Maseczki w płachcie

Kimoco Beauty Snail Mask Regenerująco-ujędrniająca maska w płachcie z filtratem ze śluzu ślimaka

itachii
    22 kwietnia 2025 o 14:45
    Nie dla mnie
    Używa od:próbka
    Zakupiłam maseczkę, przyznaję szczerze, skuszona kilkoma dobrymi opiniami na temat tej serii i niską ceną. Nie spodziewałam się niewiadomo czego, ot, chciałam nawilżenia i przyjemnego wieczoru w domu z maseczka na buzi. Niestety już po pięciu minutach czułam, że coś jest nie tak - skóra buzi była rozgrzana i powoli zaczynała piec. Gdy zdjęłam maseczkę, skóra pod nią była cała czerwona i podrażniona. Natychmiast zmyłam pozostałości esencji i próbowałam złagodzić buzię kremami nawilżającymi. Rumień utrzymywał się przez dobrych kilka godzin, całe szczęście, że następnego dnia nie było większych konsekwencji tego wypadku. Nie musicie się sugerować moim fatalnym doświadczeniem. Podejrzewam, że moja skóra zareagowała po prostu na jeden ze składników esencji. Warto jednak mieć na uwadze, że coś takiego może wystąpić i sama mam pewien opór czy próbować innych maseczek z serii.
  • 18 kwietnia 2025 o 20:25
    Bardziej 4,5/5 :)
    To druga maska w płachcie od Kimoco, którą testuję i odczucia są dość podobne. Maseczka ma przyjemny materiał, który dobrze dopasowuje się do twarzy, nie odkleja się od niej i nie zsuwa, dzięki czemu nakładanie jest proste i przyjemne. W opakowaniu znajduje się sporo esencji i poza tym, że maska jest dobrze nasączona to resztka produktu z opakowania wystarcza na pokrycie całej szyi. Efekt po jest dobry, ale mam wrażenie, że utrzymuje się troszkę krócej niż w przypadku nawilżającej wersji. (Dlatego dałabym jej ocenę 4,5/5 gwiazdek) Mimo to jestem z niej zadowolona. Skóra jest fajnie odżywiona i dobrze zareagowała na kosmetyk. Uważam, że za tą cenę to fajny dodatek do pielęgnacji i raz na jakiś czas warto taką maseczkę nałożyć.
    Zalety:
    • Przyjemna w odczuciu
    • Daje dobry efekt
    • Tania
  • 7 kwietnia 2025 o 10:20
    Średniak
    Maseczka zamknięta jest w uroczym, przyciągającym wzrok opakowaniu. W środku znajduje się sporo esencji, a sama płachta jest dobrze nasączona i bardzo ładnie dopasowuje się do twarzy. Po użyciu skóra jest wyraźnie odświeżona, przyjemnie ukojona i nawilżona. Efekt ten jednak nie utrzymuje się zbyt długo — już po kilku minutach od zdjęcia maseczki odczułam potrzebę nałożenia dodatkowego kremu nawilżającego. Spodziewałam się nieco mocniejszego działania nawilżającego, zwłaszcza biorąc pod uwagę obecność śluzu ślimaka w składzie. Mimo wszystko to przyjemny produkt na szybkie odświeżenie i chwilę relaksu.
    Zalety:
    • Sporo esencji
    • Płachta dobrze przylega do tearzy
    Wady:
    • Słabo nawilża
  • 1 kwietnia 2025 o 20:33
    Kimoco Beauty Snail Mask
    Maska w płachcie jest bardzo wygodna. Jest dobrze wycięta, nie zsuwa się. Jest bardzo dobrze nasączona. Esencji wystarczy na pokrycie twarzy i szyi. Po użyciu skóra jest gładka, nawilżona i sprężysta.
  • 18 marca 2025 o 22:30
    opinia
    Kimoco Beauty Snail Mask to po prostu rewelacyjna maska. Jak uda mi się ją dorwać na promocji, to za 89 groszy w Rossmannie to totalna okazja! Po jej użyciu twarz jest niesamowicie gładka, nawilżona i po prostu wygląda zdrowo. Co mnie zaskoczyło, to fakt, że wyrównuje mi się koloryt skóry – mam wrażenie, że twarz jest jak nowonarodzona, taka świeża i promienna. Jedyne, co mogę zarzucić tej masce, to to, że płachta jest trochę za duża, ale nic prostszego – wystarczy ją przyciąć nożyczkami, żeby idealnie pasowała do twarzy. Po aplikacji nie zostaje żadna tłusta warstwa, skóra jest miękka i miła w dotyku, a efekt nawilżenia utrzymuje się naprawdę długo. Ogólnie maska jest świetna, a za tę cenę naprawdę warto spróbować. Idealna na szybki relaks i super efekt w jednym!
    Zalety:
    • bardzo przystepna cena
    • dlugi efekt nawilżenia
    • latwa w aplikacji
    • skora po uzyciu jest gladka
    Wady:
    • plachta jest troszke za duza

Zobacz także inne Maseczki w płachcie