Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look

Kimoco Beauty, Collagen Mask (Wygładzająco- regenerująca maska do twarzy w płachcie z kolagenem i aloesem)

Średnia ocena użytkowników: 5 /5

Kategoria
Pojemność 1 szt
Cena 4,99 zł

Wygładzająco – regenerująca maska do twarzy w płachcie z kolagenem i aloesem.

Zadbaj o regenerację i gładkość cery dzięki koreańskiej masce w płachcie bogate nasączonej aloesem, kolagenem, alantoiną i betainą. Maskę stosuj zawsze. kiedy potrzebujesz przywrócić skórze promienny wygląd lub jeśli chcesz regularnie dbać o dobrą kondycję cery Pamiętaj! Idealnie przylegająca płachta sprawia, że nie musisz leżeć podczas zabiegu. Używaj maski od 2 do 7 razy w tygodniu. Jest doskonalą alternatywą dla kosztownych, wieloetapowych zabiegów pielęgnacyjnych.

Recenzje 11

Średnia ocena użytkowników: 5 /5
Więcej ocen Schowaj

• Opakowanie: 5

Aloes jest to jeden z tych składników, który lubię stosować tak naprawdę w każdej formie, niezależnie od tego, czy jest od składnikiem wspomagającym w produktach do pielęgnacji twarzy, włosów czy skóry na ciele. Sprawdza się od dosłownie do wszystkiego, dlatego też tak bardzo lubię do niego wracać i cieszę się, kiedy jest on dodany do któregoś z aktualnie stosowanych przeze mnie kosmetyku. Tym razem trafił do mnie w formie maseczki do pielęgnacji skóry od marki Kimoco Beauty, których szczerze mówiąc jeszcze nigdy wcześniej nie miałam okazji stosować. Zauważyłam ją podczas zakupów w drogerii Rossmann i zakupiłam tak naprawdę z czystej ciekawości, nie mając co do niej większych oczekiwań.

Przede wszystkim warto wspomnieć, że produkt może nam się śmiało kojarzyć z produktami z pielęgnacji azjatyckiej. Myląca może być tutaj jedynie cena, ponieważ jest ona naprawdę nieduża, wynosi niecałe pięć złotych w swojej regularnej formie. Kosmetyk zamknięty został w opakowaniu w formie saszetki. Design produktu jest w kolorach bieli i zgaszonej, trawiastej zieleni. Na opakowaniu znajdziemy między innymi logo producenta, nazwę produktu, jego skład, zalecany sposób użytku czy bardziej szczegółowy opis.

Maseczka ma formę cieniutkiej płachty, która w opakowaniu pływa w sporej ilości esencji o delikatnym zapachu aloesu. Materiał ma mleczną barwę i jak dla mnie jest bardzo dobrze wycięty, świetnie układa się na twarzy, nie odkleja się. W składzie produktu znajdziemy między innymi wyciąg z aloesu, ale i kolagen, alantoinę i betainę.

Produkt został przeze mnie zaaplikowany na oczyszczoną buźkę po zastosowaniu peelingu i łagodzącego toniku. Wedle zaleceń producenta, należy trzymać ją na skórze tak od dziesięciu do dwudziestu minut, ja miałam ją na sobie około piętnastu. Po tym czasie pozostałą esencję delikatnie wklepałam w skórę i domknęłam pielęgnację cienką warstwą kremu. Muszę przyznać, że jestem niesamowicie zadowolona z działania pielęgnacyjnego tego produktu. Przede wszystkim wspaniale nawilża i odżywia skórę. Stanowi doskonałe ukojenie np. po całodziennym noszeniu makijażu. Świetnie wygładza i regeneruje, dodatkowo wyczuwalnie odżywia.

Maseczka od marki Kimoco zrobiła na mnie bardzo dobrze wrażenie. Jestem bardzo zadowolona, że udało mi się odkryć produkty od tego producenta, chętnie do niej powrócę. Zdecydowanie polecam, bardzo udana maseczka.

20 min przyjemności

Maseczkę kupiłam w Rossmannie. Kiedy ja oczyszczalam skórę twarzy tym czasie moja maseczka trafiła do lodówki ponieważ lubię uzyskać efekt chłodzący.
Tkanina jest średniej grubości i ma lekki, przyjemny zapach. Jest idealnie nasączona. Poza tym świetnie dopasowana i dobrze się trzyma. Maseczkę trzymałam 15-20 min ile każe producent, po ściągnięciu nadmiar serum wklepałam. Efekty? Dla mnie zadowalające. Skóra była odświeżona i ukojona. Maska bardzo dobrze nawilża, co sprawia że skóra staje się wygładzona miękka i promienna. Polecam, to maska która w szybkim czasie przywraca skórę do kondycji.

Dobra maseczka

Maseczka charakteryzuje się bardzo ładnym opakowaniem takim delikatnym. Po otwarciu czuć zapach, który również jest delikatny. Tkanina jest średniej grubości oraz dobrze nasączona esencją. Po nałożeniu maseczki czuć przyjemne uczucie chłodzenia. Po zastosowaniu cera zdecydowanie pobudzona, nawilżona i gładka. Pozostałość zmywam Bonnie lubię jak coś zostaje. Maseczka nie uczula.

Wykorzystała: jedna próbka

Świetna maseczka

Jako fanka wszelkiego rodzaju maseczek, nie mogłam przejść obojętnie obok tej z firmy Kimoco Beuaty. :D

Produkt jest ogólnodostępny w każdym Rossmannie, a do tego bardzo tani, również w cenie regularnej. Płachta ładnie przylega do twarzy, nie spada z niej, więc możemy na spokojnie w niej chodzić, tak jak napisał producent. Jest mokra, ale niecieknąca, ma w sobie dużo esencji, która zgodnie z obietnicami producenta, dobrze nawilża, odświeża skórę, zarówno twarzy, szyi i dekoltu, gdyż pozostałości w opakowaniu wystarczą nie tylko na pielęgnację buzi. Dodatkowo, delikatnie, choć przyjemnie pachnie. Skóra po użyciu staje się gładka, miękka, wygładzona i promienna. Esencja dobrze i szybko się wchłania, można ją bezproblemowo wmasować dłońmi lub za pomocą rollera. Nie pozostawia uczucia lepkości ani tłustego filmu na skórze. Nie zapycha, nie podrażnia, nie uczula.

Osobiście, jestem zadowolona i gorąco polecam, bez względu na typ cery. :) Jest to moja pierwsza maska od nich, ale z pewnością wypróbuję pozostałe.

Używa produktu od: kilka miesięcy

Kupiony w: Nie podano

Świetna za grosze

Ogromną zaletą tej maski jest cena. Można używać jej często bez obawy o zrujnowanie portfela.
Mimo niskiej ceny płachta jest dobrze nasączona, a efekty po użyciu widoczne. Bardzo ładnie nawilża, nie podrażnia.
Chetnie sięgam po nią gdy jestem na zakupach, nie szkoda mi jej używać wieczorem jak mam tylko kilka chwil, bo wiem, że to wystarczy żeby widać było efekty, a przy tym nie kosztuje niewiadomo ile.

Używa produktu od: kilka miesięcy

Wykorzystała: kilka próbek

• Opakowanie: 5

super maska w płachcie za niską cenę!

Dobrze wycięta płachta i odpowiednia ilość esencji. Maska trzyma się twarzy podczas zwykłych domowych czynności co jest super opcją bo nie trzeba leżeć przy jej użytkowaniu! Polecam aktywnym i nie tylko.
Duża ilość esencji starcza na wysmarowanie szyi i dekoltu.

Bardzo przyjemny produkt

Maseczka znajduje się w ładnym pod względem szaty graficznej opakowaniu.

Po otwarciu czuć przyjemny zapach który nie jest dokuczliwy. Tkanina jest z grubszego materiału wykonana, materiał jest miękki, dobrze wycięty oraz dobrze nasiąknięte.

Maseczka po nałożeniu na twarz koi i przynosi ulgę od razu, nie podrażnia ani przez moment. Maseczka bardzo dobrze się trzyma cery, nie przesuwa.

Po zastosowaniu widać efekt nawilżonej, gładkiej cery. Cera po zastosowaniu zostaje wypoczęta i rozświetla.

Łatwo się aplikuje (nie które maseczki tego typu są tak złożone że ciężko rozłożyć i nałożyć)

Kupiony w: Nie podano

• Zapach: 4

Maska z kolagenem

To kolejna maska marki Kimoco, którą pozwoliłam sobie testować i jestem z niej zadowolona, cena adekwatna do jakości, buzia po użyciu jest gładka i nawilżona, jestem ciekawa efektów po dłuższym - regularnym stosowaniu.

Intensywnie nawilża i koi

Na maseczki do twarzy w płachcie Kimoco Beauty natknęłam się podczas ostatnich zakupów w drogerii. Wersja z kolagenem i aloesem jest moją ulubioną :)

Maseczka ma przyjazny skład i rewelacyjnie działa. Bawełniana płachta jest bardzo dobrze nasączona - płynnej esencji jest dużo, spokojnie wystarczy na szyję i dekolt. Zapach jest bardzo przyjemny, delikatnie świeży. Płachta idealnie przylega do skóry, dzięki czemu w międzyczasie można wykonywać inne czynności (np. czytać ulubioną lekturę, sprzątać). Po zdjęciu maseczki cera jest dogłębnie nawilżona i odżywiona oraz ukojona.

Produkt jest odpowiedni do każdego typu skóry - normalnej, suchej, mieszanej i tłustej. Maska nie uczula, nie zapycha, a dodatkowo kosztuje niecałe 5 zł :)

Polecam!

Używa produktu od: miesiąc

• Opakowanie: 5

Stosunek jakości do ceny powala

Potrzebując na szybko maski w płachcie wpadłam do Rossmanna i skusiłam się właśnie na Kimoco z kolagenem i aloesem. Po prostu wpadła mi w oko - jestem wielbicielką koreańskiej pielęgnacji. Moje zaskoczenie było ogromne, gdy odkryłam jak fajny jest to produkt :) Przetestowałam już dziesiątki masek w płachcie, a ta także mnie nie zawiodła. Doskonale nawilża cerę oraz regeneruje. Po aplikacji skóra była przyjemnie napięta, a makijaż trzymał się znakomicie. Czekam z niecierpliwością na przetestowanie pozostałych masek Kimoco. Za taką cenę można sobie pozwolić na zakup wszystkich rodzajów :)

Używa produktu od: próbka

• Zgodność z opisem producenta: 4

Nawilżająca tanioszka

Kolejna maska, którą od nich testuje i ma opis, że niby regenerująco-wygłądzająca, ale ja bym po prostu nazwała kolejną maskę po prostu nawilżająca. Skład dość krótki, a kolagen i aloes w składzie dość wysoko. Zapach delikatny i nie drażniący. Materiał dość gruby, ale nie spływa z twarzy i trzyma się na miejscu, czyli na twarzy. W środku dość sporo esencji na doklepkę.

Najaktywniejsze recenzentki
  1. 1