Odżywki do włosów

Radical Mgiełka wzmacniająca do włosów osłabionych i wypadających (nowa wersja)

Farmona Radical Mgiełka Wzmacniająca do Włosów 200ml
Radical Wzmacniający
Farmona Farmona Radical Strengthening Mist mgiełka wzmacniająca do włosów osłabionych i wypadających 200ml

Nasi użytkownicy zostawili 58 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 12 kwietnia 2025 o 12:59
    Kupię ponownie
    Radical Mgiełka Wzmacniająca jest produktem mającym na celu wzmocnienie włosów. Należy spryskać włosy po umyciu i liczyć na pozytywne działanie takie jak: wzmocnienie, regeneracja, poprawa wyglądu oraz zmniejszenie wypadania. I rzeczywiście u mnie tak to wygląda. W krótkim czasie zauważyłam mniej włosów na szczotce. Włosy stały się lekko błyszczące i bardziej elastyczne. Niestety nie jest to stały efekt, aby się utrzymywał muszę używać mgiełki regularnie. Po odstawieniu preparatu włosy znów zaczęły bardziej wypadać. (Przy czym muszę uczciwie napisać, że używałam mgiełki przy umiarkowanym wypadaniu włosów. Nie próbowałam jej przy dużej utracie). Zapach jest mocny, ziołowy i może kogoś drażnić. Nie jest to dla mnie przeszkoda lubię ziołowe zapachy, zresztą nie utrzymuje się on na włosach. Czuję go jedynie przy aplikacji. Radical Mgiełka Wzmacniająca mieści się w 200 ml opakowaniu z atomizerem, który jest jego największą wadą. Jest awaryjny, płyn przez niego wycieka. Ogólnie jestem zadowolona. Na pewno kupię kolejne opakowanie!
    Iwona_C
    28 lutego 2025 o 12:27
    Nie zauwazyłam żadnego pozytywnego wpływu tej mgiełki na moje włosy.
    Mgiełkę zakupiłam w zestawie wraz z szamponem i serum do włosów. Z tych trzech produktów mgiełkę oceniam najgorzej bo w zasadzie nie zauważyłam żadnego jej pozytywnego wpływu na stan mojej czupryny. Mgiełka ma ładne opakowanie w postaci prostokątnej czerwonej transparentnej butelki z zainstalowanym rozpylaczem w zakrętce, który zabezpieczony jest zatyczką. Jest tu ładna szata graficzna w zielono-czerwonym kolorze z nadrukiem ziela skrzypu, znajdziemy tu również duże logo producenta i szczegółowy opis produktu. U mnie rozpylacz od początku nie działał tak jak powinien, bardzo mi się zapowietrzał ściągał butelkę do wewnątrz, miałam mocno utrudnione wydobycie produktu. Konsystencja jest zupełnie wodnista i nie posiada żadnego zabarwienia. Zapach jest całkiem całkiem, nie wyczuwam tu nuty alkoholowej, a jedynie słodko - ziołową nutę która na włosa poza pozostaje długi czas. Może trochę męczyć. Skład jest krótki z niewielką ilością substancji aktywnych w tym wyciąg z skrzypu polnego, hydrolizat keratyny, arginina, panthenol, uwodorniony olej rycynowy, substancje zapachowe, mało tu konserwantów, pod koniec listy pojawia się fenoksyetanol i edta. Produkt można stosować na suche i na wilgotne włosy, jednak trzeba uważać z ilością bo może je obciążać i przyśpieszać ich przetłuszczanie. Mgiełka zastosowana na wilgotne włosy w moim przypadku nie miała żadnego wpływu na ułatwienie ich rozczesywania. Zdarzało mi się że jak przesadziłam z ilością to nie tylko obciążyła mi włosy, ale również podrażniła skalp, co w moim przypadku zdarza się bardzo rzadko. Przy nałożeniu niewielkiej ilości nadaje włosom lekkości i może trochę blasku. Co do działania wzmacniającego i hamującego wypadanie to po wybraniu całego opakowania nie zauważyłam żadnego efektu. Na domiar tego wszystkiego to mgiełkę stosowałam w zestawie wraz z szamponem i serum do włosów więc myślałam że tutaj naprawdę to działanie będzie intensywne. Wydajność jest dobra, ale co z tego jak ten produkt nie robi nic pozytywnego z włosami. Podsumowując mgiełka zupełnie nie sprawdziła się na moich włosach, nie zauważyłam wzmocnienia, nie zauważyłam zmniejszenia ich wypadania, w dodatku opakowanie uprzykrzało mi aplikację od pierwszego użycia. Stosowałam starszą wersję tego produktu i zdecydowanie lepiej sprawdzała się na moich włosach.
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • ziołowo - słodki zapach
    • nadaje włosom lekkości i ładnej objętości
    • delikatnie je nabłyszcza
    • opakowanie przyjemne dla oka
    Wady:
    • atomizer który ma problem z rozpylaniem produktu
    • może obciążać włosy
    • nie ułatwia ich rozczesywania
    • nie wzmacnia włosów i nie hamuje ich wypadania
  • 8 października 2024 o 7:36
    Wzmacniającą mgiełka
    Kupiona w Lidlu na promocji Wzmacnia od 1 użycia Na początku włosy mogą bardziej wypadać jednak po kilku użyciach to ustaje i staja sie mocniejsze. Na minus podrażniona i swędząca skóry głowy, dlatego zawsze jak używam to w ciągu 24 h trzeba obowiązkowo umyć głowę. Ogólnie polecam dorwać ją na promocji. Zapach bardzo ziołowy Ogólnie polecam
    Inne
  • 1 września 2024 o 11:04
    Słabo zauważalne działanie
    Opakowanie to plastikowa buteleczka z pompką, która rozpyla mgiełkę w zbyt dużym strumieniu przez co są straty w produkcie. Zapach ziołowy duszący w mojej ocenie nie ładny. Mgiełka to przezroczysty bez żadnego koloru płyn. Działanie praktycznie niezauważalne. Po około 3 miesiącach codziennego użytkowania nie zauważyłam wielkich zmian w mojej sytuacji włosowej. Przy przesadzeniu z ilością może trochę obciążyć włosy.
  • 21 sierpnia 2024 o 16:57
    Bardzo słaba
    Nie zauważyłam jakiegoś spekltalularnego działania na stan moich włosów. Faktem jest że przedłuża świeżość włosów. Możliwe że lepiej zadziałałby z innymi produktami z tej linii. Atomizer zepsuł mi się po jakiś dwóch tygodniach. Raczej nie kupuję jej ponownie.