Korektory pod oczy

Pierre Rene Contour Concealer Korektor do twarzy 02 7ml PR 7 ml
Pierre Rene Contour Concealer Korektor 01
Pierre Rene KOREKTOR CONTOUR CONCEALER 02
Pierre René Professional Professional

Nasi użytkownicy zostawili 30 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 28 czerwca 2023 o 12:15
    uwielbiam!
    Dla mnie sprawdza się idealnie do konturowania - uzywam najjasniejszego i najciemniejszego odcienia. Bardzo dobrze się blenduje i współpracuje z podkladami o różnych formułach (zastygających i nie). Jedyna "wada" to fakt, że dosyć szybko zastyga więc proponuję nie obrysowywać (zwlaszcza ciemnym odcieniem) od razu wszystkich obszarów, tylko podzielić sobie na etapy po kolei - policzki, pozniej czolo/zuchwa/nos (kolejnosc juz zalezy od Was), bo może się okazać, że Wam przyschnie i będzie ciężko go rozblendować - zwlaszcza na żuchwie :) Ogólnie oceniam go na 5, bo super kryje i dodaje naprawdę fajnego efektu po wykonturowaniu buzi, jest mocno napigmentowany. Nie zastyga też na "beton", tylko jest cały czas świeży i nie daje matowego wykończenia. Od około roku regularnie uzupełniam braki i jestem niezmiennie zadowolona. Moim zdaniem efektem przebił too faced - born this way, czy tarte - shape tape, które są conajmniej 5-krotnie droższe. Nie próbowałam go natomiast nigdy pod oko, bo jednak taka formuła zastygająca moze powodować podkreślenie zmarszczek pod okiem, ale jak wskazuje sam producent jest to kosmetyk dedykowany do konturowania i tu się sprawdza super.
    Zalety:
    • piękne krycie i możliwość budowania
    • dobrze się blenduje, nie plamiąc
    • ładnie łączy się z różnymi formułami podkładów
    • idealny do konturowania
    • mocna pigmentacja - wystarczy pare kropek albo cieniutka linia żeby rozblendować na sporym obszarze
    • stosunek jakosci do ceny
  • 30 grudnia 2022 o 16:16
    Niby spoko ale
    Ogólnie mam mieszane uczucie odnoście teko korektora. Teoretycznie do lekkiego krycia jest ok, wygląda ładnie, nie ciasteczkuje się. Napewno nie kryje mocnych zaczerwienień, delikatne zmiany pokryje, na większe nie ma co liczyć. Głównym minusem dla które nie kupię ponownie tego korektora to to, że się wylewa. Wyjeżdżając na weekend zapakowałam go do kosmetyczki. Mimo tego, ze był dobrze zakręcony to wyciekł, ubrudził co nieco w kosmetyczne. Dla mnie dyskwalifikuje to produkt - czasem wyjeżdżam i nie wyobrażam sobie specjalnie dla tego produktu inwestować w kosmetyczkę, która będzie go trzymała w pionie. Nigdy dotąd z żadnym innym korektorem nie miałam takiego problemu. Być może trafił mi się ferelny, ale mimo to - nie zamierzam sprawdzać czy kolejny nie będzie wyciekał
    Zalety:
    • lekkie krycie
    Wady:
    • przy pozycji poziomej wycieka
    • nie nadaje się do mocnego krycia
  • 4 września 2022 o 12:18
    Słaby korektor
    Najgorszy korektor jaki ostatnio miałam. Słabo kryje, wchodzi w zmarszczki, jest nietrwały i ma bardzo rzadką konsystencje co mi nie odpowiada. Z marką Pierre Rene zaprzyjaźniłam się niedawno i tak sukcesywnie kupuje ich produkty i wyrabiam sobie zdanie. Ten korektor był polecany na YouTube i dlatego się nim zainteresowałam. Mam dużo do ukrycia w okolicach oczu: zasinienia, zmarszczki, prześwitujące żyłki. Chcę żeby korektor dobrze kryła ale jednocześnie był lekki. Kupiłam kamuflaż PR za 15 zł w Hebe. Opakowanie całkiem ładne w czarnym kolorze i dość duże. Aplikator też w wersji Jumbo. Ja za takimi nie przepadam ale ponieważ ten produkt też ma służyć do konturowania twarzy więc przez to taki rozmiar. Konsystencje ma tak wodnista że kiedy mi się przewróciło opakowanie to połowa się wylała. Przez to też ma słabe właściwości kryjące i słabą pigmentacje. Gdy nałożę odrobine nie spełnia swojej roli, przy większej ilości roluje się i wchodzi w zmarszczki. Nie zauważyła żeby przesuszał te okolice więc za to mały plus. Zużyłam niewiele tego produktu, trochę mi się wylało a resztę bez wyrzutów sumienia wyrzuciłam.
    Zalety:
    • cena na promocji
    • nie przesusza
    Wady:
    • nie kryje,
    • roluje się i wchodzi w zmarszczki
  • 5 kwietnia 2022 o 8:53
    świetny do konturowania i na cienie pod oczami
    Produkt marki Pierre Rene kupiłam chyba pierwszy raz. Zaciekawiło mnie opakowanie, które wygląda bardzo profesjonalnie i jest dosyć duże. W środku patyczek do nakładania też jest dosyć sporego rozmiaru co dla mnie akurat jest plusem, ponieważ stosuję korektor pod oczy i inne partie twarzy. Konsystencja idealna zarówno do nakładania pod oczy jak i konturowania. Nie wchodzi w zmarszczki pod oczami co jest dosyć dużym plusem. Ładnie się rozprowadza. Wybrałam odcień nr 06 dla mnie był on idealny i bardzo dobrze wtapiał się w skórę, Produkt jest dosyć wydajny, mi starczył na ok 2-3 miesiące przy codziennym stosowaniu. Z pewnością polecam i kupię go jeszcze raz.
    • kolor
    Ala9876
    4 kwietnia 2022 o 15:52
    Jeden z ulubionych
    Pierwszy raz korektor ten kupiłam z czystego przypadku. Aktualnie kończę drugie opakowanie  i nadal jestem nim zachwycona. Mam kolor 01, który jest idealny dla bladziochów. Korektor łatwo i równomiernie się nakłada i nie ciastkuje się. Zostawia piękne satynowe wykończenie. Ładnie kryje przebarwienia po trądziku i krostki oraz nie podkreśla suchych skórek z czym często mam problem w przypadku innych korektorów, jednak nie przykryje w 100% mocnych zasinień pod oczami. W oryginalnej cenie możemy znaleźć lepsze produkty, natomiast podczas promocji warto zawiesić oko.
    • wygodny aplikator
    • dzienne krycie
    • naturalne, satynowe wykończenie
    • gama kolorystyczna
    Wady:

Zobacz także inne Korektory pod oczy