Cienie do powiek

Eveline Cosmetics Charming Mocha Eyeshadow Palette Paleta cieni do powiek

Nasi użytkownicy zostawili 217 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 11 lutego 2025 o 10:57
    Świetna paleta z cieniami
    Ta paleta jakościowo jest bardzo dobra. Dzięki niej można stworzyć naprawdę przeróżne makijaże. Zarówno dzienne jak i okazjonalne. Wybór cieni jest dość spory. Są tutaj cienie perłowe, matowe oraz cienie z połyskiem. Podoba mi się,że głównie znajdziemy tutaj cienie o barwach beżowych i brązowych, ja takie akurat lubię najbardziej bo wspaniale współgrają z brązową tęczówką oka. Pigmentację ocenia na bardzo dobrą, gdyż kolory są nasycone i intensywne. Cienie blendują się bez problemu, używanie ich jest bardzo komfortowe w moim odczuciu. Pędzelek dołączony do opakowania z pewnością ułatwia nakładanie cieni na powiekę, tworząc ciekawy efekt. Ja swoją paletkę zakupiłam w drogerii Rossmann ale wiem,że są dostępne również w innych drogeriach. Uważam,że warto ją mieć w swojej kolekcji, ponieważ można dzięki niej stworzyć naprawdę udane makijaże.
    Zalety:
    • Kolory
    • Jakość
    • Pigmentacja
    • Pędzelek
    • Efekt na oku
    VxKok0_
    5 lutego 2025 o 21:31
    Recenzja: Eveline Eyeshadow Palette Charming Mocha – paleta cieni do powiek 12g
    Opakowanie i pierwsze wrażenia Paleta Eveline Charming Mocha prezentuje się bardzo elegancko i stylowo. Opakowanie jest smukłe, lekkie i zamykane na magnes, co czyni je wygodnym zarówno do użytku domowego, jak i do zabrania w podróż. W środku znajduje się 12 cieni w neutralnej, ciepłej tonacji, które świetnie sprawdzą się do codziennych makijaży, ale również do bardziej wieczorowych stylizacji. Kolory i pigmentacja Paleta oferuje matowe i błyszczące odcienie, które pozwalają na stworzenie wielu kombinacji makijażowych. Dominują w niej ciepłe brązy, beże, złote oraz delikatne róże, co czyni ją uniwersalną – pasującą do różnych typów urody. Pigmentacja cieni jest bardzo dobra, zwłaszcza w przypadku ciemniejszych i metalicznych odcieni. Matowe kolory są nieco delikatniejsze, ale można je łatwo budować, co pozwala na stopniowanie efektu. Aplikacja i trwałość Cienie są dobrze zmielone, aksamitne w dotyku i łatwe w blendowaniu. Nie osypują się nadmiernie, a ich rozcieranie jest płynne, dzięki czemu można uzyskać naturalne przejścia między kolorami. Na bazie utrzymują się bez zarzutu przez cały dzień, nie rolują się w załamaniach powieki i nie blakną. Bez bazy trwałość jest krótsza, zwłaszcza w przypadku tłustych powiek. Czy warto kupić? Eveline Charming Mocha to świetna paleta dla osób, które cenią neutralne, ciepłe odcienie i chcą mieć w jednym zestawie cienie do makijażu dziennego i wieczorowego. Jakość w stosunku do ceny jest naprawdę dobra, co czyni ją świetną opcją zarówno dla początkujących, jak i bardziej zaawansowanych miłośników makijażu.
    Zalety:
    • Świetnie dobrana gama kolorystyczna – idealna na co dzień i na wieczór
    • Dobra pigmentacja, zwłaszcza metalicznych odcieni
    • Łatwe blendowanie i ładne przejścia kolorów
    • Dobra trwałość, zwłaszcza na bazie
    • Przystępna cena
    Wady:
    • Matowe cienie mogłyby być trochę bardziej intensywne
    • Bez bazy trwałość jest krótsza
    azileiz
    14 października 2024 o 11:02
    Paleta "basicowa" - moim Must Have
    To paleta, która od razu skradła moje serce swoimi ciepłymi, neutralnymi odcieniami – idealnymi zarówno do dziennego, jak i wieczorowego makijażu. W środku znajdziemy szeroki wybór cieni, które doskonale się ze sobą komponują. Osobiście najczęściej używam jednego koloru z paletki, który zdecydowanie przypadł mi do gustu - jest to odcień takiej mlecznej kawy:)... Każdy z cieni ma przyjemnie kremową konsystencję, dzięki której łatwo się blendują, a ich pigmentacja jest zaskakująco dobra. Z łatwością można stworzyć subtelny, naturalny look na co dzień lub bardziej dramatyczny makijaż na wieczór. Odcienie w palecie są uniwersalne i pasują do każdego typu urody – brązy, beże, a także odrobina złota tworzą niepowtarzalną harmonię. Jedynym minusem, jaki zauważyłam, jest to, że niektóre matowe cienie wymagają odrobinę więcej pracy, aby osiągnąć pełną intensywność koloru, ale nie jest to duży problem, szczególnie dla tych, którzy lubią stopniować intensywność makijażu. Idealna na każdą okazję, oferuje piękne kolory, które świetnie podkreślają spojrzenie i sprawiają, że codzienny makijaż staje się przyjemnością!
    Zalety:
    • kolory uniwersalne
    • kolory idealnie się ze sobą blendują
    • na każdą okazję/ na codzień
  • 12 czerwca 2024 o 20:11
    dobry produkt nie tylko dla początkujących
    Fajna, budżetowa paleta cieni dla każdego. Dosłownie. Idealna do makijażu dziennego jak i wieczorowego tak więc duży plus za to, że jest uniwersalna. Cienie są dobrze napigmentowane. Nie osypują się. Łatwo się z nią pracuje, a cienie bez problemów się blendują. Fajnie, że ma lusterko, idealna do wykonania szybkiego makijażu oka w podróży. Łatwo dostępna, ja akurat kupiłam w Rossmannie.
    Zalety:
    • dobrze napigmentowana
    • łatwość blendowania
    • ładne kolory
    • atrakcyjna cena
  • 13 grudnia 2023 o 20:19
    Świetna drogeryjna paletka
    Paletka jest inspirowana Urban Decay, mam je obie i częściej sięgam po tą od Eveline. Idealna i z czystym sumieniem mogę ją polecić osobie która zaczyna przygodę z makijażem, bo cienie niebywale dobrze się blendują- wręcz same, pigmentacja jest na wysokim poziomie. Cały produkt jest na bardzo wysokim poziomie- mamy doczynienia jednak z paletką drogeryjną w dosyć niskiej cenie, a firma zadbała o takie detale jak lusterko, pędzelek i porządna kasetka. Cienie zachowują się bardzo dobrze, nie osypują się, nie miałam nigdy problemu z trwałością. Kolorystyka jest przemyślana, mamy tutaj szeroki wybór cieni brązowych- można nimi wyczarować makijaż na dzień jak i na wieczór. Jedyne co bym zmieniła to dodała cień typowo błyszczący- transparenty ze złotymi drobinkami- wtedy nie trzeba byłoby zabierać drugiej paletki bądź cienia na wyjazd np.
    Zalety:
    • łatwość w blendowaniu
    • lusterko
    • pigmentacja cieni
    Wady:
    • brakuje mi transparentnego- błyszczącego cienia z drobinkami np złotymi