Pianki do mycia twarzy

GlamGlow Gentlebubble Daily Conditioning Cleanser Żel do mycia twarzy

• 10 lutego 2021 o 15:18
    Zwyczajny
    Jest to zwyczajny, DOBRY żel do mycia twarzy. Nie szkodzi, ale nie zauważyłam, żeby robił coś nadzwyczajnego. Zresztą to tylko żel do codziennego mycia twarzy, więc nie można od niego oczekiwać, że wygładzi nam zmarszczki :) Zatem cena kompletnie nieadekwatna.
  • 22 sierpnia 2020 o 13:08
    Gdyby nie ten zapach to byłby idealny!
    Otrzymałam w prezencie do zakupów miniaturę tego produktu o pojemności 15ml. Konsystencja jest żelowa, lekko glutowata, perłowa. Niewielka ilość wystarczy by dokładnie umyć twarz. Nabierałam odrobinę na dłonie i w nich rozprowadzałam, po czym nakładałam żel na zwilżoną twarz. Wtedy była to dosyć gęsta papka, nie żel, nie krem, takie pomiędzy. Dobrze pokrywała twarz i ją bieliła. Nie sprawiało problemu masowanie jej, dobrze się rozprowadzała. Następnie dodawałam wodę i wtedy zaczynały się bąbelki. Masa bąbelków - duże, małe, średnie, no jakbym samą wielką pianą myła cerę. Po wszystkim spłukiwałam, schodzi dobrze, ale jednak trochę się trzeba pochlapać by dokładnie zmyć produkt, bo ciągle tworzy nowe bąbelki ;) Doskonale zmywa resztki makijażu cery (oczy zawsze zmywam oddzielnie na samym początku, więc nie testowałam z tuszem czy cieniami), pozostawiając twarz odświeżoną. Skóra jest delikatnie ściągnięta, ale na dobrą sprawę nawet sam tonik wystarczy by ją przywrócić do normalnego stanu, więc nie uważam tego za wadę. Do tego mam ciągle ochotę się miziać po twarzy, bo cera jest niesamowicie wygładzona jak po peelingu. Nie podrażnił mnie, ni wysuszył, nie spowodował żadnego wysypu niedoskonałości czy zaczerwienienia. No nic złego nie zrobił. Teraz pomyślicie - produkt idealny! No prawie... Niesamowicie drażnił mnie jego zapach. Mocny, sztuczny, wbijający się do nosa wraz z bąbelkami i pozostający tam na długo. Mimo stosowania tego żelu przez 2 tygodnie, za każdym razem tak samo mnie irytował, nie przyzwyczaiłam się. Gdyby nie to jego działanie, to zdecydowanie bym już ten produkt dawno wywaliła, ale działa zacnie... Mógł być hit, ale za ten zapach odejmuję gwizdkę i, również przez niego, nie zakupię pełnowymiarowego opakowania. Szkoda...
    Zalety:
    • masa bąbelków
    • doskonale myje i usuwa resztki makijażu
    • wygładza
    • nie podrażnia