Płatki pod oczy

L'biotica Hydrożelowe płatki pod oczy ze śluzem ślimaka odmładzające

notino.pl
Oceanic L'biotica Płatki odmładzające pod oczy ze śluzem ślimaka 3x2szt
L'biotica
L'biotica Kolageowe Płatki pod Oczy Odmładzające ze Śluzem Ślimaka 3x2 Sztuki
e-ZikoApteka.pl
L'biotica Płatki pod oczy odmładzające ze śluzem ślimaka, 3 x 2 sztuki

KardiaM
    18 maja 2024 o 11:01
    Odświeżają, ale nie ma co oczekiwać spektakularnego odmłodzenia
    Bardzo lubię maseczki i płatki na okolice oczu, by rozjaśnić spojrzenie i wspomóc codzienną pielęgnację. Sięgając po te płatki nie miałam wygórowanych oczekiwań co do odmłodzenia skóry. Liczyłam na nawilżenie, napięcie i rozjaśnienie okolic oczu, co wizualnie może faktycznie dać efekt odjęcia lat :) Płatki są białe, nie wyczuwam zapachu i bardzo dobrze przylegają do skóry, przez co aplikacja jest komfortowa. Po użyciu skóra jest nawilżona i odświeżona, ale oczywiście do spektakularnego efektu potrzebne są też inne zabiegi pielęgnacyjne i systematyczność. Kosmetyk nie spowodował u mnie podrażnień oczu i skóry oraz uczulenia. Nie wiem, czy kupię ponownie, bo jestem ciekawa nowości, ale uważam, że ten produkt jest w porządku.
    mm2991
    1 marca 2023 o 5:19
    Dobre i skuteczne ale bez efektu wow
    Płatki pod oczy są zapakowane w kartonik - w środku znajdują się 3 pary płatków każda para w oddzielną saszetkę. Płatki po przyklejeniu nie przesuwają się , bardzo dobrze przylegają. Płatki podczas użytkowania napinają skórę.. Po zastosowaniu płatków widać efekt zmniejszenia obrzęku, rozjaśnienia cieni bez efektu wow, skóra pod oczami jest nawilżona i gładka ale efekt jest krótkotrwały.
  • 10 września 2022 o 21:23
    Fenomenalny efekt liftingu - ale tylko do pierwszej aplikacji kremu...
    Na płatki natrafiłam w jednej z aptek. Jako że bardzo lubię wszelkie kosmetyki ze śluzem ślimaka, a te płatki dodatkowo miały bardzo atrakcyjną cenę, to szybciutko wylądowały w moim koszyczku. W kartoniku znajdują się 3 pary płatków, każda para zamknięta w osobnej saszetce. W każdej saszetce płatki są pojedynczo przyklejone do osobnych kawałków folii. Saszetki nie są wypełnione żadną esencją, są suche. Było to dla mnie sporym zaskoczeniem, bo płatki sprawiały wrażenie piankowego plastra, a nie hydrożelowych płatków nasączonych esencją do jakich dotąd byłam przyzwyczajona. I zresztą tak też czułam się podczas aplikacji - jakbym przykleiła sobie plaster pod oczami. Płatki są dość sztywne, co nieco utrudnia normalne funkcjonowanie podczas ich aplikacji, bo czynności wymagające patrzenia w dół sprawiały, że czułam dyskomfort. Ale za to trzeba im przyznać, że przyklejają się do skóry solidnie. Nie ma mowy o jakimkolwiek zsuwaniu się, czy choćby lekkim przesunięciu. Zgodnie z zaleceniem producenta płatki powinno trzymać się 20 - 30 minut. Ja każdorazowo trzymałam 30 minut. Po zdjęciu płatków z zachwytem zauważyłam świetny efekt liftingu, drobne zmarszczki zostały wygładzone, a te większe spłycone (jestem po czterdziestce, więc już jest co spłycać ;)). Po prostu WOW! Niestety płatki nie mają działania nawilżającego, więc bardzo szybko zaczęło mi doskwierać uczucie przesuszonej skóry pod oczami. Wklepałam więc w te piękne wygładzone okolice oczu krem pod oczy i w tym momencie cały efekt liftingu szlag trafił... Skóra natychmiast wróciła do swojej standardowej postaci. Podsumowując, płatki spełniają obietnice producenta i świetnie liftingują skórę pod oczami. Niestety, aby nie psuć tego efektu, nie można nałożyć żadnego kosmetyku na okolice oczu. Co w przypadku skóry dojrzałej jest raczej niewykonalne. Zupełnie nie spełniły moich oczekiwań. Więcej ich nie kupię, tym bardziej, że sama postać płatka w formie suchego plastra zupełnie mi nie odpowiada.
    Zalety:
    • dają świetny efekt liftingu pod warunkiem, że po użyciu nie zaaplikujemy na okolice oczu żadnego kosmetyku
    • bardzo mocno trzymają się na swoim miejscu przez cały czas aplikacji
    Wady:
    • cały efekt liftingu utrzymuje się tylko do momentu aplikacji kremu pod oczy
    • nieprzyjemna forma płatka: odczucie suchego, dość sztywnego, piankowego plastra
  • 10 sierpnia 2022 o 14:50
    Takie sobie, ale na pewno jeszcze nie raz trafią na moją półkę
    Płatki pod oczy w mojej pielęgnacji traktuje bardziej jako element rytualnego self careu niż produkt, który faktycznie ma polepszyć kondycję mojej skóry. Bez względu na firmę - efekty utrzymania są krótkotrwałe i zauważalne tylko kilka godzin po aplikacji. Nie mniej jednak lubię wracać do tego typu produktów nie mając zbyt wielkich oczekiwań. Jeśli chodzi o płatki ze śluzem ślimaka od L'biotica (testowałam też inne warianty i wszystkie są baaardzo porównywalne) głównym czynnikiem determinującym mój zakup jest niewysoka cena i dostępność w każdym Super Pharmie. W środku znajdziemy kilka par płatków, niepogniecionych (!), elegancko zapakowanych w saszetki. Delikatnie lepszy efekt otrzymamy po umieszeniu ich w lodówce przed stosowaniem. Podsumowując - są średnie, ale i tak gorąco wszystkim polecam.
    Zalety:
    • element niezbędny przy moim rytuale odpoczynku
    Wady:
    • krótkotrwałe działanie
    Drogeria Super-Pharm
  • 25 września 2020 o 19:22
    Odmładzające płatki pod oczy
    Płatki znajdują się w ładnym opakowaniu, w środku są 3 pary. Aplikacja ich jest bardzo wygodna, dobrze się trzymają i nie zsuwają się. To co dają natychmiast to zdecydowanie lifting, skóra pod oczami jest wygładzona i nawilżona. Czy rozświetlają okolice oka? Nie zauważyłam jakoś specjalnie. Jednak jestem z nich zadowolona i na pewno do nich wrócę.
    Zalety:
    • wygodna aplikacja
    • lifting okolicy oczu
    • wygładzenie i nawilżenie