Szampony do włosów

Dermena Color Care, Szampon do włosów zniszczonych farbowaniem nadmiernie wypadających

• 12 marca 2025 o 20:12
    Bardzo dobry produkt
    To już kolejny z rodziny Dermena szampon,który miałam okazję testować i kolejny, który naprawdę przypadł mi do gustu. Jak wszystkie z rodziny, opakowanie zawiera to mała biała buteleczka z logo firmy i w zależności od właściwości opatrzona odpowiednim kolorem. W przypadku serii color care akurat odcień ciemnego kakao różu. Szampon ma aksamitną konsystencję, lekko perłowy kolor,pachnie naprawdę przyjemnie. Dobrze się pieni,dobrze myje i i pozostawia włosy miękkie i gładkie. Używany regularnie wspiera ich witalność, redukuje wypadanie i faktycznie dba o kolor. Dla mnie to naprawdę świetny kosmetyk, z fajną dostępnością i w przyzwoitej cerze. Polecam.
  • 10 lutego 2023 o 11:02
    Jeden z ulubionych
    Ten szampon jest rewelacyjny. W okresie wzmożonego wypadania włosów jest to jeden z preparatów, który bardzo dobrze radzi sobie z tym problemem. Używam go również, gdy włosy nie wypadają, ale dbam o profilaktykę. Świetnie oczyszcza skórę głowy, mam wrażenie, że po użyciu tego szamponu skóra oddycha. Bardzo dobrze się pieni, wystarczy niewielka jego ilość do użycia. Fakt, że bez odżywki ani rusz bo po tym szamponie włosy nieco się plączą, ale dla mnie to nie problem bo zawsze używam odżywki po umyciu włosów. Po użyciu tego szamponu włosy są dużo bardziej sypkie niż po użyciu innych szamponów. Opakowanie nie jest duże, ale jak bardzo wydajny. Jego dostępność też na duży plus, ale trzeba uważać bo jego ceny potrafią być naprawdę różne. W mojej łazience ten szampon zagościł już na stałe.
  • 6 grudnia 2022 o 9:02
    Dobry myjący szampon
    Bardzo fajny szampon ! Świetnie myje skórę głowy , ma dobry skład, ładnie się pieni. Używam go na zmianę z szamponem delikatnym bebio kozieradka (ten zielony z Rossmana) Nie mam się czego przyczepić , włosy po nim nie wypadają , są leciutko przesuszone dlatego polecam po każdym myciu włosów użyć odżywki na kilka minut po czym spłukać włosy woda.
    Zalety:
    • Działanie
    • Skład
  • 29 listopada 2022 o 15:05
    Daję okejkę
    Szampon kupiłam w aptece z nadzieją że faktycznie będzie lepszy od tych drogeryjnych. Wydaje mi się jednak że właściwościami niewiele się od nich różni. Co mogę przyznać to to, że faktycznie chroni kolor, miałam wrażenie, że wolniej się wypłukuje. Niestety nie zauważyłam zmniejszenia ilości wypadanych włosów. Szampon ma niezły skład i starcza na długo. Zapach jest neutralny. Butelka poręczna. Może być, ale nie zdziałał cudów.
  • 19 lipca 2021 o 14:30
    Dobry do wlosow farbowanych
    Mialam epizody ciaglego rozjasniania czupryny, niestety moje wlosy mi za to 'podziekowaly' i zaczely wypadac. Efekt? Zaczelo się wrecz chorobliwe poszukiwanie produktow, dzieki ktorym moglabym to zastopowac. Tak trafilam na Dermene Color Care i nie zaluje. Szampon i odzywka sa naprawdę super. Wlosy sa gestsze, bardziej lsniace, a kosmetyk wydajny przy wlosach do ramion. Farbowane wlosy nie lamia sie tak bardzo i sa mieksze w dotyku. Polecam w 100% !
    Zalety:
    • Dzialanie
    • Wyjdanosc
    • Dziala dla wlosow farbowanych
    Wady:
    • Nie zauwazylam wad