Peelingi do twarzy

L'biotica Eclat Face Peel, Peeling mechaniczny z naturalnymi drobinkami ścierającymi `Ekspresowa odnowa`

• 10 września 2024 o 18:55
    Peelingujące masełko o zapachu brzoskwini - tak powinien nazywać się ten produkt
    Spłaszczona tubka pokryta błękitno-białym geometrycznym wzorem i nakrętką o metalicznym, złotym wykończeniu prezentowała się na półce w aptece luksusowo, a dodatkowo informacje o zawartości naturalnych drobin ścierających z pestek brzoskwiń i łupin z orzecha arganowego. Peeling ma redukować nadmiar sebum i zanieczyszczeń, odblokowywać ujścia gruczołów łojowych, oczyszczać, odżywiać i wygładzać skórę. Aplikator w postaci szerokiego dziubka pozwala na dosyć precyzyjne odmierzanie porcji. Konsystencja gęstego, kremowo-maślanego peelingu z widocznymi drobinami, które przy zbyt mocnym masażu mogą podrażniać skórę. Zapach opiera się głównie na słodyczy brzoskwini a z tła lekko przebija się masło Shea oraz mango. Porcja wielkości orzecha laskowego jest u mnie wystarczająca i pozwala na złuszczenie i oczyszczenie skóry, a sam masaż należy do przyjemnych, bo dodatkowo jeszcze przez kilka minut po spłukaniu (do którego trzeba się bardzo przyłożyć) odczuwalna masełkowatość, takie lekkie natłuszczenie w kierunku odżywienia skóry, jednak przy niezbyt dokładnym zmyciu obawiałabym się o zapchanie i wysyp niedoskonałości. Cera po zastosowaniu była wyraźnie oczyszczona, wcześniejsze zaczerwienienia i stany zapalne zostały złagodzone, suche skórki odeszły w niepamięć. Po nałożeniu serum i kremu (wchłonęły się ekspresowo) skóra była wyraźnie wygładzona, promienna i czysta. Następnego dnia nie pojawiały się żadne stany zapalne, krostki i suche skórki, co przy mieszanej cerze z nadprodukcją sebum i krostek w strefie T jest u mnie zaskakująco miłą odmianą. Używam już od trzech miesięcy średnio co tydzień lub dwa i nadal mam jeszcze około połowę opakowania (widoczne zużycie jest jedynie przy mocnym oświetleniu).
  • 10 czerwca 2023 o 12:06
    Niesamowity zapach
    Zacznę od tego,że mam cerę mieszaną i dojrzałą, a dobrze dobrany peeling do twarzy to u mnie podstawa. Przyznam też, że peelingi to zdecydowanie moje najbardziej ulubione kosmetyki. Długo szukałam i próbowałam różnych, aż do momentu gdy trafiłam w Hebe właśnie na ten. Po pierwsze -niesamowicie pasuje mi zapach owocowy /brzoskwiniowy/ ale nie za ostry, bardzo przyjemny. Po drugie- fajna gęsta konsystencja, dzięki czemu bardzo dobrze się kosmetyk rozprowadza/ po zwilżeniu twarzy wodą/. Zawiera również dużo drobinek ścierających, a to duży plus. Nie podrażnia. Po trzecie - działanie , bo doskonale nadaje ściera nadmiar sebum i pozostałe zanieczyszczenia ze skóry. Mam uczucie bardzo dobrze oczyszczonej skóry przygotowanej na porcję dobrego serum. Po czwarte- opakowanie piękne oraz poręczne. Po piąte- super wydajność i cena. Kupiłam w hebe za 20 zł. i wystarcza mi na około 3 m-ce/ stosuję 2 razy w tygodniu/ W mojej opinii jest to jeden z najlepszych peelingów mechanicznych jakie stosowałam / a było ich pewnie około 15/ Jeśli jesteś zwolenniczką peelingów mechanicznych, to polecam, bo ja jestem na TAK.
    Zalety:
    • zapach,konsystencja,cena,działanie,opakowanie
  • 4 marca 2023 o 0:28
    Bardzo dobry peeling do twarzy
    W temacie peelingów do twarzy raczej nie miałam dobrych wspomnień.Przede wszystkim powodowały u mnie podrażnienia i swędzenie skóry. Już po pierwszym użyciu tego produktu byłam bardzo miło zaskoczona. Peeling ten bardzo dobrze wygładza ,konsystencja przyjemna ,kremowa ,dobrze rozprowadza się po twarzy i szyi. Peeling ale nie wysusza. Na pewno nie będzie to ostatnie opakowanie.
    domkep
    19 września 2020 o 6:13
    Przeciętny
    Peeling kupiłam w aptece. Szukałam naturalnego produktu, który umożliwi mi, bez użycia urządzenia ścierającego, w sposób naturalny pozbyć się martwego naskórka z twarzy pozostałego po kuracji retinolem i vit. c. Konsystencja: kremowa, mocno nasycona ziarenkami. Zapach: przyjemny. Efekty po zastosowaniu: Produkt stosowałam na skórze wrażliwej, naczynkowej, mieszanej, po zabiegach ampułkami odmładzającymi. Peeling ma mocne właściwości ścierające, w tym konkretnym przypadku drobinki okazały się zbyt ostre i zbyt duże co spowodowało lekkie podrażnienie i zaczerwienienie skóry. Kremowa konsystencja peelingu powoduje, że nie jest on szybko zmywalny, pozostawia lekki filtr, który nie do końca zmyty powoduje matowienie skóry. W mojej ocenie peeling nie jest najlepszym rozwiązaniem dla skóry suchej, wrażliwej i naczynkowej. Produkt jest mało wydajny, szybko się kończy.
    Zalety:
    Wady:
    • zbyt ostro ściera,
    • konsystencja,
    • mało wydajny
  • 12 września 2020 o 10:25
    Świetny peeling mechaniczny
    Peeling bardzo dobrze i dogłębnie oczyszcza skórę, bez wysuszania jej. Ma gęstą konsystencję, która wygodnie się rozprowadza. Drobinek ścierających jest dużo, szybko się rozpuszczają w wodzie, więc łatwo je spłukać. Peeling jest też dość mocny, więc wywołuje lekkie zaczerwienienia skóry, ale łatwo je zniwelować kremem. Po użyciu skóra jest aksamitna i odświeżona. Produkt ma piękny, orzeźwiający zapach i estetyczną tubę. Nie znalazłam żadnych wad w działaniu.
    Zalety:
    • skutecznie oczyszcza
    • nie wysusza skóry
    • produkt naturalny
    • cruelty free
    • gęsty, dużo drobinek ścierających
    • odświeża
    • zmiękcza cerę
    • piękny zapach
    • estetyczne opakowanie
    Wady:
    • mała dostępność