Płatki pod oczy

L'biotica Hydrożelowe płatki pod oczy ze śluzem ślimaka odmładzające

L'biotica Kolageowe Płatki pod Oczy Odmładzające ze Śluzem Ślimaka 3x2 Sztuki
e-ZikoApteka.pl
L'biotica Płatki pod oczy odmładzające ze śluzem ślimaka, 3 x 2 sztuki
Oceanic L'biotica Płatki odmładzające pod oczy ze śluzem ślimaka 3x2szt

KardiaM
    18 maja 2024 o 11:01
    Odświeżają, ale nie ma co oczekiwać spektakularnego odmłodzenia
    Bardzo lubię maseczki i płatki na okolice oczu, by rozjaśnić spojrzenie i wspomóc codzienną pielęgnację. Sięgając po te płatki nie miałam wygórowanych oczekiwań co do odmłodzenia skóry. Liczyłam na nawilżenie, napięcie i rozjaśnienie okolic oczu, co wizualnie może faktycznie dać efekt odjęcia lat :) Płatki są białe, nie wyczuwam zapachu i bardzo dobrze przylegają do skóry, przez co aplikacja jest komfortowa. Po użyciu skóra jest nawilżona i odświeżona, ale oczywiście do spektakularnego efektu potrzebne są też inne zabiegi pielęgnacyjne i systematyczność. Kosmetyk nie spowodował u mnie podrażnień oczu i skóry oraz uczulenia. Nie wiem, czy kupię ponownie, bo jestem ciekawa nowości, ale uważam, że ten produkt jest w porządku.
    mm2991
    1 marca 2023 o 5:19
    Dobre i skuteczne ale bez efektu wow
    Płatki pod oczy są zapakowane w kartonik - w środku znajdują się 3 pary płatków każda para w oddzielną saszetkę. Płatki po przyklejeniu nie przesuwają się , bardzo dobrze przylegają. Płatki podczas użytkowania napinają skórę.. Po zastosowaniu płatków widać efekt zmniejszenia obrzęku, rozjaśnienia cieni bez efektu wow, skóra pod oczami jest nawilżona i gładka ale efekt jest krótkotrwały.
  • 10 września 2022 o 21:23
    Fenomenalny efekt liftingu - ale tylko do pierwszej aplikacji kremu...
    Na płatki natrafiłam w jednej z aptek. Jako że bardzo lubię wszelkie kosmetyki ze śluzem ślimaka, a te płatki dodatkowo miały bardzo atrakcyjną cenę, to szybciutko wylądowały w moim koszyczku. W kartoniku znajdują się 3 pary płatków, każda para zamknięta w osobnej saszetce. W każdej saszetce płatki są pojedynczo przyklejone do osobnych kawałków folii. Saszetki nie są wypełnione żadną esencją, są suche. Było to dla mnie sporym zaskoczeniem, bo płatki sprawiały wrażenie piankowego plastra, a nie hydrożelowych płatków nasączonych esencją do jakich dotąd byłam przyzwyczajona. I zresztą tak też czułam się podczas aplikacji - jakbym przykleiła sobie plaster pod oczami. Płatki są dość sztywne, co nieco utrudnia normalne funkcjonowanie podczas ich aplikacji, bo czynności wymagające patrzenia w dół sprawiały, że czułam dyskomfort. Ale za to trzeba im przyznać, że przyklejają się do skóry solidnie. Nie ma mowy o jakimkolwiek zsuwaniu się, czy choćby lekkim przesunięciu. Zgodnie z zaleceniem producenta płatki powinno trzymać się 20 - 30 minut. Ja każdorazowo trzymałam 30 minut. Po zdjęciu płatków z zachwytem zauważyłam świetny efekt liftingu, drobne zmarszczki zostały wygładzone, a te większe spłycone (jestem po czterdziestce, więc już jest co spłycać ;)). Po prostu WOW! Niestety płatki nie mają działania nawilżającego, więc bardzo szybko zaczęło mi doskwierać uczucie przesuszonej skóry pod oczami. Wklepałam więc w te piękne wygładzone okolice oczu krem pod oczy i w tym momencie cały efekt liftingu szlag trafił... Skóra natychmiast wróciła do swojej standardowej postaci. Podsumowując, płatki spełniają obietnice producenta i świetnie liftingują skórę pod oczami. Niestety, aby nie psuć tego efektu, nie można nałożyć żadnego kosmetyku na okolice oczu. Co w przypadku skóry dojrzałej jest raczej niewykonalne. Zupełnie nie spełniły moich oczekiwań. Więcej ich nie kupię, tym bardziej, że sama postać płatka w formie suchego plastra zupełnie mi nie odpowiada.
    Zalety:
    • dają świetny efekt liftingu pod warunkiem, że po użyciu nie zaaplikujemy na okolice oczu żadnego kosmetyku
    • bardzo mocno trzymają się na swoim miejscu przez cały czas aplikacji
    Wady:
    • cały efekt liftingu utrzymuje się tylko do momentu aplikacji kremu pod oczy
    • nieprzyjemna forma płatka: odczucie suchego, dość sztywnego, piankowego plastra
  • 10 sierpnia 2022 o 14:50
    Takie sobie, ale na pewno jeszcze nie raz trafią na moją półkę
    Płatki pod oczy w mojej pielęgnacji traktuje bardziej jako element rytualnego self careu niż produkt, który faktycznie ma polepszyć kondycję mojej skóry. Bez względu na firmę - efekty utrzymania są krótkotrwałe i zauważalne tylko kilka godzin po aplikacji. Nie mniej jednak lubię wracać do tego typu produktów nie mając zbyt wielkich oczekiwań. Jeśli chodzi o płatki ze śluzem ślimaka od L'biotica (testowałam też inne warianty i wszystkie są baaardzo porównywalne) głównym czynnikiem determinującym mój zakup jest niewysoka cena i dostępność w każdym Super Pharmie. W środku znajdziemy kilka par płatków, niepogniecionych (!), elegancko zapakowanych w saszetki. Delikatnie lepszy efekt otrzymamy po umieszeniu ich w lodówce przed stosowaniem. Podsumowując - są średnie, ale i tak gorąco wszystkim polecam.
    Zalety:
    • element niezbędny przy moim rytuale odpoczynku
    Wady:
    • krótkotrwałe działanie
    Drogeria Super-Pharm
  • 25 września 2020 o 19:22
    Odmładzające płatki pod oczy
    Płatki znajdują się w ładnym opakowaniu, w środku są 3 pary. Aplikacja ich jest bardzo wygodna, dobrze się trzymają i nie zsuwają się. To co dają natychmiast to zdecydowanie lifting, skóra pod oczami jest wygładzona i nawilżona. Czy rozświetlają okolice oka? Nie zauważyłam jakoś specjalnie. Jednak jestem z nich zadowolona i na pewno do nich wrócę.
    Zalety:
    • wygodna aplikacja
    • lifting okolicy oczu
    • wygładzenie i nawilżenie