Olejki do twarzy

Bielenda Botanic Formula, Olejek przeciwzmarszczkowy `Olej z czarnuszki + czystek`

Bielenda Botanic olejek czarnuszka + czystek 50ml

• 12 lutego 2022 o 15:07
    Olejek przeciwzmarszczkowy z linii Botanic Formula zakupiłam w sporej promocji w jednej ze stacjonarnych drogerii. Wydaje mi się, że ta seria jest wycofywana, stąd korzystna oferta cenowa, z której skorzystałam, ponieważ lubię kosmetyki z tej konkretnej serii, które cechuje świetny skład i dobre działanie. Olejek zawiera olej z czarnuszki i czystek, które są dość niespotykanym połączeniem w kosmetykach. Cenię go sobie przede wszystkim za wspaniały, w 97% naturalny skład, świetne odżywienie, ujednolicenie kolorytu skóry i ograniczenie powstawania niedoskonałości. OPAKOWANIE Produkt zapakowany jest w kartonik, który jest ofoliowany i przed pierwszym otwarciem zrywamy z niego ta otoczkę mając gwarancję nowości produktu. Szata graficzna składa się z logo marki i napisów, przedstawia kwiaty czystka i czarnuszki otaczające całość. Wyrazista brązowa barwa z metalicznymi elementami w kolorze złotym jest charakterystyczna dla tej serii. Na każdej ze ścianek znajdują się informacje na temat składu, składników aktywnych, funkcji produktu i sposobu stosowania. W kartoniku znajdujemy zgrabne, szklane opakowanie z pipetą. Jest to przede wszystkim higieniczne i praktyczne rozwiązanie, które pozwala na precyzyjną aplikację produktu. Pipetka dozuje odpowiednią ilość produktu i możemy ją kontrolować. Naklejka na buteleczce przypomina szatę graficzną kartonika. Całość prezentuje się schludnie i elegancko, aż miło zawiesić na niej oko. OLEJEK Olejek posiada dość treściwą konsystencję typową dla olei i żółtawy kolor. Jego zapach jest dość przyjemny, jednak przeważa w nim nuta czarnuszki, która jest dosyć charakterystyczna. Nie wszystkim przypadnie o do gustu ze względu na ten aromat, jednak warto się przełamać. Kto stosuje czarnuszkę w kuchni czy pielęgnacji, nie będzie miał problemu. Olejek można aplikować na dwa sposoby: samodzielnie lub dodawać do ulubionego kremu, aby wzbogacić jego formułę. Przyznam, że używałam go głównie samodzielnie przy wykonywaniu masażu twarzy jako, że jest to jeden z elementów pielęgnacji anti-age a olejek ma mieć przede wszystkim działanie przeciwzmarszczkowe. W tym zadaniu sprawdził się świetnie – dawał lepszy poślizg palcom czy masażerowi a skóra lepiej go wchłaniała podczas masażu, choć oczywiście jest to olej i nie wchłonie się całkowicie, trzeba liczyć się tez z pozostawianiem tłustej warstwy na skórze. W przypadku mieszania z kremem nie zmienia jego formuły, krem nie zmienia swojej formulacji, ale ją wzbogaca i czyni bardziej treściwą, mocno nawilżającą i odżywczą. Olejek zapewnia długotrwałe nawilżenie, świetnie wygładza, odżywia i sprawia, że przy regularnym stosowaniu koloryt skóry jest ujednolicony, a niedoskonałości rzadziej się pojawiają, co jest zasługą oleju z czarnuszki zwanego złotem faraonów o działaniu antybakteryjnym, przeciwtrądzikowym i przeciwzapalnym. Producent obiecuje również zwężenie porów i rozjaśnienie przebarwień i przy regularnym stosowaniu zauważyłam pewne efekty w tych obszarach. Owszem mimo że jest to kosmetyk przeciwzmarszczkowy i ma wygładzać zmarszczki, to nie wypełnia ich i nie wpływa na ich głębokość . Z redukcją zmarszczek obiecywaną przez producenta się nie zgodzę (może być to produkt służący jako forma pielęgnacji anti-age, ale zmarszczek nie usunie, nie ma się co łudzić – mam pierwsze, lekkie zmarszczki mimiczne i nie widzę różnic w ich wyglądzie przed i po), ale z regeneracją, wygładzeniem i silnym odżywieniem już tak, to gwarantuje nam ten produkt. Jako posiadaczka cery mieszanej cenię sobie fakt, że olejek nie zapycha. Buteleczka ma tylko 15 ml, na twarz i dekolt zużywam całą pipetę tj. 4 krople. Do kremu dodaję 2-3 kropelki i to w zupełności wystarcza. Produkt stosuję 1 raz dziennie na noc i taka buteleczka wystarczyła mi na ponad miesiąc codziennego stosowania. Produkt ma krótką datę ważności – jedynie 3 miesiące od otwarcia, więc trzeba się spieszyć z jego zużyciem. Na plus zaliczam wspaniały, czysty skład z dodatkiem oleju z czarnuszki, czystka, oleju awokado, makadamia, ryżowego, arganowego, skwalenu i witaminy E. Formuła pozbawiona jest parabenów, silikonów, glutenu, PEG, sztucznych barwników i oleju parafinowego. PLUSY: + świetnie nawilża, wygładza i odżywia + ma dość bogatą formułę + nie zapycha + idealny przy wieczornym masażu twarzy + do stosowania samodzielnie lub z ulubionym kremem + jest wydajny + ma praktyczne opakowanie + wspaniały, naturalny skład
  • 20 listopada 2021 o 13:02
    olejek
    Dziewczyny, to nie jest serum, to jest olejek. Bielenda ma oddzielny kosmetyk również z czarnuszką i z dodatkiem olejku. Ten zaś, który recenzujecie to olejek! Niesłuszne są więc uwagi o tym że się nie wchłania i zostawia tłustą warstwę :D Moja cera uwielbia olejki w nocnej pielęgnacji, tylko i wyłącznie nocnej bo na dzień nie używam, z uwagi na wybłyszczanie. Po użyciu serum, kremu na noc, domykam pielęgnację olejkiem. Używałam już Mary Kay, czy Jojobę, a także olejowy Booster z wit. c Korresa. Przyszła pora na przetestowanie olejku z czarnuszki, który otrzymałam od siostry. Przede wszystkim olejek trzyma w ryzach nawilżenie skóry, co jest szczególnie widoczne na czole i pod oczami. Skóra jest rano napita i bardzo nawilżona. W sam raz na okres jesienno-zimowy, jednak gdy latem odstawiłam olejki, widziałam pogorszenie w nawilżeniu skóry a tym i widoczności zmarszczek pod oczami. Nie zapycha, choć nakładam 1/3 pipetki. Olejek jest ważny 3 ms po otwarciu, więc nie oszczędzam :) Opakowanie 15 ml pozwala na przeprowadzenie błyskawicznej. sensownej kuracji i zużycie zanim olejek się popsuję. Lubię testować nowości, także zbyt duże opakowania mi się dłużą ;0
    Zalety:
    • nawilża skórę
    • widoczne wygładzenie zmarszczek pod oczami
    Wady:
    • jak to olejki, błyszczy się, na oko może najść mgła , gdy założymy za dużo i zmigruje :)
    cora
    2 lutego 2019 o 22:34
    Olejek- serum do pielęgnacji nocnej
    Olejek- serum bardzo polubiłam, mimo charakterystycznego zapachu czarnuszki. Działa powoli, ale postanowiłam dać mu czas, więc nakładałam go od listopada (bo wtedy udało mi się ten kosmetyk nabyć, pamiętam, były to zniżki z okazji black friday) i nadal stosuję, bo jest bardzo wydajny, mam jeszcze połowę tego kosmetyku. Aplikację ułatwia pipeta, która odmierzamy krople do nałożenia na twarz. Olejek szybko się wchłania, co mnie zaskoczyło. Nie liczyłam na tak szybką wchłanialność olejku. Stosuję go na noc, na czysta skórę, którą zwilżam wcześniej mgiełką albo wodą termalną, nie osuszam skóry, lecz na mokrą twarz i szyję aplikuję ten olejek. Podejrzewam, że dobrze nadawałby się również na dzień, ale nie próbowałam, ciągle bałabym się, że nie nałożę na to makijażu. No więc olejek ładnie się wchłania, następnie wklepuję krem na noc, aktualnie Nacomi. Efekty są dobre, skóra doskonale wykorzystuje olejek, staje się doskonale nawilżona i elastyczna. Kupiłam ten kosmetyk po przygodzie ze słynnym złotym olejkiem Farsali i powiem szczerze, są to dwie zupełnie inne rzeczy. Nie potrafię powiedzieć który z tych kosmetyków jest lepszy, ponieważ są totalnie inne. Bielenda szybciej się wchłania i ma dziwny zapach, natomiast Farsali u mnie wchłaniał się słabo, ale za to lepiej pachniał. Różnica też jest spora jeśli chodzi o ceny tych produktów, Farsali 219,- do 299,- za 30 ml, mała wersja 79,- w Sephorze, natomiast Bielenda znacznie taniej wychodzi, na promocji zapłaciłam za jej olejek czarnuszkowy kilkanaście złotych, nie pamiętam, 14,99 i nie wiem czy na pewno tyle, po prostu wyleciało mi z głowy;) Ze względu na cenę warto wypróbować, jeśli lubicie pielęgnację olejkową. I jeśli nie przeszkadza nam woń ziół i oleju czarnuszki. Dla mnie ten olejek jest całkiem przyzwoity.
    Zalety:
    • naiwlżenie skóry,
    • świetny do pielęgnacji nocnej,
    • ciekawy skład,
    • niezły pomysł na kosmetyk olejkowy typu serum
    Wady:
    • czekam na jakieś super doskonałe efekty,
    • kontrowersyjny zapach, można polubić, ale niekoniecznie, bo to zależy od oczekiwań
    Drogeria Natura