twarzy. Polecam przed użyciem maski włożyć ją na jakiś czas do lodówki, tak mocno schłodzona maska działa jak kompres kojący dla skóry. Może nie jest to przyjemne w momencie nakładania tak zimnej maski na skórę ale zdecydowanie warto, skóra jest przyjemnie schłodzona, naczynka wyciszone, pory zwężone a obrzęk okolicy oka zmniejszony już z samego chłodu maski. Dodatkowo samo działanie maski - ukojenie, dobre nawilżenie i wygładzenie skóry. Mam wrażenie że skóra po zastosowaniu masek w płacie jest zdecydowanie bardziej wyciszona, mniej reaktywna na zaczerwienia czy rumień, po prostu ukojona. Skóra jest wygładzona, promienna, miękka w dotyku. Maska jest dobrze nasączona esencją, to co zostaje nam w opakowaniu po wyciągnięciu maski polecam wmasować w szyję i dekolt a nawet w grzbietową część dłoni bo warto takie bogactwo składników wykorzystać do końca :) Podsumowując, tanie i naprawdę dobre maski w płacie. Marka Mediheal to już klasyk jeśli chodzi o koreańskie maseczki do twarzy. Doskonale przygotowuje skórę na wyjątkowe okazje pod makijaż, rozświetla, rewitalizuje i wygładza skórę. Doskonale nawilża skórę, daje nam uczucie relaksu, wręcz zaopiekowania skóry, po prostu spa w zaciszu domowym. Zdecydowanie polecam :)
    Zalety:
    • doskonale nawilża skórę
    • wygładza
    • rozświetla
    • łagodzi podrażnienia, koi skórę
    • przyjemna tkanina maski, dobrze dopasowana do skóry
    • maska jest dobrze nasączona esencją
    • niska cena
  • 3 lutego 2025 o 23:46
    Porządna dawka nawilżenia
    Używa od:próbka
    Mam cerę suchą i wrażliwą, więc od maseczki oczekiwałam przede wszystkim nawilżenia i ukojenia - i dokładnie to dostałam. Płachta jest dobrze nasączona esencją i świetnie przylega do twarzy. Niestety, zapach nie przypadl mi do gustu - jest dość dziwny, specyficzny, na pewno nie owocowy. Nie wiem, jak pachną jagody acai, ale wątpię, że tak jak ta maska. Na szczęście to jedyny minus, bo działanie ma naprawdę fajne. Trzymałam ją na twarzy ponad pół godziny i przez cały ten czas dawała przyjemne uczucie chłodu i nawilżenia. Po zdjęciu skóra była wyraźnie bardziej ujednolicona, wszelkie zaczerwienienia zniknęły, a twarz stała się miękka i nawilżona. Nie podrażniła mi skóry ani oczu, co jest dużym plusem. Dodatkowo w saszetce zostało jeszcze trochę esencji, więc mogłam dołożyć ją po zdjęciu płachty. Wchłonęła się dobrze, choć zostawiła delikatną warstwę na skórze.
    Zalety:
    • świetnie nawilża i koi skórę
    • płachta dobrze przylega, nie zsuwa się
    • daje przyjemne uczucie chłodu
    • nie podrażnia
    Wady:
  • 1 grudnia 2024 o 12:16
    Bardzo przyjemna.
    Nie podrażnia, nie wysusza. Ladnie pachnie ale dla mnie jest to subtelny zapach. Sama włóknina nasączona jest porządnie emulsja więc wszystko fajnie trzyma się twarzy. Ja jestem na TAK i myślę, że jak jeszcze gdzieś dorwe ten produkt to się skusze, ewentualnie wybiorę inny wariant z tej marki.

Zobacz także inne Maseczki w płachcie