Kremy i maski do rąk

Soraya Anti- Ageing, Silnie odżywczy krem do rąk

• 12 maja 2021 o 12:46
    Polecam
    Opakowanie to klasyczna tubka zamykana na klik w czerwonym kolorze. Krem ma bogatą, kremową konsystencję o białym kolorze. Posiada delikatny zapach, który jest neutralny. W środku znajdziemy między innymi alantoinę, pantenol oraz olejki arganowy, bawełniany czy kokosowy. Składniki te mają łagodzić, wygładzać i zmiękczać naskórek oraz mocno odżywiać. Prawdę mówiąc to wszystko właśnie ten krem nam daje. Skóra jest przyjemnie nawilżona i odżywiona. Dodatkowo jest miękka i gładka w dotyku, a nie szorstka. Poza tym szybko się wchłania, nie zostawia tłustego filmu na skórze, a nawilżenie i odżywienie jest na naprawdę dobrym poziomie. Myślę, że sprawdzi się u osób z bardziej wymagającą skórą dłoni. Dodatkowo jest tani i wydajny. Polecam.
  • 6 kwietnia 2021 o 19:24
    Pięknie pachnie i ma dobre olejki w składzie
    Mam zawsze kilka kremów do rąk w całym domu, w każdej torebce, i w każdej łazience. Ten krem jest bardzo dobry. Lubię go za zapach i dużą tubkę, którą stawiam na mojej szafce nocnej. MARKA Lubię markę Soraya i używam wielu jej produktów. Uważam, że są skuteczne i mają moje zaufanie od kilku lat. ZAPACH I KOLOR Krem pachnie bardzo mocno jak perfumy, a zapach utrzymuje się ponad godzinę. Kolor jest standardowy biały. KONSYSTENCJA Krem ma idealną konsystencję, łatwo się rozsmarowuje i wchłania w 2-3 minuty. DZIAŁANIE Krem jest na bazie gliceryny, więc doskonale nawilża, dłonie są miękkie i gładkie przez kilka godzin. Do tego łagodzi podrażnienia przy skórkach i likwiduje zrogowacenia. POJEMNOŚĆ I WYDAJNOŚĆ Tubka ma aż 100 ml, ilość spora jak na kremy do rąk (zwykle są to pojemności 50 ml lub 75 ml). Krem jest wydajny, wystarcza jedna doza wielkości orzecha laskowego do posmarowania dwóch dłoni. U mnie ta pojemność kremu to dawka na około miesiąc. ERGONOMIA
 Tubka jest wygodna, ma otwarcie na klik.
 GRAFIKA
 Grafika jest elegancka, dzięki ciemno-purpurowej bazie, białym napisom i srebrnym elementom.
 CENA
Bardzo dobra cena, zwykle 10-15 zł, a w promocjach nawet 5 zł.
 SKŁAD
Isopropyl Palmitate czyli palmitynian izpropylu daje dobry poślizg przy rozsmarowywaniu i jest rozpuszczalnikiem dla olejków zawartych w kremie. Gliceryna w składzie nawilża i transportuje substancje odżywcze (olejki wymienione poniżej) w głąb skóry. Cetearyl Alcohol to dobry alkohol pochodzenia roślinnego poprawiający poziom nawilżenia skóry. Glyceryl Stearate czyli stearynian glicerolu, tworzy na powierzchni film, który zapobiega odparowywaniu wody z powierzchni przez co zmiękcza i wygładza skórę. Paraffinum Liquidum to parafina, która zapobiega odparowywaniu wilgoci i chroni przed czynnikami zewnętrznymi. Pomaga przy skórze suchej i wrażliwej. Zmiękcza, wygładza i nabłyszcza. Persea Gratissima Oil to olej z awokado, zawiera kwas oleinowy, linolowy, palmitynowy, a także witaminy A, B, D, E, H, K, PP, minerały, lecytynę i fitosterole. Może być nakładany bezpośrednio na skórę. Działa regenerująco, odżywczo i ochronnie. Cocos Nucifera Oil to olej kokosowy bogaty w kwas oleinowy, laurynowy, mirystynowy, linolowy i palmitynowy. Tworzy film na powierzchni skóry, który odżywia, silnie natłuszcza, nabłyszcza i zmiękcza. Argania Spinosa Kernel Oil czyli olej arganowy, tworzy na powierzchni film ochronny, dzięki czemu skóra staje się sprężysta, odżywiona i wygładzona. Wykazuje też działanie przeciwstarzeniowe. Gossypium Herbarium Seed Oil to olej z nasion bawełny, jest olejem bogatym w kwasy omegą 3 i omegą 6, działa odżywczo i nawilżająco. Jest też antyoksydantem i działa przeciwstarzeniowe. Zawiera też konserwant phenoxyethanol, tak jak wiele budżetowych kosmetyków w Polsce. Na szczęście na końcu listy, więc w minimalnych ilościach. INNE Z TEJ SERII
 Korzystałam z balsamów do ciała z tej serii - Soraya Anti Ageing Mleczko do ciała 60+ i 70+. Obydwa są bardzo dobre i obydwa lubię.
    Zalety:
    • mocny zapach perfum
    • zapach utrzymuje się przez ponad godzinę
    • szybko się wchłania
    • dobrze nawilża i zmiękcza dłonie
    • poczucie chronionych rąk
    • nie klei
    • wygodna miękka tubka
    • dobra cena
  • 17 października 2018 o 20:21
    Mocne nawilżenie
    Krem bardzo przypadły mi do gustu i spełnia wszystkie wymagania, jakie stawiam tego typu kosmetykom: szybko się wchłaniają, nie pozostawiają lepkiego filmu, natychmiast nawilżają skórę. Jest bardzo wydajny, niewielka ilość pozwala na rozprowadzenie kosmetyku na całych dłoniach a cała tubka pewnie wystarczy na kilka miesięcy stosowania. Ma bardzo gęstą konsystencję, która otula skórę dłoni, a jednocześnie wchłania się błyskawicznie pozostawiając je widocznie nawilżone i odżywione. Nie klei się, nie podrażnia, nie powoduje swędzenia, a skóra jest gładka i miękka przez kolejne kilka godzin. Z chęcią aplikuję go częściej, by pozostawić skórę w dobrej kondycji i nie doprowadzić do mocnego wysuszenia.  Ma przyjemny, słodki zapach, który trochę kojarzy mi się z zapachem jesiennych świec - co jest kolejnym jego atutem.  Nie zauważyłam efektu odmładzającego, ale skóra dłoni jest ładnie napięta i wygładzona.