WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Płyny do demakijażu

AA Hydro Sorbet, Seboregulujący płyn micelarny cera mieszana

• 3 października 2024 o 13:21
    No do cery trądzikowej raczej niekoniecznie
    Przetestowałam sobie płyn micelarny od AA i już wiem, że raczej go więcej nie kupię. Jako pierwsza faza oczyszczania jest oki, ale trzeba go zmywać żelem, żeby nie zapchał porów. Mam skórę trądzikową i u mnie zapychał, co chwilę, więc raczej szkodzi niż pomaga. Skład ma dobry są m.in. ekstrakty z lukrecji, aloesu, kasztanowca i bambusa, niacynamid, alantoina. Powinien coś robić, a tylko wysusza. Zapach jest nie do wytrzymania. Daje alkoholem, którego zapachu nie znoszę. Oryginalna cena w ogóle nie odzwierciedla tego jaki ten produkt jest. Jest zdecydowanie za wysoka. Są tańsze i dużo lepsze. Nigdy w życiu go już nie kupię.
    Zalety:
    Wady:
    • wszystko!
    Inne
  • 7 maja 2023 o 16:17
    Rewelacyjny
    Jestem zszokowana, jak łatwo i szybko zmywa się makijaż. Mam małe porównanie, bo używałam w życiu tylko kilku kosmetyków tego typu, ale ten wydaje mi się rewelacyjny. Makijaż znika dosłownie w dwie minuty, bez jakiegoś mocnego tarcia i cudowania. Nawet nie doczytałam, czy nadaje się do zmywania oczu, ale zmywa i nic mi się z nimi nie dzieje, więc ok. Nigdy nie przepadałam za kosmetykami tej firmy, ale teraz jestem zachwycona. Polecam
    Zalety:
    • Łatwość usuwania makijażu
    lunni
    16 grudnia 2020 o 17:39
    Raczej taki sobie
    Butelka zgrabna, nie leje się i łatwo aplikuje. Makijaż zmywa dość dobrze, ale tylko ten zwykły, wodoodpornego tuszu raczej porządnie nie domywa. Na butelce jest napisane "ph łez" i zastanawia mnie co to znaczy, a może moje łzy mają kompletnie inne ph, bo po tym płynie masakrycznie szczypały mnie oczy. Później trochę się przyzwyczaiłam i bardziej uważałam, ale to pierwszy płyn micelarny, który wywoływał u mnie taką reakcję. Poza tym jest wydajny, starczył mi na bardzo długo a nie oszczędzałam go.
  • 30 listopada 2020 o 20:53
    3/5
    Płyn kupiłam w markecie Aldi - przy okazji zakupów, wraz z tonikiem tej samej serii. Ładne opakowanie z niebieską etykietą przykuło moją uwagę i pomyślałam, że przetestuje ten duet. Posiadam skórę mieszaną. Co do płynu micelarnego powiem tak, produkt nie jest zły, dość dobrze oczyszcza skórę twarzy, nie wysusza jej, lecz odwrotnie nawilża i przygotowuje do kolejnych etapów pielęgnacji. Jeśli chodzi o makijaż oczu to średnio sobie z nim radzi, muszę zużyć czasem kilka wacików, żeby idealnie oczyścić skórę wokół oczu - co wpływa na jego wydajność. Bywa, że po aplikacji produktu szczypią oczy.
    Zalety:
    • ładne opakowanie,
    • dobrze oczyszcza skórę twarzy,
    • nawilża,
    • nie wysusza,
    Wady:
    • średnio sobie radzi z makijażem w okolicach oczu,
    • czasem szczypie w oczy, podrażnia.
  • 4 marca 2020 o 12:57
    Trochę słaby
    Płyn micelarny Hydro Sorbet AA stosuję już od jakiegoś czasu. Codziennie rano i wieczorem przemywam nim twarz, żeby oczyścić skórę z nadmiaru sebum. Moja skóra twarzy jest mieszana, bardzo problematyczna- policzki suche, nos ciągle tłusty. Cóż mogę napisać na temat płynu? Zamknięty w przeźroczystej, plastikowej butelce, która pozwala na kontrolowanie poziomu zużycia kosmetyku a jednocześnie zapewnia łatwą aplikację na wacik. Płyn również przeźroczysty o lekko dziwnym, nie kojarzącym mi się z niczym zapachu. Wydajny. Duża butelka starcza naprawdę na dłuuuugi czas. Co do skuteczności: hmmm... owszem oczyszcza skórę twarzy całkiem dobrze, niestety nie radzi sobie z moim nosem :) po mniej więcej godzinie znów zaczyna świecić. Przeciwdziałania powstawaniu zaskórników nie zauważyłam, jak były tak są. Jeśli chodzi o demakijaż to wszystko jest ok ale... bardzo pieką mnie od tego płynu oczy no i z wodoodpornym tuszem radzi sobie średnio. Niby nawilża ale po zastosowaniu odczuwam lekkie napięcie skóry, w miejscach bardzo suchych. Ciężko się zdecydować czy jest dobry czy raczej nie. Mnie osobiście nie zachęcił do ponownego zakupu.
    • podrażnia oczy
    • słabe nawilżenie