Serum pod oczy

Revuele Vitanorm C + Energy, Hydrogel Eye Serum Hydrożelowe serum na okolice oczu

Revuele Vitanorm C Energy

• 20 maja 2024 o 21:14
    Brak spektakularnych efektów. Dla mnie produkt "nic". Nie kosztuje dużo, więc nie boli aż tak
    Oj czasem zaczynam już trochę zaczynam powątpiewać w to, że trafię na naprawdę wybitny kosmetyk w okolice oka. Całkiem sporo produktów przetestowałam do tej pory i w każdym czegoś mi brakowało. Serum od Revuele kupiłam w Hebe, zachęciła mnie do tego cena. Moja skóra pod oczami jest cienka, sińce raczej nie należą do najmocniejszych, ale po nieprzespanej nocy (często mi się takie zdarzają niestety), są bardziej widoczne. Poza tym moja skóra w tych okolicach ma kolor brązowy, często podbija to wrażenie, jakbym była chora i osłabiona. Tak, jestem po wszelkich badaniach, morfologiach itp., od zawsze moje oczy tak wyglądały. Czy serum choć trochę mi z tym pomogło? Na pewno lekko nawilżało te okolice i nie podrażniało samych gałek ocznych, efektu rozświetlenia nie odnotowałam. Opakowanie Kremu jest raczej więcej niż w innych produktach tego typu. Tubka ma pojemność 25 ml, przy cenie 10 zł to jest naprawdę tani produkt :-) Sama tubka jest mała, wygodna, na odkręcanie. Wyciśnięcie odpowiedniej ilości produktu jest bezproblemowe, nie wymaga nie wiadomo jakiej siły i co najważniejsze - łatwo możemy kontrolować ilość wyciskanego żelu. Niestety nie podoba mi się tu trochę etykieta, wszystkiego jest o wiele za dużo. Tutaj jakieś prostokąty w kolorze pomarańczowym, tam czarne, wszystko takie upaćkane, upchnięte. Napisy na opakowaniu są po angielsku, ale spokojnie, z tyłu kartonika znajdziemy spolszczenie. Konsystencja / zapach: Konsystencja żelu jest lekka/bezbarwna, bardzo szybko się wchłania. Myślę, że do stosowania pod makijaż sprawdzi się idealnie. Praca z nim jest bardzo przyjemna, wystarczy delikatnie go wklepać w skórę wokół oczu. Nie ma problemu z rozsmarowaniem go. Wraz z kolejnym miesiącem stosowania żel nie zbijał się w grudki ani nie zmieniał koloru/zabarwienia. Jest stabilny. W mojej ocenie w ogóle nie pachniał. Działanie Żel zawiera m.in: -> kwas hialuronowy, dbający o nawilżenie skóry wokół oka -> było ok pod tym kątem, ale bez jakiegoś spektakularnego efektu. -> trokserutynę - pierwszy raz spotkałam się z tym składnikiem w kosmetykach. Stosuję się go w leczeniu problemów z krążeniem żylnym i limfatycznym. Chyba powinien tutaj zmniejszać poranną opuchliznę. Niestety nie sprawdziłam go pod tym kątem, bo nie stosowałam go na dzień tylko na noc. -> witaminę C w postaci kwasu askorbinowego i to na końcu składu... no i co tu mogło pójść nie tak? W ogóle nie odczułam efektu rozjaśnienia cieni pod oczami. Czyżby tej witaminy C było tutaj zbyt mało? Według zapewnień producenta krem ma dodatkowo zniwelować drobne zmarszczki. Nie zgadzam się z tym zdaniem. Nie zauważyłam znaczącej poprawy pod tym kątem, mimo zużycia całego opakowania kremu i stosowania go regularnie dzień w dzień przed spaniem przez kilka miesięcy. Kurze łapki są dalej moimi przyjaciółmi. Na plus odnotowuję brak łzawienia oczu po nałożeniu. Opakowanie użyłam do końca jak to raczej mam w zwyczaju, wyrzuciłam i nie wróciłam do niego ponownie. Dla mnie to trochę produkt "nic". Idę szukać dalej tego jedynego kremu pod oczy ;)
    Zalety:
    • tani i łatwo dostępny w drogeriach (np. w Hebe). Na promocji kosztuje mniej niż 10 zł przy pojemności 25 ml
    • wygodny aplikator, łatwo dozuje się nim żel (tj. prosto wyczuć nim oczekiwaną ilość do nałożenia)
    • żel szybko się wchłania, nie zostawia klejącej się warstwy, nie brudzi
    • stabilna forma, nie ulega zmianom pod wpływem czasu (używałam go około 3 miesiące codziennie i był cały czas taki sam)
    • nie podrażnił oczu (nie łzawiły itp.)
    • po trzymaniu w lodówce może dobrze schłodzić skórę pod oczami - umili to aplikację
    • wydajny
    Wady:
    • zbyt słaby efekt nawilżenia skóry
    • prawie niewidoczny efekt rozjaśnienia cieni pod oczami
    • nie wygładził zmarszczek pod oczami mimo zapewnień producenta
    • mało czytelne opakowanie, za dużo na nim niepotrzebnych grafik itp.
    Mvjaaaa
    20 maja 2024 o 16:25
    Odkryłam go podczas promocji w Hebe
    Kupiłam go w Hebe za ok. 5-6 zł. Ma bardzo fajną delikatnie żelową konsystencję, która szybko zasycha, zauważyłam na swojej skórze różnice podczas używania. Skóra zrobiła się delikatniejsza, zniknęły suche skórki. Za taką cenę jestem w stanie polecić.
    • Działanie
  • 13 lipca 2023 o 12:04
    Serum na okolice oczu
    Bardzo lubię produkty na okolice oczu, które są lekkie, szybko się wchłaniają i nie obciążają dodatkowo cienkiej skóry okolic oczu, nie podkreślają zmęczenia. Taki produkt to właśnie hydrożelowe serum od marki Revuele. Uwielbiam jego konsystencję, jest bardzo wodnista, żelowa. Doskonale koi moje zmęczone okolice oka. Wystarczy naprawdę kropla a skóra staje się rozświetlona, zredukowane są oznaki zmęczenia. Produkt jest naprawdę wydajny, używam już któryś miesiąc i jestem w szoku, bo ma bardzo małe gabaryty- 25 ml. Pachnie też bardzo delikatnie, subtelnie.
    Zalety:
    • Działanie, wydajność, cena, redukcja oznak zmęczenia, brak obciążenia cienkiej skóry wokół oka, zapach
  • 11 stycznia 2023 o 9:48
    Zwykły żel
    Ja w sumie nie mam specjalnych wymagań co do produktów pod oczy. Tego żelu używałam tylko rano z myślą, żeby nałożyć coś pod makijaż. Sprawdził się w tej roli. Jest lekki i szybko się wchłania. Działania na skórę pod oczami żadnego nie zauważyłam. Produkt bardzo neutralny, krzywdy nie zrobi, ale i urody nie poprawi. Kupiłam go za kilka złotych w promocyjnej cenie, więc nie żałuję zakupu, ale przy obecnym wyborze kosmetyków w sklepach raczej nie kupię go ponownie.
    Zalety:
    • lekki
    • szybko się wchłania
    • nadaje się pod makijaż
    • wydajny
    Wady:
    • nie widać żadnego działania
  • 28 lutego 2022 o 18:44
    Średni
    Wzięłam ten produkt bez zastanowienia, bo brakowało mi do darmowej wysyłki. Zapłaciłam za niego 6 zł, więc nie było mi szkoda. Ma dość sporą pojemność jak na serum pod oczy, używam go od kilku miesięcy i nadal mi się nie skończył. Używam go rano, daje uczucie chłodzenia, ale nic poza tym, nie zauważyłam też zbytniego nawilżenia.
    Zalety:
    Wady:
    • brak działania

Zobacz także inne Serum pod oczy