Pomadki i szminki

Max Factor Lipfinity Velvet Matte Matowa pomadka w płynie

E-Glamour.pl
Max Factor Lipfinity Velvet Matte Pomadka do ust w płynie Red Luxury nr 025
Max Factor Lipfinity Velvet Matte matowa szminka odcień 040 Luxe Nude 4 ml
MaxFactor Lipfinity Velvet MatteMax Factor Lipfinity Velvet Matte Matowa pomadka do ust, 035 3.5 ml
Bodyland.pl
Max Factor Lipfinity Velvet Matte 45 Posh Pink

Nasi użytkownicy zostawili 17 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 5 lutego 2025 o 11:25
    Taki średniak
    Kiedy zobaczyłam w drogerii, że są promocje na pomadki Max Factor kupiłam dwie, po jednej z serii. Była to okazja żeby je przetestować i w sumie po to żeby je ze sobą porównać. Lipfinity Velvet Matte mam w odcieniu 035 Elegant Brown. Powiedziałabym, że to jest odpowiednik kolorystyczny MF Colour Elixir 005 Sand Cloud, z tym że Lipfinity zastyga na 100% mat, a Colour Elixir to soft mat. LVM jest trochę bardziej trwała. Pomadka ma bardzo malutką końcówkę aplikatora, nabiera bardzo mało kosmetyku, jak dla mnie zbyt mało żeby pokryć całe usta. Jeśli chcemy dołożyć produktu to musimy to robić bardzo szybko bo pomadka zastyga w mgnieniu oka i uważać z ilością bo będzie się kruszyć. Po zjedzeniu posiłku na ustach pozostaną wytarte pola. Jeśli chcemy ponownie nałożyć na usta to trzeba zmyć pozostałości i nałożyć od nowa bo inaczej również będzie się kruszyć. Niestety nie zachwyciła mnie swoją jakością w stosunku do ceny. Nie kupię jej ponownie bo na rynku jest dużo lepszych i często tańszych pomadek.
  • 31 sierpnia 2024 o 3:20
    to prawdziwy skarb
    Max Factor Lipfinity Velvet Matte to prawdziwy skarb w mojej kolekcji kosmetyków do ust. Ta płynna matowa szminka jest jednym z tych produktów, które naprawdę robią wrażenie – zarówno pod względem trwałości, jak i efektu końcowego. Od momentu aplikacji, szminka wysycha błyskawicznie, co oznacza, że mogę cieszyć się intensywnym kolorem bez czekania. Jej wysoka pigmentacja zapewnia głęboki, pełny odcień, który utrzymuje się przez niemal cały dzień. Nawet po wielu godzinach od nałożenia, kolor pozostaje nasycony i świeży, co jest ogromnym plusem. Co więcej, pomadka nie tylko pięknie wygląda, ale także dba o moje usta. Dzięki witaminie E i olejowi kokosowemu, które są częścią formuły, usta pozostają zmiękczone i nawilżone, co jest rzadkością w przypadku matowych produktów. Max Factor Lipfinity Velvet Matte to idealny wybór dla każdej kobiety, która pragnie uzyskać wyrazisty, matowy efekt bez kompromisów w kwestii komfortu. To naprawdę trwała i wygodna opcja, która świetnie sprawdza się w każdej sytuacji.
  • 25 kwietnia 2024 o 16:17
    Pomadka warta uwagi!
    Oceniam pomadkę w odcieniu 035 Pomadkę kupiłam już kilka miesięcy temu skuszona promocją w Rossmannie. Zależało mi na czymś odcieniu w Nude. Najważniejsza jednak była trwałość, aby pomadka przetrwała cały dzień w nienaruszonym stanie. Zacznę od tego, że pomadka od Max Factor ma bardzo dobre krycie. Wystarczy cienka warstwa, aby bez prześwitów pokryć całe usta. Dodatkowo ma przepiękne, aksamitne wykończenie. Co bardzo mi się podoba, bo usta nie wydają się być "ciężkie", jak to przy niektórych matowych pomadkach. Jeśli chodzi o trwałość, to bardzo wątpię, aby wytrzymała te 24h jak zapewnia producent. Ale spokojnie sprawdzi się na co dzień. Pomadkę przeważnie trzymam 12-13h i zazwyczaj na koniec widzę, że lekko schodzi ale jest to mało zauważalne. Na pewno nie wymaga poprawek w ciągu dnia, nawet przy ciągłym jedzeniu i piciu. Opakowanie klasyczne co do tego typu pomadek. Proste ale jednocześnie eleganckie. Odcień 035 wpada bardziej w kolory brudnego różu. Na pewno będę do niej wracać, ale raczej tylko na promocjach.
    Zalety:
    • Krycie
    • Dostępność
    • Wykończenie
  • 27 października 2022 o 13:38
    Ulubiona matowa pomadka
    Mam słabość do marki Max Factor - po jej kosmetyki sięgam regularnie od lat, bo zwykle mnie nie zawodzą. Podobnie było w przypadku pomadki w płynie Lipfinity Velvet Matte, która stała się moją ulubioną matową pomadką. Do tej pory nie znalazłam lepszej. Posiadam 3 odcienie: 015 Nude Silk (przepiękny odcień nude naśladujący naturalny kolor ust), 045 Posh Pink (twarzowy nude o różowym zabarwieniu) i 025 Red Luxury (klasyczna elegancka czerwień). Wszystkie przepięknie współgrają z moją jasną cerą. Kosmetyk zamknięty jest w eleganckim opakowaniu z typowym dla płynnych pomadek aplikatorem - w tym przypadku jest on na tyle precyzyjny, że często nie ma potrzeby używania konturówki, by właściwie wyrysować kształt ust. Kolor jest bardzo intensywny i świetnie kryje. Pomadka szybko zastyga na ustach tworząc przepiękny efekt gładkiego matu. Jest przy tym niezwykle lekka i nosi się ją na ustach bardzo komfortowo. Z powodzeniem wytrzymuje na wargach niemal cały dzień, wymagając poprawek tylko w wewnętrznej części ust, w zasadzie jedynie po jedzeniu i piciu. To produkt z nieco wyższej półki cenowej, ale zapewniam - jest zdecydowanie wart swojej ceny. Pomadka jest niesamowicie trwała, tworzy bardzo estetyczny efekt matu na ustach, nosi się ją bardzo komfortowo, a gama kolorystyczna jest niezwykle twarzowa. Gorąco polecam.
  • 11 lutego 2022 o 21:52
    Idealna - kolor Luxe Nude jest wzorem nudziaka
    Pomadkę kupiłam na próbę w promocji, w ramach poszukiwania idealnej pomadki w kolorze Nude, ale teraz uważam, że jest warta nawet ceny regularnej. Szkoda, że jest tak mały wybór odcieni. Ja zdecydowałam się na dwa, które miały coś z Nude w nazwie :) Nude silk okazało się całkiem mocnym nudziakiem wpadającym w czerwony. Typowym nudziakiem okazał się dopiero Luxe nude - prześliczny naturalny odcień, ale ciemniejszy niż odcień skóry. Wykończenie jest półmatowe - satynowe. Pomadka nie zastyga natychmiastowo, przez co nie trzeba się bardzo śpieszyć z aplikacją. Wykończenie jest miękkie, satynowe. Nie lepi się w ogóle. Nie wysusza, nie ściąga. Lekko wchodzi w kod kreskowy, ale go nie podkreśla. Nie ma właściwości wybitnie pielęgnacyjnych. Pomadki praktycznie nie czuć na ustach, można o niej zapomnieć. Objętość nie jest duża - 3,5ml, ale pomadka jest wydajna, bo mało produktu potrzeba żeby pokryć równomiernie cale usta. Nie wymaga drugiej warstwy. PAO 24 m-cy. W moim doświadczeniu jest bardzo trwała. Po całkowitym wyschnięciu w ogóle nie zostawia śladu na kubkach. Kolory nudziakowe podczas jedzenia nieznacznie się zjadają. Pomadka nie kruszy się, więc delikatnie można poprawić po posiłku, ale i to niekoniecznie. Dla mnie trwałość jest idealna. Nie wymaga kredki. Aplikator jest mały i cienki, ale idealnie dopasowany do konsystencji. Opakowanie ma zbiorniczek na usuniecie nadmiaru produktu, ale nie jest to potrzebne, bo gąbeczka nabiera dobrą ilość. Można nią idealnie wyrysować kontur. Zapach jest typowy dla pomadek - kosmetyczny - niczym się nie wyróżnia. szybko wietrzeje. Na pewno do niej wrócę, a szczególnie do odcienia Luxe Nude. Szkoda że gama kolorystyczna nie jest większa. a cena mniejsza :)
    Zalety:
    • półmatowe - satynowe miękkie wykończenie
    • odpowiednie tempo zastygania
    • można precyzyjnie wyrysować kontur
    • świetna trwałość - napoje i posiłki jej nie straszne
    • nie kruszy się
    • zjada się delikatnie i równomiernie - pewnie przy ciemniejszych kolorach
    • bardziej widać różnicę po wewnętrznej stronie ust
    • dopasowany i precyzyjny aplikator
    • neutralny zapach
    • nie lepi się
    • nie wysusza
    • nie ściąga
    • nie podkreśla kodu kreskowego
    Wady:
    • mała gama kolorystyczna
    • cena regularna