Żele pod prysznic

Roge Cavailles Creme de Douche Beurre de Karite & Magnolia Krem pod prysznic masło shea i magnolia

• 7 lipca 2020 o 13:23
    Całkiem ok
    Krem pod prysznic Roge Cavailles znalazłam w jednym z pudełek subskrypcyjnych. Co prawda miniaturę, ale doskonałą na podróż oraz przetestowanie tego produktu, gdyż nie należy do najtańszych (za 250 ml trzeba zapłacić aż 29 zł)- to dość dużo jak za krem pod prysznic. Produkt jest w solidnej, przeźroczystej plastikowej buteleczce z zakrętka z dziurką, co ułatwia nakładanie oraz uniemożliwia rozlanie dużej ilości produktu. Krem jest o dość kremowej konsystencji w kolorze perłowo-białej. Przepięknie pachnie delikatną magnolią z dodatkiem masła shea. Produkt nie pieni się zbyt mocno, ale jest dość wydajny. Jeżeli chodzi o działanie jest całkiem ok. Mam skórę suchą i dość wrażliwą. Produkt ten nie uczulił, nie podrażnił. Delikatnie oczyścił, odżywił oraz nawilżył przesuszoną skórę ciała. Sprawił, że po umyciu skóra stała się gładka. Nie miałam uczucia ściągnięcia skóry. Doskonale się zmywa, nie pozostawiając nieprzyjemnej tłustawej warstwy na ciele. Dlaczego uważam, że jest tylko całkiem ok, ponieważ za taką cenę mam z 2 albo nawet 3 lepsze czy o takim samym działaniu produkty. A drugi fakt, niestety nie jest tak dobrze dostępna w sprzedaży.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
    Iwona_C
    10 czerwca 2020 o 21:33
    Mycie i kremowanie pod prysznicem.
    Krem pod prysznic otrzymałam w jednym z pudełek BeGlossy w wersji travel o zmniejszonej pojemności 75 ml. Kosmetyk jest mega wydajny i niezmiernie przyjemny w użyciu, polubiłam go już od pierwszego zastosowania. Opakowanie jest prawie identyczne jak w wersji pełnowymiarowej w postaci spłaszczonej przeźroczystej buteleczki z zakrętką zaopatrzoną w zamykanie klik. Uboga ale przyjemna szata graficzną w odcieniach brązu z dokładnym opisem kremu oraz niewielką naklejką z polskim tłumaczeniem. Konsystencja jest prawdziwie kremowa w mlecznym kolorze, bardziej przypomina balsam niż kosmetyk do mycia ciała. Jest dość gęsta , kleista i lekko tłustawa w dotyku. Zapach bardzo intensywny, z dominacją słodkich aromatów magnolii, wyczuwalna jest również domieszka masła shea. Bardzo przyjemny kwiatowo kremowy. Podczas kąpieli pachnie cala łazienka, na skórze również utrzymuje się długo, ale jest o wiele delikatniejszy. Skład jak większości żeli pod prysznic,czyli substancje myjące, pianotwórcze z dodatkiem masła shea , protein z owsa, oliwy z oliwek, ekstraktu z kwiatów magnolii oraz dodatków konserwujących i zapachowych. Kosmetyk jest przyjemny w stosowaniu, gęsta konsystencja sprawia ze dobrze trzyma się dłoni i nie ucieka przez palce. Świetnie się pieni bez pomocy akcesoriów do mycia , ale zastosowany na gąbkę lub myjkę wytwarza dużo większą ilość miękkiej i kremowej pianki. Przyjemny zapach otula ciało,odpręża i rozluźnia sprawiając że kąpiel jest przyjemnością i relaksem. Po zastosowaniu ciało jest dobrze oczyszczone i odświeżone. Skóra jest gładka, miękka i przyjemna w dotyku. Muszę stwierdzić ze jest to jeden z niewielu kosmetyków do mycia ciała który naprawdę nawilża. Nie jest to jakaś tłusta warstwa ale przy dotyku czuć odżywienie, nie ma żadnych szorstkości czy suchości. Dodatkowo jego działanie jest bardzo delikatne, podczas całego czasu stosowania nie wystąpiły u mnie żadne podrażnienia ani reakcje alergiczne. Nie dość że krem do mycia pięknie pachnie i odpowiednio oczyszcza ciało to pozostawia je w stanie jak po zastosowaniu balsamu nawilżającego. Świetnie sprawdzi się przy skórze przesuszonej, albo gdy mamy mało czasu bo skóra pielęgnowana jest już podczas mycia. Produkt godny polecenia, ja z pewnością skuszę się na pełnowymiarowe opakowanie.
    Zalety:
    • kremowa konsystencja w mlecznym kolorze
    • piękny intensywny zapach magnolii i masła shea
    • bardzo dobrze się pieni
    • odpowiednio oczyszcza i odświeża ciało
    • wygładza, zmiękcza i nawilża skórę
    • nie przesusza skóry, nie powoduje uczucia ściągnięcia
    • zapach umila kąpiel, odpręża i relaksuje
    • delikatne działanie, nie uczula i nie podrażnia
    • skromne a zarazem eleganckie opakowanie
    • bardzo duża wydajność
  • 16 kwietnia 2020 o 16:42
    Ok
    Bardzo ciekawy krem pod prysznic odnalazłam w pudełku subskrypcyjnym od BeGlossy. Ma przepiękny delikatny zapach magnolii. Produkt delikatnie oczyszcza skórę ciała. Nie podrażnił mnie ani nie uczulił. Nie pozostawia uczucia ściągnięcia, skóra jest nawilżona.
    • nawilżenie
    • nie wysusza
    • brak uczucia ściągnięcia
    • formuła
  • 17 maja 2019 o 14:53
    jest kremowo, jest pachnąco, jest czysto
    Polubiłam za całokształt kosmetyki Roge Cavailles, konkretnie te myjące, bo na razie tego typu produkty tej marki mam w łazience i każdy z nich jest u mnie na plus. Krem, który obecnie recenzuję, to kosmetyk zamknięty w plastikowej butelce. Wygląda jakby była bielona od środka, bo na pierwszy rzut oka wydaje się, że będzie przeźroczysta, ale z biegiem czasu, gdy zużywałam kosmetyk, ta biel nie znikała, więc coś musi być na rzeczy. Mimo to, widać ile produktu jest w środku. Butelka zamykana jest za pomocą zakrętki wyposażonej dodatkowo w klapkę, co bardzo lubię. Niewielki otwór pozwala kontrolować ilość wydobywanego produktu. Producent nazwał go kremem i coś w tym jest, ponieważ posiada on biały kolor, taki właśnie kremowy i kremową konsystencję, tylko rozrzedzoną to bardziej płynnego kosmetyku. Jednym słowem taki krem o konsystencji żelu pod prysznic. Zapach kremu jest baaaardzo przyjemny kremowo(znowu to określenie)-kwiatowy, ale też i czuję tutaj domieszkę woni dobrej jakości proszku do prania. Nie zrozumcie mnie źle, to wcale nie jest nic złego, wręcz przeciwnie. To jest bardzo pozytywny, przyjemny zapach, który otula i umila czynność mycia ciała. Chcę podkreślić, że nie jest to taki oczywisty zapach tylko kwiatu, czy tylko kwiatowo-kremowy. Kosmetyk fajnie się pieni. Piszę o tym, chociaż należę do osób, które nie zwracają na to uwagi. Dla mnie może się kosmetyk myjący pienić, ale nie musi, nie ma to dla mnie znaczenia. Nie lubię tylko jeśli pieni się za bardzo bo wtedy ja się wpieniam, kiedy muszę pozbyć się tej piany z brodzika, a ona zamiast spływać stoi w miejscu. Może teraz przejdę do właściwości myjących, bo o to tutaj chodzi. Krem bardzo dobrze myje skórę, usuwa wszelkie całodzienne zanieczyszczenia, pot i co tam się jeszcze nazbierało. Jednocześnie dobrze się spłukuje i nie zostaje na skórze. Ważne dla mnie by nie podrażniał i nie wysuszał i tak też jest w tym przypadku. Skóra po osuszeniu, poza tym że jest przyjemnie czysta i pachnąca, to jeszcze nie jest ściągnięta czy napięta, a ja nie sięgam z obłędem w oczach po balsam by jej ulżyć. Skóra jest miękka i przyjemna w dotyku i cierpliwie czeka na balsam, który dopieści ją jak wisienka na torcie. Cóż chcieć więcej. Rozkoszny zapach, troskliwa pielęgnacja – wszystko jest na plus. Ja to kupuję!
    • dobrze oczyszcza skórę
    • dobrze się spłukuje
    • nie podrażnia
    • nie wysusza
    • pozostawia skórę miękką i pachnącą
    • wydajny
    • wygodne opakowanie
    Wady:
    • nic