Balsamy do ciała

Evolution of Smooth (EOS) Ultra Hydration Body Lotion Vanilla Orchid Balsam do ciała

• 18 stycznia 2023 o 12:39
    Przyjemny
    Produkt kupiłam na promocji w rossmannie za mega rozsądną cenę - ok 6zł (cena regularna jest natomiast średnio opłacalna moim zdaniem biorąc pod uwagę wielkości balsamu, mimo że jest on wydajny). Tak jak piszą pozostali recenzenci, faktem jest to, że opakowanie nie ułatwia korzystania z produktu, natomiast sam balsam pachnie cudownie, szybko się wchłania i przez bardzo długi czas pozostawia przyjemne uczucie na skórze :)
    Zalety:
    • cena na promocji
    • szybkość wchłaniania się
    • długotrwałe uczucie, które pozostawia na skórze
  • 18 sierpnia 2022 o 20:16
    Ciężko go wydobyć z opakowania
    Kupiłam ten balsam na promocji w Rossmanie. Nie jest to najgorszy produkt. Szczególnie dla osób, które mają mocne ręce. ;) + mocno pachnie wanilią + dobrze nawilża skórę - pozostawia tłusty film - ma tragiczne opakowanie, które czyni wydobyciem z niego balsamu niemalże niemożliwym już przy połowie opakowania
    Kaisja
    1 czerwca 2022 o 7:49
    Mam trochę „pary” w rękach, a z wyciskaniem tego skądinąd dobrego balsamu z buteleczki sobie nie radzę
    Moje dłonie są postrachem nakrętek słoików, odpowietrzaczy kaloryferów i fantomów do ćwiczeń resuscytacji, którym uginam klaty nie na dopuszczalne 4 cm, gwarantujące zachowanie całych żeber i serc, gdyby fantomy takowe miały, a na 8. Nie żebym robiła masaż serca za mocno – jedynie prawidłowo wyprowadzam ruch rąk z barków, a nie z nadgarstków, zaś przydługim wstępem zmierzam tylko do wykazania, że naprawdę mam silne ręce, natomiast ładnej, bialutkiej i kroplokształtnej buteleczce waniliowego balsamu do ciała EOS nie dałam rady. Musiałam ją rozciąć wielkim nożem-piłką, co wcale nie było łatwe, gdyż plastik butelki jest sztywny oraz gruby, i niehigienicznie przełożyć do innej butelki, co kosztuje kosmetyk jedną gwiazdkę z finalnej oceny. Gdyby nie to, balsam oceniłabym jak najwyżej, gdyż jak na produkt drogeryjny, jest naprawdę świetny - jeśli się go tylko mniej lub bardziej brutalnie wywabi z opakowania. Gęsty i treściwy (dzięki czemu także wydajny), ale w dotyku gładki i świetnie, całkowicie wmasowujący się w skórę – bez tłustego lub lepkiego filmu, a z poczuciem przyjemnego nawilżenia. Do tego pięknie, intensywnie i trwale sycący ciało aromatem naturalnej wanilii. Miłośnicy tej woni będą zachwyceni, ale uprzedzam lojalnie Osoby, które jej nie lubią – li tylko z tego względu z pewnością nie jest to kosmetyk dla Was. I z jednej strony nawet trochę szkoda, gdyż jest nie tylko przyjemny, ale i bardzo skuteczny, dzięki naturalnym komponentom w składzie – ekstraktowi z wanilii, maśle Shea, i olejkowi z awokado, głęboko nawilżającym, odżywiającym i wygładzającym skórę. Odczuwalnie, ale i zauważalnie. Skóra przy stosowaniu tego kosmetyku wygląda wspaniale. Jest coś jeszcze oprócz ładnej, natomiast niefunkcjonalnej butelki nie całkiem wspaniałego w tym zakresie specyfiku – cena. Jak na balsam drogeryjny o niedużej pojemności opakowania (200 ml) ponad 20 zł to niemało, choć ja za swój egzemplarz (oraz już zrecenzowany jagodowy) w czasie promocji zapłaciłam po 5 zł, i głównie to zdecydowało o zakupie, gdyż szczególną fanką Marki EOS nie jestem.
    Zalety:
    • skład – ekstrakt z wanilii, masło Shea, olejek z awokado,
    • efekt - dobrze nawilżona, odżywiona, pachnąca skóra,
    • konsystencja – przyjemna – treściwa (ale utrudniająca wydobycie balsamu z niewygodnej butelki),
    • wydajność – bardzo dobra,
    • zapach – śliczny, intensywny i trwały – naturalnej wanilii (uwaga dla Osób nie lubiących tej woni - bardzo intensywny - nie dźwigną jego nieulotnej mocy)
    Wady:
    • opakowanie – piękne (kroplokształtna, biała, elegancka buteleczka), ale niefunkcjonalne – z twardego, sztywnego plastiku, uniemożliwiającego wyciśnięcie balsamu, i skośną klapką uniemożliwiającą postawienie butelki dnem do góry, aby mleczko spływało do szyjki, pozwalając się łatwiej wydobyć (zmuszona byłam buteleczkę rozciąć i niehigienicznie przełożyć balsam do innej butelki – z pompką, ułatwiającą aplikację),
    • cena – dość wysoka – to zaledwie 200 ml drogeryjnego balsamu za ponad 20 zł (swój – i jagodowy - kupiłam w czasie promocji po 5 zł za szt.)
  • 14 lutego 2022 o 17:51
    Zapach cudo
    Kupiłam go za kilka złotych na promocji w rossmanie. Zapach to jest sztos! Akurat z wanilią mi się nie kojarzy, ponieważ moim zdaniem nie jest słodki, a delikatnie świeży, właśnie lekko kwiatowy. Ma dosyć gęstą konsystencje, ale łatwo się rozprowadza na skórze i co najważniejsze, szybko się wchłania. Skóra po nim jest miła w dotyku, a zapach długo się utrzymuje, zostaje też na ubraniach. Miałam go dosyć długo, ale to też dlatego że nie używam balsamów przy każdej kąpieli, mogę jednak stwierdzić że jest wydajny.
    • nawilżenie
    • szybko się wchłania
    • wydajny
    Wady:
    • za mała pojemności
    • dosyć twarde opakowanie, przez czasem było mi trudno wydobyć produkt
  • 30 września 2021 o 9:03
    Balsam do ciała
    Balsam przyjemnie pachnie. Ma ciekawą butelkę, aczkolwiek totalnie nieużyteczną. Trudno jest wydobyć produkt z opakowania. Balsam dobrze się wchłania, pozostawiając skórę nawilżoną, bez lepkiej warstwy. Nie jest to kosmetyk wydajny. Ten wegański balsam wymaga zmiany opakowania.