Serum pod oczy

Institut Esthederm Intensive Hyaluronic Eye Serum Zaawansowany żel pod oczy z kwasem hialuronowym, intensywnie nawilżający i wygładzający zmarszczki

• 15 sierpnia 2024 o 14:49
    Czy dobrze wydane pieniadze?
    Chyba nie. Za serum w promocji zapłaciłam ponad 100 zł. Nie był to pierwszy produkt od Institut Esthederm którego używałam więc byłam pozytywnie nastawiona. Niestety serum jest dla mnie za lekkie, za słabe. Mam suchą skórę wokół oczu i kosmetyk nie przyniósł ukojenia ani nawilżenia. Po nałożeniu skóra sprawiała wrażenie lekko zliftingowanej i rozjaśnionej ale to wszystko... Serum daje efekt lekkiego zastygnięcia i ściągnięcia wiec musiałam nakładać na niego dodatkowo inny krem. Poza tym serum jest bezzapachowe, bardzo wydajne, nie uczula.
  • 29 stycznia 2023 o 0:03
    Polecam
    Serum o konsystencji żelowej, bezzapachowe. Jest bardzo wydajne naprawdę wystarczy odrobina i do tego bardzo dobrze się rozprowadza i dobrze nawilża okolice wokół oka. Pomimo jego zalet zmarszczek mi nie wyplycil a na tym mi najbardziej zależało cieni pod oczami nie mam więc nie wiem jakby się w takiej sytuacji sprawdził. Czy go jeszcze kupię..... nie wiem.
  • 1 września 2022 o 5:47
    Uwielbiam!
    Polubiłam ten specjalistyczny produkt pod oko. Opakowanie jest praktyczne, higieniczne i przyjemne w użyciu. Tubka ze specjalnie zakończonym aplikatorem. Duży plus. Trzymany w lodówce dodatkowo chłodzi, łagodzi opuchnięcia. Serum pod oko o konsystencji bardziej kremu-zelu (nie jest to na pewno konsystencja typowa dla serum). Bardzo dobrze się wchłania, nie roluje się, nawilża znakomicie skórę, nie wywołuje podrażnień. Zauważyłam bardzo pozytywne efekty codziennego stosowania. Do tego jest bardzo wydajny. Polecam.
    Moll87
    20 kwietnia 2020 o 4:56
    Jako nawilżacz - ok
    Produkt jest dobrze wchlaniającym się gęstym żelem o delikatnym zapachu. Opakowanie to tuba z tworzywa z metalowym aplikatorem w kształcie "kopytka". Po kilku próbach aplikowania żelu bezpośrednio aplikatorem zaniechałam i wklepywałam normalnie "z palca";) Jeśli sam żel był schłodzony nie traciłam efektu zimna. Działanie: Przede wszystkim nawilża. Nie jest to jeszcze super-booster nawilżenia na jaki trochę przy tej marce liczyłam, ale radzi sobie całkiem przyzwoicie. Jeśli aplikujemy schłodzony dodatkowo pomaga walczyć z opuchnięciami i sińcami pod oczami. Przeciwzmarszczkowego działania nie zauważyłam. Nie zauważyłam także żadnych podrażnień - mimo nieostrożnej niejednokrotnie aplikacji niemal do oka;) Kosmetyk naprawdę w porządku do podstawowej codziennej pielęgnacji.
    Zalety:
    • Całkowity brak podrażnień.
    • Dobrze wchłaniajaca się i nietłusta konsystencja.
    • Faktyczne nawilżenie - hialuroniany to hialuroniany jednak.
    • Przyjemna aplikacja.
    Wady:
    • Cena charakterystyczna dla marki. Nie jestem przekonana, czy jest adekwatna do bezwzględnej jakości produktu.
  • 1 stycznia 2019 o 20:24
    Rozjaśnia i nawilża
    Serum pod oczy dostałam w paczce za recenzentkę miesiąca. Był to jeden z droższych kosmetyków. Bardzo się ucieszyłam na jego widok gdyż akurat miałam problemy z cieniami, i opuchnięciami pod oczami . Był to jeden z pierwszych kosmetyków , które zaczęłam stosować. Nie będę się rozpisywać nad opakowaniem w postaci kartonika bo w karonik prawie każdy pakuje tubkę. Krem-zel jest w typowej tubce o czarnym kolorze. Jedynym innowacyjnym (inowacyjnym w tym sensie, że ja po raz pierwszy spotkałam się z akurat takim aplikatorem, ale wiem,że śa w kremach takie i podobne:) jest właśnei aplikator jakby metalowy? Taki spłaszczony. można powiedzieć techniecznie spłaszczony co ma ułatwić nam aplikację żelu pod oczy i lekki masaż? Masażu jednak tym wykonać się moim zdaniem nie da..no bo w sumie jak? Tu chodzi jedynie chyba o lekki efekt chłodzenia jaki daje ten aplikator. Jeśli potrzebujecie czy liczycie na jakiś masaż pod okiem to polecam aplikatory z kulką metalową bo takie rzeczywiście dają efekt lekkiego masażu. U mnie ten aplikator średnio dał egzamin. Uważam,że przez niego jest utrudnione trochę wydobywanie produktu.bo albo wycisnęło mi się za d= użo ..albo za mało ..nic nie wychodziło.. Na kartoniku jest była rycina jak serum używać czyli było zaznaczone miejsce ewidentnie pod oczami..o powiekach nie było mowy. Ja stosowałam i na powiekę czasem. Nie podrażniło mnie nigdy , nie spowodowało łzawienia, nic mnie nigdy nie piekło.. To zdecydowanie na plus Według mnie nie wchłania sie wcale szybko. Konsystencja serum żelowo-kremowa wskazywałaby na to że wchłonie sie momentalnie , ale tu następowało zdziwienie bo mi czasem krem do twarzy wchłonął się szybciej ..Chciałam nakładać makijaż a okolicę pod oczami dalej miałam lekko mokrą i lepką..hmm.za lepką i za mokra aby nałożyć korektor ..Musiałam poprawiać rano wklepywanie produktu co mnie wkurzało momentami bo czasu rano na to nie mam:) Używałam serum bardzo systematycznie..rano i wieczorem. Już mi się skończyło. Przecięłam tubkę i wygrzebuję resztki..:) Zapach jest leciutki i neutralny. Co mogę powiedzieć o stanie skóry pod oczami..? Na pewno serum pomogło rozjaśnić cenie..to na bank..Skóra zyskała ładniejszy , jaśniejszy kolor..nie jest tak umęczona jak była.Jest zdecydowanie nawilżona . Miękka. Zmarszczki moje jednak nie zniknęły . Nie mam dużo, w sumie prawie wcale:) , ale ja tam coś widzę ..dwie są na pewno i liczyłam na zminimalizowanie choć jednej ..;) Nie udało się.. Myślę,że serum może być dedykowane właśnie bardziej jako produkt nawilżająco-chłodząco-rozjaśniający. Bardziej na lato jak dla mnie (efekt chłodzenia) . Może dla młodszej osoby nada się jako produkt prewencyjny na zmarszczki ale dla mnie jak produkt przeciwzmarszczkowy jest za słabe. To tyle. Dla mnie jest za drogie, ale cieszę się ,że miałam okazję je wypróbować.
    Zalety:
    • nawilża
    • rozjaśnia cienie
    • niweluje opuchnięcia
    • nie podrażnia, nie szczypie w oczy
    • efekt chłodzenia
    • aplikator "metalowy "
    Wady:
    • drogie (ale jednego stać innego nie:)
    • aplikator chyba utrudnia wydobycie produktu
    • nie zmniejsza zmarszczek
    • długo się wchłania
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl