Kremy z filtrem do twarzy

SVR Sebiaclear, Creme SPF 50 Krem ochronny SPF 50 (stara wersja)

• 16 listopada 2022 o 13:30
    Całkiem ok, ale ma wady
    Zalety ➕zielonkawa konsystencja, która lekko niweluje zaczerwienienia ➕posiada niacynamid ➕jak stosowałam go pod makijaż razem z bazą z eveline, która ma w sobie również niacynamid, zwężyło mi pory ⠀ Wady ➖źle nakładany może się rollować ➖ różnych serach możliwe, że trzeba będzie wydłużyć jeszcze bardziej czas między aplikacją ➖ z niektórymi kremami może się nie lubić ➖ma szeroki otwór, więc odpada metoda na dwa palce. ➖ tłusty ⠀⠀ Są kosmetyki dobre I złe a ten jest trudny ⠀ najlepiej przy takich tubkach policzyć ile potrzebujemy spfa bądź zrobić metodę na maskę w płachcie bądź miarkę. ⠀ jak znamy nasze mniej więcej ile potrzebujemy można robić z marszu, chociaż najlepiej ważyć, ale różnie z tym bywa ⠀ dla mnie nie na lato bardziej jesień/zima ⠀⠀ lubię go ze względu na niacynamid i że poprawia mi twarz, ale czy to jest must have? Nie
    Drogeria Super-Pharm
  • 8 września 2022 o 13:54
    Tragiczna reformulacja
    Z kremem SVR Sebiaclear SPF50 poznałam się na wiosnę, kiedy stwierdziłam że systematycznie zacznę stosować filtry UV, ale obawiałam się o swoją mieszaną cerę, która w tamtym czasie była pełna wyprysków, a po zaleczonych pokazywały się nowe. Krem może nie okazał się spfem idealnym, ale spełniał swoje zadanie i obietnice producenta. Latem testowałam kolejne filtry, ale nie znajdując zadowalającego o matowym/satynowym wykończeniu chciałam znów zamówić Sebiaclear, okazało się że krem został poddany refolmulacji. Pomyślałam że ok, skoro też ma być matujący, ma w składzie niacynamid i kwas salicylowy, trochę szkoda że usunęli glukonolakton, ale może da radę. Niestety, krem okazał się kompletną porażką. Ale może zacznę od pozytywnego aspektu (tak, jest taki aż jeden!), czyli konsystencji kremu, jest bardziej lejąca i przyjemniejsza w aplikowaniu. Przez chwilę, bo dość szybko zastyga. Nie bieli. Ma barwę lekko wpadającą w żółć. Deklarowany efekt matu nie istnieje, twarz po aplikacji kremu jest błyszcząca i klejąca, z czasem efekt nie mija. W odczuciu jest efekt maski. Reaplikacja jedynie po zmyciu poprzedniej warstwy (inaczej tłustość i kleistość do kwadratu). Nie mam pojęcia jak zachowuje się z makijażem, nie miałam odwagi wypróbować. Opakowanie również zmieniono, aplikator jest bardziej precyzyjny, ale niezbyt higieniczny, po kilku użyciach jest cały brudny od lejacej się emulsji. Podsumowujac, zapowiadało się przyjemnie, zostało jedynie rozczarowanie.
    Zalety:
    • Konsystencja produktu
    Wady:
    • Błyszczący i kleisty efekt na twarzy
    • Problem z reaplikacją
    Kaho56
    26 sierpnia 2022 o 14:15
    Krem matujący
    Po pogorszeniu się stanu mojej skóry sięgnęłam po ten krem z nadzieją, że uda mu się uspokoić wyskakujące niedoskonałości, jednak nie udało mu się tego dokonać. Krem ochronny ma zielonkawy kolor i gęstą konsystencję przez co po twarzy rozprowadza się dość tępo. Z rzeczy pozytywnych zaskoczył mnie swoim matowieniem, twarz nie świeci się jak po innych kremach spf. Polecam nakładać go dwiema cienkimi warstwami gdyż po zaaplikowaniu naraz dużej ilości krem się roluje. W dni kiedy nie noszę makijażu krem spisuje się dobrze, jednak nie zgrywa się z podkładami i twarz w makijażu nie wygląda dobrze już po krótkim czasie.
    Zalety:
    • matowienie skóry
    Wady:
    • nie nadaje się pod makijaż
    • ma tendencję do rolowania
  • 10 lipca 2022 o 12:02
    Najlepszy, jaki miałam
    Mój ulubiony krem z SPF. Do tej pory myślałam, że nie da się połączyć z ochrony przeciwsłonecznej z pielęgnacją i komfortem użytkowania. Niestety jest już nie do kupienia.
    Zalety:
    • działanie przeciwsłoneczne i pielęgnacja cery trądzikowej,
    • matująca formuła,
    • konsystencja,
    • dobra baza pod makijaż,
    • niewyczuwalny na skórze
    Wady:
    • ZOSTAŁ WYCOFANY! Według producenta nowa wersja ma lepszą ochronę i skład, co z tego skoro fatalnie się jej używa... Leje się, lepiej się i tłuści.
  • 15 kwietnia 2022 o 19:53
    Godny uwagi
    Krem SVR zakupiłam, gdy na mojej twarzy pojawiło się więcej niedoskonałości . Mam cerę mieszaną, wiec zależało mi na produkcie, który nie wysuszy ani nie spowodują zapchania porów. W tej kwestii produkt spełnił moje oczekiwania. Zamknięty jest w estetycznej tubce. Konsystencja jest dość gęsta, zapach niezbyt przyjemny, ale po chwili przestaje się go czuć. Z plusów: Produkt nie zapycha, ładnie wygładza buzie. Skóra jest nawilżona i promienna. Wysoki filtr oraz niacynamid w składzie również zaliczam do plusów. Z minusów : Dość ciężko rozprowadza się go na skórze , gdyż szybko ,, zastyga”, jest dość ciężki w swojej formule. Przez jakiś czas czułam go dość intensywnie na twarzy. Dość wysoka cena (60-70 zł ).
    Drogeria Super-Pharm