Odżywki do włosów

All About Aloe Odżywka do włosów

• 26 maja 2023 o 21:02
    Kosmetyki od marek własnych drogerii Kontigo niestety niezbyt często goszczą w moich kosmetyczkach z racji tego, że dość rzadko decyduję się na zakupy w tejże drogerii mimo, iż naprawdę bardzo ją lubię, a mocno ubolewam nad faktem, że nie jest ona dostępna stacjonarnie w mojej okolicy. Najczęściej jednak wybieram dla siebie propozycje od innego producenta, mianowicie od marki Biolove, jednak teraz pozwoliłam sobie na małą odmianę i wybrałam dla siebie po wielu latach odżywkę od marki All About Aloe. Ostatnim razem stosowałam ją jakoś w 2020 roku i z tego, co pamiętam, to byłam z niej naprawdę zadowolona, dlatego też z miłą chęcią sobie do niej powróciłam. Zakupiłam ją, ponieważ jako włosomaniaczka bardzo mocno dbam o równowagę PEH, a odżywka tego typu doskonale sprawdza się jako produkt humektantowy. Odżywka została zamknięta w opakowaniu w formie poręcznej tuby o pojemności 250 ml. Tło opakowania ma jasnozieloną, trawiastą barwę i znajdziemy na niej etykietkę w odcieniu niebieskiej zieleni, na której umieszczono wszelkie, najważniejsze informacje o kosmetyku, takie jak jego nazwa, logo producenta, zalecany sposób użytku czy bardziej szczegółowe informacje na jego temat. Nie zabrakło także grafiki najważniejszego składnika, czyli oczywiście aloesu. Tubka zamyka się metodą na klik. Cena regularna odżywki wynosi około dwadzieścia pięć złotych, czyli moim zdaniem jest dość droga. Kosmetyk posiada lekką, kremową konsystencję oraz białą barwę. Pachnie naprawdę bardzo ładnie. Zdecydowanie czuć tutaj nuty aloesu, który znajduje się rzecz jasna także w składzie, razem np. z olejkiem migdałowym. Produkt był przeze mnie stosowany jako pierwsze O w metodzie mycia włosów OMO (odżywka/maska - mycie - odżywka/maska). Dzięki swojej lekkiej konsystencji nakłada się go naprawdę bardzo łatwo, najbardziej polecam go trzymać na kosmykach przez około dziesięć minut. Dodatkowo może się on także sprawdzić jako baza pod olejowanie. Odżywka naprawdę posiada bardzo dobrze działanie pielęgnacyjne, zdecydowanie sprawdza się w swojej humektantowej roli. Niesamowicie przyjemnie nawilża, odżywia i zmiękcza fryzurę. Doskonale ją wygładza i niweluje puszenie. Ułatwia rozczesywanie oraz stylizację. Aloesowa odżywka do włosów to naprawdę bardzo przyjemny kosmetyk o humektantowych właściwościach. Sprawdzi się nawet bardzo suchym i podatnym na puszenie się kosmykom. Naprawdę z czystym sumieniem polecam.
    • Design
    • Konsystencja
    • Nawilża
    • Odżywia
    • Wygładza
    • Zmiękcza
    • Ułatwia rozczesywanie
  • 15 lutego 2022 o 10:28
    Niestety u mnie się nie sprawdziła :( Moje włosy jej nie tolerują...
    Moje bardzo dlugie , srednioporowate wlosy w ogóle sie nie dogadaly z ta otoz odzywka.Pomimo iż, skład tego produktu zapowiadał się rewelacyjnie to skutek używania był fatalny. Moje włosy stały się sianowate, łamiące z licznymi skoltunieniami.Czyli spowodowała większość nieszczęść włosów, a dawalam jej kilka szans. Próbowałam już zużyć z innymi maskami i odzywkami, a oto ta odzywka tylko pogarszala dzialanie naprawdę dobrych kosmetyków. Muszę też zaznaczyć, że moje włosy lubią 'ALOES' w swojej pielegnacji, gdyz uzywam chetnie rozne maski i odzywki z tym skladnikiem i nigdy moje wlosieta nie zareagowaly tak zle jak na ta odżywkę.
  • 9 maja 2021 o 17:54
    Aloesowa uczta.
    Odżywkę stosowałam na włosach właściwie jak maskę. Produkt odżywił i nawilżył moje włosy (są ogólnie w dobrej kondycji, czasem tylko lubią się przesuszyć). Dzięki temu produktowi zdecydowanie ułatwiło mi się rozczesywanie włosów. Nie lubię produktów, po których ta czynność jest ciężka - zresztą, kto lubi? Moje ogólne wrażenie jest pozytywne, włosy po użyciu są w lepszej kondycji i na pewno do odżywki jeszcze wrócę. Jedyny minus to trochę niewygodne dla mnie opakowanie.
    Zalety:
    • produkt nawilżający
    Wady:
    • niewygodne opakowanie
  • 7 czerwca 2020 o 23:18
    Aloesowy przyjemniaczek
    Odżywkę kupiłam w Kontigo - nie wiem czy gdziekolwiek jest ta marka jeszcze dostępna. Potrzebowałam odżywki humektantowej, a ta ma wysoko w składzie aloes. Oprócz tego jest również też olej ze słodkich migdałów, który jest emolientem i "otula" włosy aby aloes nie odprowadzał z nich wody. Aloes ma to do siebie, że musi być czymś "domknięty" aby jego działanie nie było odwrotnie do tego o co chcemy osiągnąć :) Skład jest bardzo przyjemny - w 91 % są to składniki naturalne. Oprócz wymienionego aloesu oraz olejku z migdałów znajdziemy w niej również pantenol oraz tzw, dobry alkohol pochodzący z naturalnych olejów i tłuszczów, który nawilża włosy. Produkt zamknięty w miękkiej, wygodnej tubie. Odżywka ma ładny, świeży zapach i konsystencję niezbyt gęstą ale nie spływającą z włosów. Ogólnie maski i odżywki do włosów stosuje tak samo - jako jedne i te same produkty. Tą odżywkę stosowałam na krótko po umyciu włosów oraz na dłużej jak maskę. Jak każda odżywka im dłużej pozostaje na włosach tym lepiej działa ale nałożona na krótko również daje rade - włosy są gładsze i lepiej się rozczesują. Po dłuższym potrzymaniu efekt jest jeszcze lepszy, włosy są też nawilżone i odżywione. Ogólnie bardzo lubię aloes w składzie, a ten produkt ma go dużo i bardzo fajnie działa na włosy. Do tego odżywka nie jest droga. Minus za dostępność - widziałam tą firmę tylko w Kontigo. Ciekawostka: producent All About Aloe jest ten sam co w przypadku firmy Nacomi i Biolove ;)
    Zalety:
    • Skład
    • Działanie
    Wady:
    • Dostępność