Utrwalacz AA Wings of color dostałam w zestawie z innymi kosmetykami co mnie ucieszyło. Dawno nie używałam produktów z tej firmy więc możliwość wypróbowania była bardzo kusząca. Wcześniej nie stosowałam tego typu kosmetyku więc byłam ciekawa czy faktycznie pomaga. Dodam, że jeśli chodzi o makijaż to używam zazwyczaj podkładu, szminki, tuszu do rzęs i brwi, rozświetlacza, korektora i i pudru sypkiego. Mam cerę mieszaną więc w strefie T szybciej zaczynam się błyszczeć.
#OPAKOWANIE
Utrwalacz zapakowany jest w małą, plastikową i przezroczystą buteleczkę z atomizerem co ułatwia nakładanie. Szata graficzna jest estetyczna, ładna, wpada w oko. Jest na niej instrukcja, pojemność. Atomizer dozuje odpowiednią chmurę kosmetyku tak, że wystarczy psiknąć raz lub dwa.
#KONSYSTENCJA
Jest wodna, dość lekka, nie oblepia, nie obtłuszcza, nie zostawia dziwnego filmu. Trzeba uważać żeby nie psiknąć zbyt blisko bo mogą tworzyć się małe kropelki, ale jak trzyma się dystans 30cm jest w porządku.
#ZAPACH
Jest niezły, lekko wyczuwam go gdy psikam, później już prawie wcale więc nie ma dla mnie większego znaczenia. Nie jest sztuczny, chemiczny ani drażniący więc dobrze.
#DZIAŁANIE
Utrwalacz używam na sam koniec kiedy pozostałe kosmetyki są już nałożone. Dozuję zwykle 2 psiknięcia z odległości 30cm bo jeśli zrobi się to bliżej to zostają kropelki, tworzy się jakby lekko mokry wygląd. Utrwalacz daje uczucie odświeżenia, przyznam, że nie wiem czy faktycznie zwiększa trwałość makijażu bo nie miałam okazji wypróbować go w warunkach ekstremalnych jak np. długa impreza, wypad w upalne miejsca, choć podczas naszych polskich upałów faktycznie makijaż wyglądał bez zarzutu. Dodam, że lubię nie raz psiknąć na oczyszczoną tarz bo nieźle nawilża i daje uczucie świeżości. Dla mnie to niezły gadżet, ale na codzień większej różnicy nie robi w moim przypadku bo też nie narażam swojego make upu na ciężkie warunki atmosferyczne.
#NIEPORZĄDNE
Mnie utrwalacz nie podrażnia, nie uczula, nie powoduje jakiś reakcji alergicznych, pieczenia, zaczerwienienia, nic złego u mnie się nie działo. Nie oblepia, nie obciąża, nie zapycha skóry.
#WYDAJNOŚĆ
Jest wydajny, ta objętość spokojnie wystarczy na kilka miesięcy stosowania.
#CENA
Nie jest wygórowana tym bardziej, że produkt jest wydajny.
Zalety:
- Pomaga utrwalić makijaż
- Atomizer
- Nawilża
- Daje uczucie świeżości
- Konsystencja
- Zapach +/-
- Nie podrażnia
- Nie uczula
- Nie wysusza skóry
- Nie powoduje pieczenia i reakcji alergicznych
- Nie zapycha
- Szata graficzna
Wady:
- Może tworzyć kropelki na buzi jak za blisko się psiknie
- Trwałość